CHP'li Faik Öztrak: O paket tatlandırıcıdan ibaret

CHP'li Faik Öztrak: O paket tatlandırıcıdan ibaret

CHP'li Faik Öztrak: O paket tatlandırıcıdan ... Faik Öztrak, “İktidar asıl meseleleri çözmek yerine enerjisini tek adamın başkanlık heveslerini gidermek için harcıyor. Bu yoldan biran önce dönülmezse Türkiye Ortadoğu’nun tükenmiş devletleri ligine düşecek'' uyarısında...

Faik Öztrak, “İktidar asıl meseleleri çözmek yerine enerjisini tek adamın başkanlık heveslerini gidermek için harcıyor. Bu yoldan biran önce dönülmezse Türkiye Ortadoğu’nun tükenmiş devletleri ligine düşecek'' uyarısında bulundu. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Hükümetin yatırım ortamını iyileştirmek için açıkladığı, Başbakan Binali Yıldırım tarafından da partisinin grup toplantısında anlatılan son paketi yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Türkiye’de yatırım ortamını iyileştireceği iddia edilen paketin, Türkiye’de kaybolan yatırım iştahını artırmaktan uzak olduğunu belirten Öztrak, “Açıklanan tedbirler tatlandırıcı niteliğindedir. Asıl derde deva değildir'' dedi. Öztrak, açıklamasında şunları ifade etti:

YABANCILARIN DOĞRUDAN YATIRIMLARI DÜŞTÜ

Bugün Türkiye’de özel sektörün enflasyondan arınmış yatırımları 2011’in altındadır. Son açıklanan milli gelir rakamları da özel sektör yatırımlarının büyümeye katkısının negatif olduğunu göstermiştir. Sadece yerli yatırımcının değil, yabancı yatırımcının da iştahı kalmamıştır. 2016’nın ilk dört ayında, geçen senenin aynı dönemine göre, yurtdışında yerleşik kişilerin Türkiye’deki sanayi yatırımları yüzde 70, hizmetler sektörü yatırımları yüzde 38 gerilemiştir. Aynı dönemde yabancıların tüm sektörlerde doğrudan yatırımları ise yüzde 56 düşmüştür.

YATIRIMIN ÖNÜNDEKİ ENGEL: HUKUK SİSTEMİNİN KALMAMASI

2011’den sonra ülkede yatırım iştahının kaybolmasının nedenleri ortadadır. Ülkemiz her gün biraz daha hukuk devleti ve demokrasiden uzaklaşmaktadır. Hükümet, halen yargı sistemini kendine göre dizayn etme gayreti içindedir. Yolsuzluklar ve ülkede mülkiyet haklarını koruyacak bir hukuk sisteminin kalmaması, yatırım ortamı önündeki en büyük engeldir. Bugün memleketin en gözde mesleği, vatandaşın malına mülküne el koymanın aracı olan kayyumlukolduysa, kimse yatırımcıdan yatırım yapmasını beklememelidir.

BU EĞİTİM SİSTEMİYLE İNOVASYON OLMAZ

Diğer yanda ülkenin gençleri ülkeyi yöneten kadroların zihnindeki ideolojik prangalarla esir alınmaktadır. 14 yıllık AKP iktidarında eğitim sistemi yap-boz tahtasına dönüşmüştür. İdeolojik prangalarla bağlanmış bu eğitim sistemi ile Türkiye’den ciddi bir inovasyon hamlesi beklemek mümkün değildir.

ÇÖZÜMÜ VAR!

Bugün Türkiye’de yatırım ortamını iyileştirmek için öncelikle atılması gereken adımlar bellidir. Bunlardan ilki yatırımcının malını, mülkünü güvence altına alan bir hukuk sisteminin tesisidir. İkincisi Türkiye’de yolsuzluklarla etkin mücadele ve Avrupa Birliği standartlarında yeni bir Kamu İhale Kanunu’nun ihdasıdır. Üçüncüsü ülkede derinleşen kutuplaşmadan çıkmak; bunun için içeride huzur, dışarıda güvenliğimizi sağlayacak tedbirleri almaktır. Dördüncüsü gençlerimize yatırım olmadan, nitelikli yatırım olmaz ilkesiyle çağdaş bir eğitim sisteminin oluşturulmasıdır.

ÜLKE “YÖNETİLMEZ'' HALE GELİYOR

Asıl sorun alanları ve çözümler belirli iken Hükümet bu konularda herhangi bir adım atmamaktadır. Aksine bugünün muktedirleri giderek despotlaşmaktadır. Ülke gittikçe yönetilemez hale gelmektedir. İçeride huzur, dışarıda ise güven ve güvenliğimiz kalmamaktadır. İktidar ülkenin gerçek meselelerine odaklanmak yerine enerjisini tek adamın başkanlık heveslerini gidermek için harcamaktadır. Bu yoldan biran önce dönülmezse Türkiye Ortadoğu’nun tükenmiş devletleri ligine düşecektir. 

"CHP'li Faik Öztrak: O paket tatlandırıcıdan ibaret" haberi, 15 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Faik Öztrak: O paket tatlandırıcıdan ibaret haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Faik Öztrak: O paket tatlandırıcıdan ibaret 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Politika Haberleri