CHP'li kadınlardan en fazla şehit veren ile ziyaret

CHP'li kadınlardan en fazla şehit veren ile ziyaret

CHP'li kadınlardan en fazla şehit veren ile ... Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Adana’nın şehitler kenti haline geldiğini belirterek, teröre tepki gösterdi. En fazla şehit veren illerden biri olan Adana’da şehit ailelerini ziyaret edip acılarını...

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Adana’nın şehitler kenti haline geldiğini belirterek, teröre tepki gösterdi. En fazla şehit veren illerden biri olan Adana’da şehit ailelerini ziyaret edip acılarını paylaşan Köse, “Bugün Adana’da bir kıvılcımı yakmak istiyoruz. Bu kıvılcımın Anadolu’nun her bölgesine ateş olarak yansıyacağına inanıyorum'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve MYK Üyesi Nevin Zaimoğlu,MYK yd üyesi Neslişah Aydın Ilbay, şehit ailelerinin acısını paylaşmak üzere İl Kadın Kolları örgütünün davetlisi olarak geldiği Adana’da ilk olarak CHP Adana İl Başkanlığı’nda kadın kolları örgütü ve partililerle bir araya geldi.

“KADINLAR SİYASETTE EŞİT TEMSİL EDİLMELİ''

CHP Adana İl Yönetimi, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Şehit Aileleri Derneği Emine Kunt, ilçe kadın kolları başkanları ve yöneticileri ile partililerin hazır bulunduğu toplantıda Adana İl Başkanı Ayhan Barut, kadınların yaşamın ve siyasetin olmazsa olmazlarından biri olduğunu kaydetti.

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, Köse’ye kendilerini kırmayıp Adana’ya geldiği için teşekkür ederken, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP’nin iktidara ulaşması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Türkmen, “Başarıya ulaşmak için genel başkanımızın, MYK üyelerimizin ve Adana örgütlerimizin ve kadın örgütlerimizin emrine olacağım''

“ADANA ŞEHİTLER KENTİ OLDU''

Ülkenin dört bir yanının kan gölüne döndüğünü, şehitlerin, kadın cinayetlerinin ve sorunların sayılamaz hale geldiğini vurgulayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Adana ne yazık ki bir şehitler kenti oldu. Çok üzgünüm. Şehit ailelerimizin acısını paylaşıyorum. Acılarımızı sırtımızda taşımadan, sol göğsümüzün altında biriktirerek, unutmadan, unutturmadan, sol yanımızı güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

“ADANA’DAN BİR KIVILCIMI YAKACAĞIZ''

İktidarda sorumluluk alabilecek hiçbir yetkilinin olmadığını belirten Köse, CHP kadın örgütüne çok büyük görevler düştüğünü kaydetti. Köse, “Bugün Adana’da bir kıvılcımı yakmak istiyoruz. Bu kıvılcımın Anadolu’nun her bölgesine ateş olarak yansıyacağına inanıyorum. Çünkü Adana’da güçlü bir kadın örgütü ve güçlü bir siyasi yapı var'' diye konuştu.

“BİRLİKTELİĞİMİZDEN GÜÇ ALACAĞIZ''

CHP Kadın Kolları Örgütünün yeni dönemde yapacağı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Köse, kadın örgütlerinin güçlü olmadığı bölgelerde yeni bir çalışma modeli başlatacaklarını ifade etti. Köse, “Birbirimizin eteğini aşağıya çekmeden, dedikodudan beslenen zihniyetlere izin vermeden birlikte, sevgiyle, birbirimize güvenerek CHP’yi iktidara taşımak için yol alacağız. Biz birlikte güçlüyüz, birlikteliğimizden güç alacağız'' ifadelerini kullandı.

“KADIN ÖRGÜTÜ OLARAK HEP ALANLARDA OLACAĞIZ''

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinliğini Ankara, İstanbul ve İzmir kadın kolları örgütlerinin de katılımıyla Kayseri’de yapacaklarını açıklayan Fatma Köse, “Bizler evlerde, sokaklarda, mahallelerde, fabrikalarda tarlalarda çalışan kadın örgütü olacağız'' şeklinde konuştu.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, dernekte şehit fotoğrafı asacak yer kalmadığını belirterek, teröre tepkisini dile getirdi, Köse’ye duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

Köse, CHP İl Başkanlığı’ndaki toplantının ardından Adanalı şehitler Fatih Yeniay, Sercan Yılmaz, Kadir Genç, Enver Buğur, Mustafa Turanlı, Ali Öztaş, Serdar Kazar ve Kadir Görgülü ile erkek terörü nedeniyle yaşamını yitiren Türkan Sarıkaya’nın ailelerini ziyaret edip, acılarına ortak oldu.

"CHP'li kadınlardan en fazla şehit veren ile ziyaret" haberi, 24 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li kadınlardan en fazla şehit veren ile ziyaret haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li kadınlardan en fazla şehit veren ile ziyaret 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  2. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  3. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  4. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  5. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  6. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  7. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
  8. 16:01 Mesut Özil'den Arda Güler'e Destek: 'Sabırlı Olması Gerek'
  9. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  10. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  11. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  12. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  13. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  14. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  15. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  16. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  17. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  18. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  19. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  20. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
Politika Haberleri