Cerattepe'deki rant için de olağanüstü hal!

Cerattepe'deki rant için de olağanüstü hal!

Cerattepe'deki rant için de olağanüstü hal! "Olağanüstü hal, hak ve özgürlükleri bastırmak, demokrasiyi yok etmek dışında, Cerattepe örneğinde olduğu gibi rant amacıyla, rantı korumak amacıyla da kullanılmaktadır." diyen CHP üyesi ve Yargısen kurucusu Hukukçu Ömer...

"Olağanüstü hal, hak ve özgürlükleri bastırmak, demokrasiyi yok etmek dışında, Cerattepe örneğinde olduğu gibi rant amacıyla, rantı korumak amacıyla da kullanılmaktadır." diyen CHP üyesi ve Yargısen kurucusu Hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu, Artvin Valiliği'nin kararına tepki gösterdi.

Eminağaoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Artvin Valiliği, 19 Eylül 2016 tarihindeki Cerattepe duruşması nedeniyle, Artvin'de 19 Eylül - 19 Ekim 2016 tarihleri arasında her türlü toplantı ve göster yürüyüşünü ve her türlü afiş ve döviz asma eylemlerini yasaklamıştı.
Yasaklılık durumu yeni bir kararla uzatılmazsa, yasak bu hafta sona ermektedir. 

Artvin'e yasağın olduğu dönem içinde Bakan gelince, Vali'nin kendi aldığı bu kararı unutup, aldığı kararın aksine işlemler yapmıştır. O zaman Vali, bu kararı ne için almıştır sorusu bir kez daha akla gelmektedir.

19 Eylül'deki duruşma öncesi alınan bu yasaklama kararı, aynı günkü Cerattepe davasının reddedileceğinden hareketle, duruşma sonrasında bir ay boyunca halkın tepkilerini bastırmak, yasaklamak anlamını taşıdığı gibi, bu şekilde mahkeme red kararının da idare tarafından önceden bilindiği tartışmalarına da haklılık kazandırmıştır.
Artvin Valiliği, Orman ve Su İşleri Bakanı Artvin'e gelince , kendi aldığı bu yasaklama kararını unutup, Bakanın 10 Ekim 2016 tarihinde afiş ve dövizlerle karşılanmasını sağlamıştır. Bakanın, madenciliğe ve HES'lere vize veren konuşmalarını içerir toplantıları için de, bu süre içindeki toplu açılışlar için de var gücüyle çalışmıştır.

Bu işlemlerin anlamı, Artvin Valisinin, Artvin halkı için değil, bir şirket ve parti için var gücüyle çalıştığıdır. Kamu görevlisi kimliğini terkettiği, parti görevlisi kimliğine büründüğüdür.

Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki Artvin Valisi, bir aylık yasaklama kararını, asla olağanüstü hal gerektirdiği için almamıştır. Bu kararı, Cerattepe davasından hukuksuz bir karar çıkacağı ve bu karara yönelik halkın demokratik tepkisini bastırmak amacıyla almıştır. Olağanüstü hali, bu yasaklama kararı için fırsat olarak kullanmıştır.

Artvin Valisi'nin, yine Orman ve Su İşleri Bakanı'nın, bu süreçte Cerattepe'deki maden işletmesini uygun bulan Artvindeki söylem ve eylemleri, Cerattepe davasında adil yargılama ortamının baştan beri nasıl yok edildiğini de göstermektedir. Bu durum, verilen kararın temyiz sürecine de müdahale niteliği taşımaktadır.

Olağanüstü hal, hak ve özgürlükleri bastırmak, demokrasiyi yok etmek dışında, Cerattepe örneğinde olduğu gibi rant amacıyla, rantı korumak amacıyla da kullanılmaktadır."


 

"Cerattepe'deki rant için de olağanüstü hal!" haberi, 17 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cerattepe'deki rant için de olağanüstü hal! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cerattepe'deki rant için de olağanüstü hal! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Gündem Haberleri