'CHP, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun peşini bırakmamalı'

'CHP, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun peşini bırakmamalı'

'CHP, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun peşini... ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Halk TV'de Cüneyt Akman'ın sunduğu 'Zamanın Ruhu' programında gündemdeki sıcak konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.CHP'nin referandum seçeneğini ortadan kaldırmak...

ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Halk TV'de Cüneyt Akman'ın sunduğu 'Zamanın Ruhu' programında gündemdeki sıcak konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'nin referandum seçeneğini ortadan kaldırmak için dokunulmazlık oylamasında kısmen destek verdiğini ve bunun bir taktik olduğunun altını çizen Yanardağ, ancak baştan bu denkleme girmek yerine CHP'nin kendi denklemini kurması gerektiğinin altını çizdi.

"SEN KİMSİN!"

TOBB Genel Kurulu'nda CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 'Karşıma çık boyunun ölçüsünü alayım ' diyen Hisarcıklıoğlu'na sert tepki gösteren Yanardağ, CHP'ye ve CHP örgütlerine de bu işin peşini bırakmamaları gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Rifat Hisarcıklıoğlu diye bir adam var. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) başkanı. Kimsin ulan sen! 12.5 milyon oy almış ana muhalefet partisinin liderine 'Türkiye'de boyunun ölçüsünü aldın, gel burada da al' diyorsun. Kimsin sen ya! Senin üyelerinin yarısı CHP'li. Sen onları da temsil ediyorsun. Bu ne biçim bir terbiyesizlik, bu ne biçim bir küstahlık. Özür de dilemiyor. Ve birileri kalkıyor Kemal Bey'i onunla telefonla görüştürüyor. Yok böyle bir şey. Bu ülkenin yarısında CHP iktidar. Yerel yönetimleirn yarısında CHP'li belediyeler var. Hisarcıklıoğlu'nun da CHP'li belediyelerin olduğu yerlerde işyerleri var. Dava partisi böyle bir şeydir, devrimci parti böyle bir şeydir; canını okuyacaklar onun. Bal gibi de özür dileyecek. Böyle bir kavga gerekiyor. Sen genel müdürünü azarlar gibi, 12.5 milyon oy almış bir partinin genel basşkanını azarlayabilir misin? Böyle bir küstahlık olabilir mi? Öte yandan da iktidar partisine teşekkür ediyor. Sen iktidarın ötgütü müsün? Kimin örgütüsün? Anlatmaya çalıştığım bu, Rifat Hisarcıklıoğlu gittiği hiçbir yerde rahat bırakılmamalı, her yerde demokratik ölçüler içinde özür dileyene kadar protesto edilmeli."

"CHP, DEMOKRAT OLDUĞUNU KANITLAMAYA ÇALIŞMAYI BIRAKMALI"

CHP'nin HDP ile bir dayanışma içinde olmaktan çekinmemesi gerektiğini söyleyen Merdan Yanardağ, "Erdoğan ne diyecek, AKP ne diyecek, havuz medyası ne yazacak" diye siyaset üretemezsiniz. Siz çıkıp kendi politikanızı cesurca savunmak zorundasınız. Devrimci tavır bunu gerektirir. CHP'nin demokrat olduğunu topluma kanıtlama zorunluluğu yok. Ama devrimci olduğunu hatırlamalı ve buna göre davranmalı" diye konuştu.

HDP'NİN ÖZÜR BORCU VAR

 HDP'nin yıllarca AKP ile kirli bir süreç yürüttüğünü ve bugün geldiği noktada CHP ile ittifak arayışı içinde olduğunu söyleyen Merdan Yanardağ, "HDP'nin bu topluma, bu toplumdaki Kemalistlere, laiklere bir özür borcu var. Gezi direnişine başta 'bu bir darbedir' dediler. Kemalist ve laik keismlerle dalga geçtiler. Bu partinin belediye başkanı 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atanlara 'Mustafa Kemal'in itleri' dedi. HDP'nin bu konularda bir özür dileyerek özeleştiri yapması gerekiyor." dedi.

"'CHP, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun peşini bırakmamalı'" haberi, 23 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'CHP, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun peşini bırakmamalı' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'CHP, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun peşini bırakmamalı' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  2. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  3. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  4. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  5. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  6. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  7. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  8. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  9. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  10. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  11. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  12. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  13. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  14. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  15. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  16. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  17. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  18. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  19. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  20. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
Politika Haberleri