CHP’li Biçer: Cumhurbaşkanı’nı da biz tanımıyoruz

CHP’li Biçer: Cumhurbaşkanı’nı da biz tanımıyoruz

CHP’li Biçer: Cumhurbaşkanı’nı da biz tanımı... CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları’nın dayanışma kahvaltısına katılan CHP Manisa Milletvekili Biçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği karara ''Karara uymuyorum,...

CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları’nın dayanışma kahvaltısına katılan CHP Manisa Milletvekili Biçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği karara ''Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum’ açıklamasına tepki gösterdi.

'ERDOĞAN ANAYASAL SUÇ İŞLİYOR'

CHP’li Biçer, “Anayasa Mahkemesi’ni tanımayan Cumhurbaşkanı’nı da biz tanımıyoruz, biz saygı duymuyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanı böyle yaparak zaten kendi ettiği yemine de aykırı bir açıklama yapmış oluyor. Bu Cumhurbaşkanı’nın tamamen artık ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tanımıyorum’ demesi anlamına geliyor. Bu açıklamasıyla direk anayasal suç işliyor. Ben böyle değerlendiriyorum. Anayasa Mahkemesi’ni tanımayarak hem ettiği yemine sadık kalmıyor hem de anayasal suç işlemiş oluyor. Resmen Yargı’ya müdahale ediyor. Bu ne demek ''Anayasa Mahkemesi’ni tanımıyorum’ demek, zaten onun üstüne direk hüküm kurmak demek. Hükmetmek demek. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamasıyla ''Ya benimsin ya kara toprağınsın’ diyor, Anayasa Mahkemesi’ne'' dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİ HATIRLATTI

2016 yılı bütçesiyle ilgili konularının da aynı noktaya geldiğini söyleyen CHP Manisa Milletvekili Biçer, “Şimdi bütçeyle ilgili TBMM’ye verilmiş bir yetki var. Bizim Anayasamızın 161’inci maddesi diyor ki: ''Toplanan vergileri, oluşan bütçeyi değerlendirme ve bunların nerede harcanacağını, nasıl paylaştırılacağını yalnızca ve yalnızca TBMM karar verir.’ Anayasamızın 161’inci maddesinde böyle. Oysa bu hazırlanan ve şu anda görüşülüp 9 Mart’ta oylanacak olan 2016 bütçe tasarısı tamamen Anayasa’nın bu 161’inci maddesine aykırı olarak ''hayır’ diyor ve ''hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan hem de Bakanların örtülü ödenek hakkı vardır ve bu bütçeyi kullanma yetkisini hiç TBMM’den onay almadan direk şu şu bakanlara verdim’ diyor.

ANAYASA MAHKEMESİ GÖREVİNİ YAPMIŞ OLSAYDI...'   

Biliyorsunuz aynı konu 2015’te de vardı ve 2015’te CHP olarak biz bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürdük. Şimdi şöyle de garip bir tezat oluştu. Anayasa Mahkemesi, bu anayasaya aykırı olduğu halde bu kararı vermekte imtina etti. Yani o cesareti gösteremedi Anayasa Mahkemesi. Sandı ki Cumhurbaşkanı’nın hışmından kurtulabilirim diye sessiz kaldı, Anayasaya aykırı olduğu halde. Oysa işte bu gösteriyor ki, yani susarak nereye kadar. Bugün bize yarın Anayasa Mahkemesi senin başına geldi. Yani susarak sende bir çözüm bulamadın. Şimdi de tanımıyor. Halbuki 2015’te bizim Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğümüz bu aykırılığı dillendirmiş olsaydı Anayasam Mahkemesi; yani yalnızca görevini yapmış oysaydı, bugün bu 2016’daki bütçe tasarısı hazırlanmamış olacaktı. Yani bir hukuksuzluğa da Anayasa Mahkemesi imza attı. Ama kendisini de yine bu hışımdan kurtaramadı'' diye konuştu.

"CHP’li Biçer: Cumhurbaşkanı’nı da biz tanımıyoruz" haberi, 29 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Biçer: Cumhurbaşkanı’nı da biz tanımıyoruz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Biçer: Cumhurbaşkanı’nı da biz tanımıyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  2. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  3. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  4. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  5. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  6. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  7. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  8. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  9. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  10. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  11. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  12. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  13. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  14. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  15. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  16. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  17. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  18. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  19. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  20. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
Politika Haberleri