CHP’li Tüm: Ayvalık Afet bölgesi ilan edilsin

CHP’li Tüm: Ayvalık Afet bölgesi ilan edilsin

CHP’li Tüm: Ayvalık Afet bölgesi ilan edilsin Ayvalık’ta yaşanan sel ve hortum faciası sonrası konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm,  “Öncelikle hiçbir can kaybının olmaması hepimizi çok sevindirmiştir. Ancak Büyükşehir...

Ayvalık’ta yaşanan sel ve hortum faciası sonrası konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm,  “Öncelikle hiçbir can kaybının olmaması hepimizi çok sevindirmiştir. Ancak Büyükşehir Belediyesinin, BASKİ ve İtfaiye’nin bölgeye girememesi çok düşündürücüdür'' dedi.  Yurttaşların zararlarının karşılanmasını isteyen Tüm, yarın bu konuda TBMM de  bu konuda detaylı bir basın toplantısı düzenleyeceğini ifade etti.

 Mehmet TÜM ,  Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemi ile TBMM ''ye verdiği soru önergesinde şu görüşlere yer verdi.

Ayvalık İlçemiz, 28.11.2016 günü saat 16 :00 da başlayan ertesi gece saat 03.00 sularına kadar devam eden  aşırı sağanak yağışa maruz kalmıştır. Ayvalık'ta etkili olan yağış nedeniyle ilçenin bir çok cadde ve sokağı sular altında kalarak, yurttaşların ulaşım ve haberleşme olanakları ortadan kalkmıştır.

            m2’ye 270 kg yağmur düşen  ilçe ayrıca hortum felaketi ile karşı karşıya kalmıştır. İlçede çok sayıda ev ve iş yeri kullanılamaz hale gelmiş, ekonomik olarak yurttaşlarımız ciddi zarara uğramıştır.          

            Trafikte seyir halindeki ağır tonajlı araçların dahi sürüklendiğini göz önünde bulunduracak olursak, felaketin boyutlarını daha iyi anlamış oluruz. 

            Hiç bir can kaybının olmayışı tüm yurttaşların ortak sevinci olmuştur. Ancak Büyükşehir Belediyesine bağlı, BASKİ ve İtfaiyenin, bölgeye ulaşmaması, sadece gelen şikayetleri  ve talepleri Ayvalık Belediyesine iletir konumda olması yurttaşlarımızı üzmüş, ve umutsuzluğa sevk etmiştir.  Ayvalık Belediyesi ekipleri ve AFAD ekiplerinin çabaları ile  yurttaşlarımız kısmen rahatlamıştır. 

unnamed-(5)-021.jpg

            Bu bilgiler ışığında  ;

1-      Ayvalık’ta AFAD tarafından hasar tespiti yapılmış mıdır? Bölgedeki felaketin boyutu nedir? Ekonomik olarak zararın  maliyeti ne olmuştur? Acil yardım olarak , zarar gören evsiz kalan ailelere nakit  yardım yapacak mısınız? Bu konuda Valiliğe bir bütçe gönderilmiş midir? gönderilmiş ise ne kadardır?

2-      Ayvalık’ta evleri zarar gören bir çok yurttaşımız  şuanda otellerde  kalmaktadır. Bu yurttaşların otel paralarını devlet ödeyemez mi ? Bu konuda bir çalışma yapacak mısınız?

3-      Okullarda eğitime ara verildi, Okulların zarar durumu nedir? Eğitime devam edecek misiniz?

4-      Ayvalık bölgesini AFET bölgesi ilan edecek misiniz?  Bölgede yaşanan felaket Afet kapsamında değil midir? değilse  hangi kapsamda sayılmaktadır?

5-       Ayvalık’ta faaliyet gösteren esnafın vergi ve sigorta primleri gibi kamu alacaklarını erteleyecek misiniz? Özellikle yeniden yapılandırmadan faydalanan esnafın ödemeleri ile ilgili yeni bir kolaylık sağlayacak mısınız?

6-      Bu olayda Büyükşehir belediyesi sorumluluklarını yerine getirmiş midir? Özellikle BASKİ ve İtfaiye ekiplerinin Bölgeye ulaşamamasını neye bağlıyorsunuz?  Bu konuda ne gibi önlemler alacaksınız? Her hangi bir soruşturma açacak mısınız?

"CHP’li Tüm: Ayvalık Afet bölgesi ilan edilsin" haberi, 29 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Tüm: Ayvalık Afet bölgesi ilan edilsin haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Tüm: Ayvalık Afet bölgesi ilan edilsin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Politika Haberleri