"Çocuklarım her çarşamba yine vurulacağımı sanıyor"

"Çocuklarım her çarşamba yine vurulacağımı s... Sur’a girişin yasak olduğu tarihlerde alışveriş yapmak için evinden çıktığı sırada akrep tipi araçtan açılan ateş sonucu omzundan vurulan Emine Demir, “Vurulduğum gün çarşambaydı. Çocuklarım her Çarşamba vurulacağımı...

Sur’a girişin yasak olduğu tarihlerde alışveriş yapmak için evinden çıktığı sırada akrep tipi araçtan açılan ateş sonucu omzundan vurulan Emine Demir, “Vurulduğum gün çarşambaydı. Çocuklarım her Çarşamba vurulacağımı sanıyor'' dedi.

Evrensel'den Serpil Berk'in haberine göre Sur’dan göç etmek zorunda kalarak 6 çocuğuyla birlikte Kayapınar ilçesinde yaşamaya başlayan Emine Demir, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sur’a giriş yasaktı sadece. Çatışma falan yoktu oturduğum mahallede. En küçük çocuğum Muhammet’in bezi bitmişti, almak için dışarı çıktım. Çocuklar patates yapmamı istemişlerdi bir de onu alayım dedim. Alışverişimi yapıp eve dönerken yanımdan geçen akreple birlikte silah seslerini duydum ve kaldırıma çıktım. Nereden ateş edildiğini bile anlamadım. Olayı görenler akrepten ateş edildiğini söylediler. Kaldırımda duran bir genç yere yatmamı söyledi onun sayesinde kendime geldim, şoka girmiştim. Aynı gencin yardımıyla bir taksiye binip hastaneye gittim.''

ANNESİ DUYUNCA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Ailesinin de Sur’da yaşadığını ifade eden Demir, “Evlerimiz yakındı ailemle, vurulma haberimi duyunca öldüğümü düşünüyor annem, kalp krizi geçiriyor. Fakat yanındakilerin aklı bende olduğu için anlamıyorlar. Ambulans giremediği için annemi Sur’un dışına yürüyerek çıkarıyorlar. Hastaneye yetişemiyorlar. Annem hayatını kaybediyor'' dedi.

Çocuklarının da vurulduğu gün çok etkilendiğini belirten Demir, “Vurulduğum gün çarşambaydı. Her çarşamba ''Anne dışarı çıkma’ diyorlar. Vurulacağımı sanıyorlar. ''Biz bugünü sevmiyoruz’ diyorlar'' diye konuştu.

Kurşunun sinir damarlarına isabet etmesinden dolayı vücudundan çıkarılamadığını anlatan Demir, kolunu hareket ettiremediğinden birçok işi yapmak için çevreden destek almak zorunda kaldığını söyledi. Fizik tedavi görmeye devam ettiğini anlatan Demir, düzenli alması gereken ilaçları parası olmadığı için alamadığını söyledi.

''HER ŞEYİMİZ YIKILDI’

Sur’da 5 katlı bir apartmanın en üst katında oturduklarını belirten Demir, “Yaşamımız daha iyiydi. Eşimin internet kafesi ve kahvehanesi vardı. Evimiz dahil her şeyimiz yıkıldı. Evimden yalnızca yatak odasındaki eşyaları alabildim. Bir tek onlar zarar görmemişti. Eşim şimdi amelelik yaparak evi geçindirmeye çalışıyor'' diye konuştu. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 2 defaya mahsus ev kirası yardımını aldıklarını söyleyen Demir şöyle devam etti: “Evinizin fotoğrafını çekin dilekçe yazın tazminat almak için dediler, yaptık ama bugüne kadar hiçbir sonuç alamadık. Düzenli aldığımız tek yardım belediyenin gıda yardımı.''

''ÇOCUKLARIM OKULA AÇ GİTTİ’

Göç etmek zorunda kaldıktan sonra ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Demir, “Bayramlık istedikleri halde alamadım çocuklarıma, bu çok zoruma gitti. Bir tek bu olsa iyi. 4 çocuğum okula gidiyor. Çocuklarım çoğu defa okula aç gittiler, sınıf arkadaşlarının yemeklerini yemek zorunda kaldılar'' dedi.

Emine Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık savaş bitsin. Bu süreçten dolayı Annemin Lice’de olan mezarını ziyaret edemedim. Savaş ortamında yaşamaktan bıktık. Kim kiminle niye savaşıyor? Devlet barış için adım atmalı. Asker olan benim çocuğum olabilir, gerilla olan da benim çocuğum olabilir. Her iki tarafta savaşan yine bizim çocuklarımız. Bu kadar çocuk, genç ölüyor hepsi yoksul insanların çocukları. Biraz da bu savaşı isteyenlerin çocukları ezilsin.''

""Çocuklarım her çarşamba yine vurulacağımı sanıyor"" haberi, 15 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "Çocuklarım her çarşamba yine vurulacağımı sanıyor" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Çocuklarım her çarşamba yine vurulacağımı sanıyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  2. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  3. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  4. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  5. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  6. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  7. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  8. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  9. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  10. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  11. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  12. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  13. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  14. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  15. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  16. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  17. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  18. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  19. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  20. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
Gündem Haberleri