CHP'de Devrimci Demokratlar: Daha fazla sorumluluk almak zorundayız

CHP'de Devrimci Demokratlar: Daha fazla sorumluluk almak zorundayız

CHP'de Devrimci Demokratlar: Daha fazla soru... CHP'de Devrimci Demokratlar Grubu, CHP PM üyeleri ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yazdıkları açık mektupta darbe girişimi konusunda CHP'nin daha aktif rol almasını istediler.İşte o açıklama: Sayın Genel Başkanımız,Değerli...

CHP'de Devrimci Demokratlar Grubu, CHP PM üyeleri ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yazdıkları açık mektupta darbe girişimi konusunda CHP'nin daha aktif rol almasını istediler.

İşte o açıklama: 

Sayın Genel Başkanımız,
Değerli Parti Meclisi Üyelerimiz, Değerli Milletvekillerimiz,

Birçoğumuzun zaman zaman, gerekli gereksiz kullandığı  “zor bir dönemden geçiyoruz'' cümlesi gerçek oldu. Kelimenin tam anlamıyla zor bir dönemeçteyiz! Bir başarısız askeri darbe girişimini geride bırakan ülkemiz, şimdi de açık bir sivil darbe ile yüz yüzedir!

Darbe, devlet içindeki bir gücün, “meşru gücü'' hukuk dışı yollarla alaşağı etmesidir. Bu eylem, eli silahlı ve apoletli zorbalar tarafından da, takım elbiseliler tarafından da gerçekleştirilebilir! Özellikle bizim görünmezliğimiz ve bıraktığımız boşlukla birlikte şimdi böylesi bir sürece savruluyoruz. AKP tarafından “darbe içinde yeni bir darbe'' hazırlıkları sahneye konuluyor.

CHP’YE TARİHİ SORUMLULUK DÜŞÜYOR!

Bu topraklarda; Cumhuriyetin ve demokrasinin kök salmasını, nefes almasını sağlayan ilerici hareketlerin başında gelen partimiz CHP'ye tarih ağır bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluk; demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla içselleştiren askeri ya da sivil, her türlü darbe tehdidine karşı demokratik çoğulcu yönetim anlayışını, hukukun üstünlüğünü, kuvvetler ayrılığını, ifade özgürlüğünü, kişi hak ve özgürlüklerini, laikliği bu topraklarda yeniden hakim kılmaktır. Sizlerin de bildiği gibi bunu genel geçer laflarla, genel doğrularla gerçekleştiremeyiz.

Bilindiği gibi darbe girişimcileriyle AKP uzun zamandır çatışma halindeydi. Devlet güçlerinin kendi içlerinde çatıştığı bir ortam da demokrasi çıkmaz. Nitekim darbenin bastırılma süreci ile birlikte toplumda yeni çatlaklar oluşmaya, infialler yaşanmaya başlandı. Sokaklara davet edilenlerle ve yaratılan siyasi atmosferle birlikte iç savaşın taşları döşenmeye başlandı. 15 Temmuz'dan bugüne yaşananlar hızlandırılmış sivil faşizm filmi senaryosu gibidir. Generallerin dörtte biri, yargının beşte biri, binlerce asker ve polis tutuklanmış ya da gözaltına alınmıştır. Sırada gazetecilerin, akademisyenlerin, sendikacıların ve bazı CHP’liler başta olmak üzere, birçok siyasi şahsiyetin olduğu kesin gözükmektedir. Taksim’e kışla ve cami yapılacağının ilanı, sıranın adım adım bütün muhaliflere geleceğini işaret etmektedir. Meydanlarda “idam isteriz'' sloganları attırılarak, “asıl planın'' önemli bir parçası olan başkanlık için referandum kapısı da aralanmaktadır…

CHP TÜRKİYE’YE YÖN VERMELİ!

Sayın Genel Başkanımız, Parti Meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz;
12 milyon oy almış bir partininyöneticileri-seçilmişleri olarak daha fazla sorumluluk almalısınız. Emin olun şu anda, demokrasi, hukuk ve adalet ve özgürlük için Türkiye’ye yön verebilecek en önemli güç partimiz CHP’dir. Biz eminiz, eğer siz sorumluluk alıp öne çıkarsanız, milyonlarca kişi de sizin omuz başınızda olacaktır!

Sayın Genel Başkanımız, Parti Meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz;
Gerçekler ortada! Sizlerde biliyorsunuz ki, kutlama yapanlar yalnızca Erdoğan taraftarları ya da Erdoğan taraftarı olduğunu ispat etmeye çalışan kişiler. Başta CHP’ye oy veren yurttaşlar olmak üzere milyonlarca yurttaşın darbecilerin yanında durmadığı biliniyor.  Ancak bu milyonlar Erdoğan ve Yıldırım tarafından sokağa davet edilen ve sokağa çıktıklarında tekbir getirerek sağı solu taciz eden, zavallı asker çocuklarını linç edenlerin de yanında durmadı. Onlar kaygıyla bundan sonra olacakları izliyorlar. Mahallelerini ırkçı ve dinci saldırılardan korumak, yeni Sivaslar, Maraşlar, Çorumlar yaşamamak için direniyor!CHP, tam da bu henüz ne yapacağını bilmeyen, kaygı ve kuşku ile bu tehlikeli süreci izleyen milyonların sesi olmak zorundadır. Sizleri bu meşru direnişin başında olmaya, bu milyonların sesi olmaya davet ediyoruz! Eğer biz görünür olmazsak, azgınlaştırılan ve başını IŞİD militanlarının çektiği güruhla önce sokaklar sonra da korku salınarak bütün ülke “işgal'' edilecektir.

CHP GÖRÜNÜR OLMALI!

Sayın Genel Başkanımız, Parti Meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz;
Seçmenlerine, üyelerine, örgütlülüğüne ve tarihsel birikimine güvenen bir CHP'ne bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Yarın çok geç olabilir. Bugün halkımızın üzerine korku salarak teslim almaya çalışan anlayışa karşı görünür olmak zorundayız. Kutuplaşmanın olmadığı, çatışmanın olmadığı, herkes için eşit işletilecek bir hukukun olduğu, demokratik bir Türkiye için eyleme geçmeliyiz!

DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK HAREKETİ OLUŞTURALIM!

Yapmamız gerekenler bellidir; Genel Merkezimiz başta olmak üzere anında tavır almak, müdahil olabilmek, yalnızlık duygusunu ortadan kaldırmak ve milyonlara dayanışmayı hissettirmek için tüm illerde acilen “KRİZ MASALARI'' oluşturmalıyız!“Kriz masaları'', partinin politik duruşunu güçlendirmede, örgütsel bütünlüğünü korumada, hukuk dışı uygulamalara ve “cadı avına'' müdahale etmede hızlı ve etkili tavır almamızı da sağlayacaktır…

Bugünden tezi yok, CHP olarak, sendikaları, meslek odalarını, STK’ları, sol-sosyalist siyasi partileri kucaklayacak, geniş bir “DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK HAREKETİ''oluşturarak harekete geçmeli, umutsuzluğu umuda, korkuyu ve yalnızlığı da cesarete ve güvene dönüştürmek için İstanbul, Ankara ve İzmir’de “TAM DEMOKRASİ MİTİNGLERİ'' düzenlemeliyiz!

Emin olun işte o zaman milyonlar yan yana gelir, siyasette de denge oluşur!
Kaosu yönetmek ve gerçek bir demokrasi kurmak için CHP olarak, içeride ve dışarıda umut olacak bir politik aktöre hızla dönüşmeli ve“ülkenin kurucu gücü'' iddiasını hayata geçirmeliyiz!

#NeDarbeNeDiktaBaşkaBirTürkiyeMümkün

19 Temmuz 2016, İstanbul

CHP’de DEVRİMCİ DEMOKRATLAR

"CHP'de Devrimci Demokratlar: Daha fazla sorumluluk almak zorundayız" haberi, 19 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'de Devrimci Demokratlar: Daha fazla sorumluluk almak zorundayız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'de Devrimci Demokratlar: Daha fazla sorumluluk almak zorundayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  2. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  3. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  4. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  5. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  6. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  7. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  8. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  9. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  10. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  11. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  12. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  13. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  14. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  15. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  16. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  17. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  18. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  19. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  20. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
Politika Haberleri