Cumhuriyet'çilere 9 tutuklama; Genel Yayın Yönetmeni, yönetici ve yazarları hapiste!

Cumhuriyet'çilere 9 tutuklama; Genel Yayın Yönetmeni, yönetici ve yazarları hapiste!

Cumhuriyet'çilere 9 tutuklama; Genel Yayın Y... Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, Kitap Eki Genel...

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay bu sabah tutuklandı. Gazetenin en kıdemli yazarlarından ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Çetinkaya, yazar Aydın Engin, Muhasebe Müdürü Günseli Özaltay ve eski yöneticilerden Bülent Yener dün gece serbest bırakılmıştı. 

Basına sızan dosya bilgilerine göre, Cumhuriyet'e yazarları ve yöneticilerine yönelik operasyon ve gözaltıların, gazeteyi susturmak amaçlı olduğu ortaya çıktı. 

Dün geceden itibaren Adliyedeki tutuklanma prosedürü şöyle gelişti:

cumhuriyeticerik.jpg

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun Çağlayan adliyesindeki hakim sorgusu tamamladı. Sorgulara ara verildi. Verlilen aradan sonra Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Turhan Günay, Bülent Utku, Hakan Kara ve Önder Çelik'in sorguları birlikte görüldü. Toplu sorgu saat 08.00'da sona erdi ve  2'inci bir ara verildi. 10.22'de karar açıklandı. 

Günseli Özaltay ve Bülent Yener ise dün akşam savcılık sorgularının ardından saat 21.00 sıralarında serbest bırakıldı. Savcılık aynı saatlerde Güray Öz, Musa Kart, Turhan Günay, Hakan Kara, Kadri Gürsel, Önder Çelik, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’ü tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk etti. Saat 01.50 sıralarında Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Murat Sabuncu hakkında da tutuklama talep etti. Savcılık, toplam 9 yazar ve yöneticinin tutuklanmasını istedi.  Hakimliğe sevk edilen, Cumhuriyet yazarları ve yöneticileri tutuklandı. 

'Bu kadar ahlaksız dosya görmedim'

Yazar Aydın Engin, gazetenin Şişli'deki binasına gelerek açıklama yaptı. Engin, Murat Sabuncu'nun mesajını iletti: "Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka da kimsenin önünde eğilmeyiz".

Yetki hala FETÖ sanığı imamda

Savcılar, dün sabah saat 11.00 sıralarında Vatan’daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade almaya başladı. Dosyada gizlilik kararı bulunduğu için gazete avukatları dosyayı dahi inceleyemedi. Ancak, yönetici ve yazarlara, Anadolu Ajansı’nın soruşturmaya ilişkin haberindeki iddialar tek tek soruldu. Hükümete yakın medya organları, bir süredir, Cumhuriyet’i ve yazarlarını hedef gösteriyordu. Savcılık sorgusunda, yandaş medyada yer alan iddialar da gazetecilerin önüne konuldu.

Dört gün boyunca Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Cumhuriyet yönetici ve yazarlarına, gazetede yayımlanan haberler ve köşe yazıları soruldu.

İşte o haberler ve yazılar

Savcıların sorduğu haber ve köşe yazıları şöyle:

“Mühimmat yüklü MİT TIR’ları, IŞİD’in Fransa ve Sultanahmet saldırıları, PKK’nin Şubat 2016’daki general lojmanları saldırısı, İstanbul Adliyesi’ndeki makamında öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık röportajı, Ankara katliamı sonrasında AKP’nin oy oranının yükselişinin durması ile ilgili anket şirketi sahibi ile röportajı, 17 Aralık soruşturması savcılarından Celal Kara ile yapılan röportaj, 25 Temmuz tarihli ''Yurtta Savaş, Dünyada Savaş’ manşeti, 17 Temmuz tarihli ''Sokaktaki Tehlike’ manşeti, 19 Temmuz tarihli ''Cadı Avı Başladı’ manşeti, 8 Ağustos tarihli ''Eksik Demokrasi’ manşeti, 16 Temmuz tarihli ''Türkiye Kaosta’ başlıklı haber, 12 Temmuz tarihli ''Tasfiye beklentisi-YAŞ’ta gündem paralel olacak’ haberi, Aydın Engin’in, ''Cihanda sulh, peki yurtta ne?’ ve 9 Ağustos tarihli ''Hrant’ı da cemaat öldürmüş öyle mi?’ başlıklı köşe yazıları, Can Dündar’ın, 3 Aralık 2013 tarihli ''Siyasette nasıl geldiysen öyle gidersin’ ve 24 Aralık 2013 tarihli ''Piyonlar devrildi, sıra şahlarda’ başlıklı yazıları ile Kadri Gürsel’in 12 Temmuz tarihli ''Erdoğan babamız olmak istiyor’ başlıklı yazısı.''

"Cumhuriyet'çilere 9 tutuklama; Genel Yayın Yönetmeni, yönetici ve yazarları hapiste!" haberi, 05 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cumhuriyet'çilere 9 tutuklama; Genel Yayın Yönetmeni, yönetici ve yazarları hapiste! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhuriyet'çilere 9 tutuklama; Genel Yayın Yönetmeni, yönetici ve yazarları hapiste! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  2. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  3. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  4. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  5. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  6. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  7. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  8. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  9. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  10. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  11. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  12. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  13. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  14. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  15. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  16. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  17. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  18. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  19. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  20. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
Gündem Haberleri