Cumanın gelişi Perşembeden belliydi

Cumanın gelişi Perşembeden belliydi

Cumanın gelişi Perşembeden belliydi Ali Kaya Soysal D Grubunda Nice'de maç başlamadan önce ilk onbirimizi görünce hayrete düştüm. Geçen Hırvatistan maçında o ezik, futbolumuzdan sonra Terim kadroda değişiklik yapar diye düşünmüştüm. Öncelikle orijinal stopper...

Ali Kaya Soysal 
D Grubunda Nice'de maç başlamadan önce ilk onbirimizi görünce hayrete düştüm. Geçen Hırvatistan maçında o ezik, futbolumuzdan sonra Terim kadroda değişiklik yapar diye düşünmüştüm. Öncelikle orijinal stopper olmayan , Avrupa nın en iyi 10 liberosundan biri olan Mehmet Topal'ın görev yerini değiştirir, ilk maçta eleştirilerden yıpranan Ozan'ı hiç düşünmez, sol kanat savunmaya önlem alır gibi... Ancak, bir baktım ki, ilk maçın faturasını santrafor pozisyonuna kesmiş imparator, Cenk yerine Burak'ı tercih etmiş. Yani  Hırvatistan maçında tek problem top gelmeyen ileri uçmuş ona göre. Gerçi İspanya gibi bizimle aynı kalibrede olmayan bir takıma karşı sahaya 13 kişiyle çıkarsak ancak dengeyi sağlarız, bu gerçeği unutmayalım, ama olsun önce doğrusunu yapsaydık , gerisini tartışırdık..
 
Bu satırları devre arasında yazıyordum.  İlk 15 dakikalık "gurur mücadelemiz" sonuç vermedi ve gerçek stopper olmayan  Mehmet Topal'ın talihsiz hatalarıyla 0-2 yenik duruma düştük, 48'deki ofsayt Morato golüyle gardımız iyice düştü ve geri kalan dakikalarda maçın son düdüğünü bekledik açıkçası..
 
Bu maçın teknik analizini yapmak içimden gelmiyor değerli ABC okurları, kusura bakmayın. Bence biz bu turnuvaya zaten şans eseri  katıldık, milletce hak etmedikleri desteği verdik, medyada çoştuk,  reklamlar, paralar, abartılı övmeler, hepsi yanlış yönlendirmelerdi bana göre..
 
Şimdiiii gelelim sana Fatih Hocaaaa! Turnuvanın bu seneki kurallarına göre en iyi 3. olmayanı dövdükleri bir ortamda son maçta Çekleri yenip 16 lara kalsan da "ben oturduğum inimden ayılığımı yapmaya devam edeceğim(!)". Bu fakir ülkede profesörler, rektörler 6-10 bin lira maaaş alırken, yer altında çalışan maden işçileri 3 bin liraya hayatlarını riske ederken, asgari ücret neredeyse 20 kilo kırmızı et düzeyindeyken, sen ayda 225 bin euro alıyorsun ve seni eleştirenlere "gider" yapıyorsun, üstelik hakaret ediyorsun..
 
Son basın toplantısında ülkenin "futbol direktörünün ve kaptanının" saygısız demeçleriden ötürü  özür bekleme hakkımı hala saklı tutuyorum, ama , Fransa Avrupa Şampiyonası için çekilen reklamlarda Baba Hakkı ve Metin Oktay gibi değerlerin adlarını ağızlarına alma hadlerinin olmadığını hatırlatıyorum ..
 
HIRVATİSTAN HAK ETTİĞİ MAÇI SON ANDA HEDİYE ETTİ

Bizim grupta Hırvatistan- Çek Cumhuriyeti maçı oynanan 90 dakikanın sonunda büyük bir sürprizle bitti...Maç boyunca üstün oynayan Hırvatistan 76'da Skoda'ya ve son saniyede penaltı golüne engel olamayınca avantajını kaybetti, aslında bu beraberlik bize  yaramayan bir sonuç oldu..
 
POZİSYONSUZ MAÇTA İTALYA TESADÜFEN GALİP
 
E Grubunda Toulouse'da oynanan  maçta Belçika'yı hak etmeden yenen İtalya ile İrlanda Cumhuriyeti'yle müthiş bir fizik savaş vererek bir puan alan İsveç karşılaştı. İki tarafın da sıkı markajı ve oynatmamanın öne çıktığı oyun anlayışı  gol pozisyonlarına engel oldu, 86. dakikada taç atışından gelen Eder golüne kadar. Son saniyede verilmeyen İsveç penaltısı maçın skorunu belirledi..İtalya 1, İsveç 0..
 
Her grupta olduğu gibi, heyecan son maçlara taşındı..İzleyelim ,görelim..
 

"Cumanın gelişi Perşembeden belliydi" haberi, 18 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Cumanın gelişi Perşembeden belliydi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumanın gelişi Perşembeden belliydi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Spor Haberleri