'Dağıttığınız bildiriler safsatadan ötesi olamaz'

'Dağıttığınız bildiriler safsatadan ötesi olamaz'

'Dağıttığınız bildiriler safsatadan ötesi ol... AKP'nin yeni öğretim yılı başlangıcına okullarda dağıttığı 15 Temmuz darbe girişimi bildirisi muhalif liselilerden tepki çekti. Halk Kurtuluşçu Liseliler, yaptıkları açıklama ile AKP'nin okullarda dağıttırdığı bildiriye...

AKP'nin yeni öğretim yılı başlangıcına okullarda dağıttığı 15 Temmuz darbe girişimi bildirisi muhalif liselilerden tepki çekti. Halk Kurtuluşçu Liseliler, yaptıkları açıklama ile AKP'nin okullarda dağıttırdığı bildiriye tepki gösterdiler. 

Açıklama şöyle:

İki gerici güç olan AKP'giller ile Pensilvanyalı İmam arasında geçen kanlı 15 Temmuz gecesi hesaplaşmasının kazananı bildiğimiz gibi AKP'giller olmuştu. Yıllardır birbirine et ve kemik gibi kaynaşmış olan bu iki gerici güç, çıkarlarının artık uyuşmadığını anladığı anda birbirine karşı önce sinsice ardından açıkça kanlı bir hesaplaşmaya girişip, ülkemizi acımasız bir savaş arasında bırakmıştır.

Bu kanlı hesaplaşmanın kazananı olan AKP'giller ise bu olayın yarattığı sonuçları kendi için bir fırsata çevirmiş ve ülkemizi, başından beri hayalini kurduğu Faşist Tayyibistan rejimine doğru hızlıca giden bir yola sokmuştur. Pensilvanyalı İblis ile yaptıkları kanlı savaşın galibi olduğunu anladığı andan itibaren AKP'giller ülkemizi ilk önce OHAL karanlığının içine sokmuş ve ülkede kendisine karşı olan her kişiyi ve kurumu ya işten atmış ya da uydurdukları yasalar sayesinde engellemiştir. İşte tam da böyle bir zamanda AKP'giller, okulların yeni döneminin açılmasını da fırsat bilerekten Ortaçağcı, yalaka, AKP'giller'in tarihçisi olan Erhan Afyoncu'ya 15 Temmuz sürecini anlattıran bir yazı yazdırıp bir de Faşist Tayyibistan Devleti'nin başı olacak olan kişiye bir önsöz yazdırmıştır. Bu yapılan tamamen AKP'giller'in dindar ve kindar bir nesil yetiştirme projesi için amaçlanmıştır. Daha okula yeni başlayan 6-7 yaşlarındaki çocuklara olayların tek suçlusu sanki Pensilvanyalı İblis gibi anlatmışlardır ve daha çocuk yaştaki insanların kafalarını afyonlamışlardır.

AKP'giller yayınladıkları broşürde sanki Pensilvanyalı İblis’in adamlarının devletin ve askeriyenin yüksek kademelerine geldiğinden haberi yokmuş gibi, sanki Pensilvanyalı İblis’in Türkçe Olimpiyatları diye yaptığı gövde gösterisinde AKP'giller'in baş şefinin ve diğer adamları Pensilvanya’ya selamlar ve sevgiler göndermemiş gibi, hatta ve hatta kendisini buralara kadar getirenin ''eski’ dostu Pensilvanyalı İblis olduğundan haberi yokmuş gibi bir broşür yayınlatması onların ne kadar alçaklaştığının bir göstergesi olmuştur.

Yayınladıkları broşür de her an öfke kustukları ve onun kalıntılarını yıkmaya çalıştıkları Antiemperyalist 1. Kurtuluş Savaşı'mızın önderlerine ve silah arkadaşlarına sahip çıkıp 15 Temmuz gecesi yaşanan iki gerici gücün kanlı savaşını Antiemperyalist 1.Kurtuluş Savaşı'mıza benzetmeleri acı bir komiklikten öte bir şey değildir. Hayatlarını Mustafa Kemal ve laiklik düşmanlığı üzerine kuran AKP'giller getirecekleri karanlık düzen ortaya çıkmasın diye Mustafa Kemal ve Antiemperyalist Kurtuluş Savaşı'mıza sarılmıştır bir anda.  

Zaten getirdikleri 4+4+4 eğitim sistemi ile günden güne beyinlerini yıkadıkları gençliği artık açıktan kandırıp ileriki dönemlerde kendisine biat eder hale getirmeye çalışmaktadırlar AKP'giller. AKP'giller özgür ve bağımsız bir düşünce etrafında yetişen gençlerin kendileri için ne kadar tehlikeli olduğunu 1968 ve 1978 yıllarının gençliklerinde görmüş ve buna karşı daha ilkokula yeni başlamış çocuklardan, lise çağına gelmiş gençlere kadar kafalarına Muaviye-Yezid-CIA İslamı'nı afyonlamışlardır. Ve bunun sonucunda da sokaklara “Şeriat isteriz'' sloganları ile çıkan kitleyi yazdıkları bu broşürde sözde demokrasi nöbetçileri olarak tanıtmışlar ve Faşist Tayyibistan rejimini kurmak için adım adım yol almışlardır.

Ama bizler, Halk Kurtuluşçu Liseliler olarak uyarıyoruz; Çekin pis ve kanlı ellerinizi gençliğimizin üzerinden. Sizin ellerinizde Ali İsmail'in, Berkin’in ve nice gencin kanları var. Bizim ellerimizde ise aydınlık geleceğin, yaşamın ve kardeşliğin izleri var.  Sizin kanlı ellerinizin ve ortaçağcı kafalarınızın ne bizim temiz ellerimizi ne de ilerici, devrimci düşüncelerimizi kirletmesine izin vermeyeceğiz. Örgütleneceğiz, güçleneceğiz ve sizi er geç ortaçağcı düşüncelerinizle beraber tarihin çöplüğüne göndereceğiz. 

Yaşasın Parasız, Demokratik, Laik ve Anadilde Eğitim Mücadelemiz
Halk Kurtuluşçu Liseliler

"'Dağıttığınız bildiriler safsatadan ötesi olamaz'" haberi, 23 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Dağıttığınız bildiriler safsatadan ötesi olamaz' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Dağıttığınız bildiriler safsatadan ötesi olamaz' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  2. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  3. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  4. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  5. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  6. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  7. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  8. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  9. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  10. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  11. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  12. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  13. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  14. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  15. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  16. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  17. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  18. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  19. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  20. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
Gündem Haberleri