CHP'li vekil meydan okudu: Atatürk'ün adını Anayasa'dan çıkartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir

CHP'li vekil meydan okudu: Atatürk'ün adını Anayasa'dan çıkartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir

CHP'li vekil meydan okudu: Atatürk'ün adını ... Milletvekili Kazım Arslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Saray’da kaçak inşaatlar nasıl gidiyor bilmem ama bu kadrolar her şey gibi Cumhuriyet kurumlarını ve Atatürkçü değerleri yıkmayı da inşaatçılık saydı. Şunu...

Milletvekili Kazım Arslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 “Saray’da kaçak inşaatlar nasıl gidiyor bilmem ama bu kadrolar her şey gibi Cumhuriyet kurumlarını ve Atatürkçü değerleri yıkmayı da inşaatçılık saydı. Şunu iyi bilsinler ki, Cumhuriyet Anayasası ve Atatürkçü ideolojinin tüm kurum ve değerleri, bu toplumun harcıdır, birleştirici gücüdür ve temel direğidir.
Mehmet Uçum Hayal Dünyasına Uçmuş
Hiç boşuna uğraşmayın; sizin üzerinde oturduğunuz Saray gibi, hazırlayacağınız Anayasa da şimdiden hukuksuz ve temelsizdir ve hiçbir şekilde tasvip görmeyecektir. Onun için bir an bile aklınızdan çıkarmayın; üzerinde oturduğunuz her şeyi Atatürk’e ve Cumhuriyetin kurumlarına borçlusunuz. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı, acaba Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan ve danışman olma imkanınız olacak mıydı?
 

İyi Düşünün, Her Şeyinizi Cumhuriyete Borçlusunuz
Kaçak oturduğunuz arazinin adı Atatürk Orman Çiftliği, oturduğunuz makamlar Atatürk’ün koltuğu. Satıp savıp özelleştirdiğiniz kurumların hepsi Atatürk Türkiyesinin kurumları… Atatürk’ü anayasadan silmeye teşebbüs etmek, hatta ideolojisini Anayasamızdan silmek gibi boşa çıkacak anlamsız işlerle uğraşmayın. Bunu yapmaya çalışırsanız, birgün bu uğraşılarınız kısa sürede geri döner sizi çarpar, neye uğradığınızı şaşarsınız.

Tek Adamlık ve Başkanlık için Atatürk’e Saldırıyorlar
 
Şunu iyi bilmeniz gerekir ki, gaflet içindeki bir aklın Cumhuriyetin tüm değerlerini borçlu olduğu Atatürk’ü anayasadan çıkarmaya, toplumun harcı olan Atatürk ideolojisini yok etmeye gücü yetmez. Bu kadroların asıl amacı tek adamlık ve başkanlık uğruna, Erdoğan adı dışında hiçbir değerimizi, önderimizi görmezlikten gelmektir. 
Atatürk'ü sevmeseniz bile, onun ülke ve sizler için yaptıklarını hiçbir zaman unutmayınız. Yaptığınız girişimler ve tüm çabalarınız boşunadır! Ne başkanlık adı altındaki diktatörlük sistemini, ne de Atatürk adını ve gururla savunduğumuz kurumlarını Anayasadan çıkarmanıza asla izin vermeyeceğiz.
 
Atatürk’ün Mirası Cumhuriyettir, Size Bırakmayız!

Açıklamalarına bakılırsa, güya dünyadaki anayasaları incelemişler, ama bir gerçek var ki Cumhuriyet Anayasasının özünü tam kavrayamadan dünyaya açılmışlar…
Dünyanın hiçbir toplumu ve anayasası, kurucu liderleri ve kurumlarıyla kavga ederek, rejimi her hafta başka bir parti yöneticisinin ağzından tartıştırarak bir yere varamadı. Üniter yapımız, parlamenter düzenimiz, bugün millet egemenliğine dayalı Cumhuriyet var olduğu için ayakta… Bugün Türkiye, demokrasiyle ve laiklikle yönetilebiliyorsa, toplum mezhep ve kimlik karmaşasıyla birbirine düşmemişse, Atatürk Orman Çiftliği arazisinden Ankara’ya bakanlar, bunun öncelikle Atatürk’ün mirası ve değerleri sayesinde olduğunu iyi bilmelidir.

Neyin peşindesiniz?
Her tür olumsuz düşüncelerinize ve lekelemenize karşı adı ve mirası tertemiz kalmış Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm kurumlarını sata sata bitiremeyenler, mirasının üzerine yeni binalarla konmaya çalışanlar, Dünyanın en büyük sarayını yaparak şaşaalı hayat sürenler "Atasız Anayasa" yazacakmış, boşuna uğraşıyorsunuz. Hiç merak etmeyin, bunları yapamadan iktidarınız sona erecek, bu hayalleriniz bitecek. 
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini ve ideolojisini Anayasamızdan hiç kimse silemeyecektir."
 

"CHP'li vekil meydan okudu: Atatürk'ün adını Anayasa'dan çıkartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" haberi, 15 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li vekil meydan okudu: Atatürk'ün adını Anayasa'dan çıkartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li vekil meydan okudu: Atatürk'ün adını Anayasa'dan çıkartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  2. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  3. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  4. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  5. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  6. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  7. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  8. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  9. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  10. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  11. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  12. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  13. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  14. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  15. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  16. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  17. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  18. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  19. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  20. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
Politika Haberleri