CHP'li Canpolat: Yassıada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na peşkeş çekildi

CHP'li Canpolat: Yassıada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na peşkeş çekildi

CHP'li Canpolat: Yassıada TOBB Başkanı Rıfat... Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Canpolat, Yassıada'nın imara açılmasını protesto gösterisinde yaptığı açıklamada alınan...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Canpolat, Yassıada'nın imara açılmasını protesto gösterisinde yaptığı açıklamada alınan güvenlik önlemlerini eleştirdi. "Burası TOBB Başkanına peşkeş çekilmiştir" diyen Canpolat, Hisarcıklıoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlü saldırısının arkasında Yassıada olduğunu ima etti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu, Yassıada'nın imara açılmasını protesto etmek amacıyla kiraladıkları tekne ile Kabataş'tan Yassıada'ya gitti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve çok sayıda partili ile gidilen Yassıada'da yapımı süren inşaat alanlarının gezilmesine izin verilmedi.

cemalicerik1.jpg

Bunun üzerine basın açıklaması Yassıada'da yargılamalarının ardından idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın yargılamalarının yapıldığı spor salonunun önünde yapıldı. Partililer, “Adalar doğal SİT alanıdır" pankartının arkasında yapılan basın açıklamasına katılanlar, “Yeşilime dokunma", “Çevreyi hor gören geleceği zor görür", “Ormansız yurt vatan değildir", “Yassıada demokrasi adası olsun" dövizleri taşıdılar.

Burada bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, partisinin İstanbul Çevre Komisyonu'nun düzenlediği yeşilimizi koruyalım, doğayı koruyalım, tarihimizi koruyalım etkinliği kapsamında adaya geldiklerini söyledi.

cemalicerik2.jpg

“Burası 4 bin yıllık belgeli tarihinin olduğu bir alan. Roma kültürünün merkezi olan yerlerden bir tanesidir burası. Bir çok inanca merkezlik yapmıştır" diyerek sözlerini sürdüren Canpolat, “İçeriye girişimizin yasaklandığını hep beraber görüyoruz" dedi.

cemalicerik3.jpg

'BURASI TOBB BAŞKANINA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR'

Alınan güvenlik önlemlerini de eleştiren Canpolat, “Niçin bu kadar emniyet tedbiri alındı burayla ilgili. Neden yukarıdan bu kadar etkili talimatlar geldi. Çünkü burayı alanlar, burayı tahrip edenler, doğasını bozanlar, başta TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu olmak üzere onun firması, onun şirketine aittir. Genel başkanımız TOBB'da demokrasi konusunda, laiklik konusunda sesinizi çıkarmıyorsunuz dediğinde, niçin çıkarmadıkları burada ortaya çıkmıştır. Çünkü burası TOBB başkanına peşkeş çekilmiştir" diye konuştu.

Dinamitlerle bu tarihi alanın, bu SİT alanını ortadan kaldırıldığını, partisinin burayla ilgili dava açtığını, konuyu meclise de taşıdığını söyleyen Canpolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra İstanbul'u yağmalattırmayacağız. İstanbul'un yeşilini koruyacağız. Her gün İstanbul'u tahrip edenlerden hesap soracağız. Burada yıkılan farklı inanç merkezlerinin, yıkılan kiliselerin bir an önce yapılmasını istiyoruz CHP olarak. Bu bir tarihtir. Burada bir hesaplaşma yoktur"

cemalicerik4.jpg

“Bugün bir kez daha Yassıada'da Celal Bayar ve arkadaşlarının kemikleri sızlıyor. O'nun arkasına sığınıp siyaset yapanlar, Adnan Menderes ve arkadaşlarının anılarının temeline dinamit koyarak O'nun temelindeki demokrasi ve özgürlük meşalesine bir kez daha bomba koymuşlardır. Bunu kınıyoruz arkadaşlar. Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamına nasıl karşıysak, bugün burada yeşili, doğayı tahrip eden anlayışı da bir kez daha huzurlarınızda kınamak istiyorum"

ENGİN ALTAY: BUNLAR İSTANBUL'U YÜRÜTÜP GEMİ ALMAYA DEVAM EDİYOR

Açıklamada konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Demokrasi şehitleri üzerinden, onların kanları üzerinden rant devşirmeye çalışan bu ahlaksız siyaseti ve onunla işbirliği yapan ülkenin aslında saygın kurumlarından biri olan TOBB'un sayın başkanının bu kirli işbirliğinin bir aleti, bir aracı olmasını ben de şiddetle kınıyorum. Fetihin 563. yılındayız. Rahmetli cihan padişahı gemileri yürütüp İstanbul'u almıştı. Bunlar İstanbul'u yürütüp gemi almaya devam ediyorlar. Olay bundan ibarettir. Bunu kınıyoruz. İstanbul daha fazla kirletilmeyecek, İstanbul daha fazla katledilmeyecek. İstanbul'un kaderi bundan sonra konaklarda, saraylarda değil sokaklarda ve meydanlarda şekillenecek" diye konuştu.
Açıklamanın ardından Engin Altay, Sezgin Tanrıkulu ve Cemal Canpolat, bir kısım partili ile birlikte Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın yargılandığı spor salonuna girerek incelemede bulundu.

BU ÜLKENİN BAŞBAKANININ İDAM EDİLMESİNİ KINIYORUZ'

Burada da kısa bir konuşma yapan Cemal Canpolat, “ Bir dönemin demokrasi tarihimizin kara bir lekesidir. Bu ülkenin başbakanının burada arkadaşlarıyla beraber idam edilmesini Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem kınıyoruz hem bütün darbelere karşı olduğumuzu burada bir kez daha belirtiyoruz. Bütün idamlara, bütün darbelere karşı olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum" ifadesini kullandı.

'DEMOKRASİ TARİHİMİZ İÇİN BİR KARA LEKENİN MEKANINDAYIZ'

Canpolat'tan sonra söz alan Engin Altay ise, “Evet, Yassıda duruşmalarının yapıldığı salondayız. Demokrasi tarihimiz için bir kara lekenin mekanındayız. Bu mekanın demokrasi tarihimizdeki yeri kötü anılarla anılmakla birlikte Türkiye'nin Yassıada hassasiyeti üzerinden bu adada ticari rant üzerinden doğa ve çevre katliamı yapan anlayışı da, hükümeti ve onun işbirlikçilerini, TOBB'un başkanı dahil kınıyoruz ve Türkiye'nin bu adada olup bitene gözlerini çevirmesini bekliyoruz" dedi.
Partililer, daha sonra geldikleri tekne ile adadan ayrıldılar.

"CHP'li Canpolat: Yassıada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na peşkeş çekildi" haberi, 04 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Canpolat: Yassıada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na peşkeş çekildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Canpolat: Yassıada TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na peşkeş çekildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri