Çuval davasında 'Bursa Nutku' ile savunma

Çuval davasında 'Bursa Nutku' ile savunma

Çuval davasında 'Bursa Nutku' ile savunma Amerikan askerilerini kovalayan TGB Adana Eski İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu, olay anını cep telefonuyla  kayıt altına alan TGB Adana İl Yöneticisi Cenk Kızılırmak ve videoyu yaydığı iddia edilen TGB Eski Genel Sekreteri Sinan...

Amerikan askerilerini kovalayan TGB Adana Eski İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu, olay anını cep telefonuyla  kayıt altına alan TGB Adana İl Yöneticisi Cenk Kızılırmak ve videoyu yaydığı iddia edilen TGB Eski Genel Sekreteri Sinan Sungur hakkında, ayrı ayrı 12’şer yıl hapis ve 50’şer bin lira para cezası talep edildi. Dava 26 Ocak 2017 tarihine ertelendi. TGB üyeleri hakkındaki adli kontrol kararı kaldırıldı. Türkiye Gençlik Birliği  Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve demokratik kitle örgütü temsilcileri duruşmayı takip etmek üzere Adana Adliyesi'ndeydi.

DARBE GECESİ İNCİRLİK ÜSSÜ'NÜ ABD YETKİLİLERİ KULLANDI
Kimlik tespitlerinin ardından ifade veren Yalçın Semir Akarsu Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirilmesine tepki olarak eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek ''ABD bugün ülkemizi açıkça bölmeye kalkan terör örgütlerini desteklemektedir. 15 Temmuz gecesi de yine ABD'nin desteklediği FETÖ hain bir kalkışma gerçekleştirmiştir. Darbe gecesi İncirlik Üssü ABD yetkilileri tarafından kullanılmıştır.Bu eylem Türk milletinin ve mazlum milletlerin vicdanının tepkisidir. Atatürkçü vatansever gençler olarak görevimizi Gençliğe Hitabe'den aldık.'' dedi.

"BEN DE AYNISINI YAPARDIM"
Sanıkların avukatı Fırat Kayaönü ise tarihi bir savunmaya imza attı. Kayaönü, '' Dünyanın her metrekaresinde haydutluğa soyunmuş bir devletten söz ediyoruz. Türkiye içinde çeteler üretiyor. Şehirlerimizde bombalar patlatıyor. Şehit cenazeleri geliyor. Bütün bu sebepler varken Türk gençliği başka ne yapabilirdi? Ben olsam, ben de aynısını yapardım.'' şeklinde konuştu.

unnamed-084.jpg

Duruşmanın ardından TGB üyeleri ve gençlere destek için gelen vatanseverler  İnönü Parkı'na yürüyerek parkta bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan TGB Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "İncirlik Üssü’nde arkasına bakmadan arkadaşlarımızdan kaçan Amerikan askeri, Türkiye Gençlik Birliği ile karşılaşan ilk Amerikan askeri değildir. Daha önce Bodrum’da, İskenderun’da ve İstanbul’da da Amerikan şımarıklıklarına izin vermedik. 2011 yılında ilk çuvalı geçirdiğimizde ABD Suriye’ye müdahaleye hazırlanıyordu. Yıl 2016, ABD bölgede yeniliyor. Kararlılığımızı, ilk günkü heyecanımızla taşımaktayız. Çünkü bizlerin;  Atatürkçü, vatanseverin gençlerin, tarihimizden aldığımız bir vicdanımız ve Gençliğe Hitabe’den, Bursa Nutku’ndan aldığımız görevlerimiz var. '' dedi.

İşte açıklamanın tam metni:

Ülkemiz bugün, büyük bir savaşın içindedir. Bu duruşma da, savaş koşullarında gerçekleşmiştir. Bir yanda Mehmetçiğimizi, polisimizi şehit eden, şehirlerimizde bombalar patlatan, ABD’nin kara kuvvetim dediği PKK terör örgütü, diğer yanda 15 Temmuz gecesi, Amerikancı darbe girişiminin baş aktörü, hain Fethullahçı Terör Örgütü var.  Sonda söyleyeceğimizi baştan söylüyoruz ve bu savaşın adını koyuyoruz: Bugün yaşanan bir Türk-Amerikan savaşıdır.  Türk Ordusunun, Türk Milleti’nin, Türk Gençliği’nin emperyalizme ve onun taşeron terör örgütlerine karşı verdiği savaştır.

İncirlik Üssü’nde arkasına bakmadan arkadaşlarımızdan kaçan Amerikan askeri, Türkiye Gençlik Birliği ile karşılaşan ilk Amerikan askeri değildir. Daha önce Bodrum’da, İskenderun’da ve İstanbul’da da Amerikan şımarıklıklarına izin vermedik. 2011 yılında ilk çuvalı geçirdiğimizde ABD Suriye’ye müdahaleye hazırlanıyordu. Yıl 2016, ABD bölgede yeniliyor. Kararlılığımızı, ilk günkü heyecanımızla taşımaktayız. Çünkü bizlerin;  Atatürkçü, vatanseverin gençlerin, tarihimizden aldığımız bir vicdanımız ve Gençliğe Hitabe’den, Bursa Nutku’ndan aldığımız görevlerimiz var.

FETÖ'YÜ HAREKETE GEÇİREN KAFA
Biz yalnızca İncirlik Üssü’nde bir Amerikan Askeri kovalamadık. Ya da sıradan bir Amerikan subayının başına çuval geçirmedik.  Bizim çuval geçirdiğimiz o kafa, aynı zamanda bir savaş makinesinin, emperyalizmin kafasıdır. Sınırlarımız içinde ve dışında üzerimize sürülen terör örgütlerini bizzat kontrol eden kafadır.  2003 yılında, Süleymaniye’de 11 askerimizin başına çuval geçirmeyi akıl eden kafadır. Ortadoğuda yıllardır genç, yaşlı, çocuk milyonlarca insanın kanını döken kafadır. 15 Temmuz gecesi, Fethullahçı Terör Örgütü’nü harekete geçiren, meclisimizi bombalatan, askerlerimizi, polislerimizi ve vatandaşlarımızı şehit eden kafadır. Darbecilerin, İncirlik Üssü’nde hain girişiminden hemen önce ABD’li yetkililerle 12 kez görüştüğünü bugün hepimiz bilmekteyiz. Yine o gece, ABD’li yetkililerin kontrolünde İncirlik’ten havalanan uçakların, Ankara ve İstanbul’u bombalayan uçaklara yakıt ikmali yaptığı saptanmıştır.

MEHMETÇİK DE OBAMA'NIN ASKERLERİNİ KOVALIYOR      
Son derece meşru ve demokratik hakkımız olan bu eylemin suç olmadığını milletimiz bilmektedir. Bizim ABD emperyalizmine karşı İncirlik’te yaptığımız eylemi, 15 Temmuz gecesi, ordumuz ve milletimiz Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirmiştir.  Aynı şekilde halen sınırlarımızın ötesinde savaş veren Mehmetçiğimiz, ABD’nin koridor hayallerini ezerek, terör örgütlerini temizlemektedir, Obama’nın askerlerini kovalamaktadır. ABD bölgede çuvallamaktadır!
unnamed-(1)-060.jpg
İNCİRLİK'İ DAR ETTİK
Buradan kararlılığımızı yeniden ilan ediyoruz ve söz veriyoruz: Türk Gençliği olarak ülkemizi, üniversitelerimizi, şehirlerimizi ABD terörüne teslim etmeyeceğiz. Amerikan emperyalizmiyle olan savaşımızı kazanacağız. Vatan savunmasında, bir adım geri atmayacağız. Cesaretimizi, Ömer Halisdemirlerden alıyoruz! İncirlik’teki Amerikan askerlerine yeniden sesleniyoruz: Bu ülkenin vatansever, Atatürk gençliği var! Türkiye Gençlik Birliği var! İncirlik’i dar ettik, bölgeden de Amerikan askerlerini defeceğiz!

"Çuval davasında 'Bursa Nutku' ile savunma" haberi, 20 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Çuval davasında 'Bursa Nutku' ile savunma haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çuval davasında 'Bursa Nutku' ile savunma 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:13 Ordunun polisin yetkileri genişletildi: Ekvador'da OHAL ilan edildi
  2. 15:11 Beşiktaş'ın Galibiyet Sevinci Çok Çok Kısa Sürdü!
  3. 15:10 Libya’dan Filistin’in BM üyeliğinin veto edilmesine ilişkin açıklama geldi: Derin üzüntü duyuyoruz
  4. 15:09 Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ dedi: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı
  5. 15:05 Öpüşme Görüntüleri Kumpas! Yılmaz Erdoğan'ın hamlesi çok konuşulacak!
  6. 15:05 AKP'den 'İstiklal Marşı', 'Atatürk ve Erdoğan'a hakaret' iddialarıyla ilgili açıklama geldi
  7. 15:02 Erasmus+ Projesi Kapsamında Konya'da Kariyer Danışmanlığı Eğitimi Verildi
  8. 15:00 Türkiye'yi Vuran Şiddetli Fırtına ve Sağanak:Ağaçlar Devrildi,Çatılar Uçtu,Yaşam Olumsuz Etkilendi
  9. 15:00 Malatya'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem: Endişe ve Uyarılar Artıyor
  10. 14:57 Gemlik'te Yağışın Sebep Olduğu Duvar Çökmesinde 2 Kişi Yaralandı
  11. 14:56 Komşusunun Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı
  12. 14:51 Nicolas Pepe'nin Trabzonspor'dan Ayrılığı Gündemde: Juventus İlgileniyor
  13. 14:50 Eskişehir’de 3 bin fidan projesinde yüzler güldü!
  14. 14:50 "Döner Kardeşler" Çete Liderleri Banu Parlak Davasına Karıştı: İfade ve Pazarlık Detayları
  15. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  16. 14:45 Uğur Dündar'ın Cinsellik Açıklaması! Program sunucusu Ece Üner'i Kahkahalara Boğdu!
  17. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
  18. 14:39 Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in Gizemli Kayboluşu mahalle sakinlerinde büyük endişe yaratıyor
  19. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  20. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
Gündem Haberleri