Darbe soruşturmasında ilk rütbeli tahliyesi!

Darbe soruşturmasında ilk rütbeli tahliyesi!

Darbe soruşturmasında ilk rütbeli tahliyesi! 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma bürosu tarafından başlatılan “Darbe'' soruşturması kapsamında tutuklanan Tümgeneral Veli Yıldırım, Tuğgeneral...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma bürosu tarafından başlatılan “Darbe'' soruşturması kapsamında tutuklanan Tümgeneral Veli Yıldırım, Tuğgeneral Şener Yazıcıoğlu, Tuğamiral ÖmerMesut Ak ve Tuğgeneral Ali Akyürek tahliye edildi.

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre, yapılan tahliye taleplerinin ardından darbe soruşturmasını yürüten savcı Can Tuncay’a görüşü soruldu. Savcı Tuncay generallerin tahliyesine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi. İlk olarak Tuğamiral Ali Akyürek, “Mevcut delil durumunun değişmesi ihtimali'' göz önüne alınarak tahliye edildi. Tümgeneral Veli Yıldırım, Tuğgeneral Şener Yazıcıoğlu, Tuğamiral Ömer Mesut Ak için yapılan tahliye talebi ise ilk olarak İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Avukatların yaptığı itiraz sonucu tahliye taleplerinin bu kez bir üst hakimlik olarak İstanbul 6. Sulh Ceza hakimliği değerlendirdi. Talepleri değerlendiren hakimlik 3 isim hakkında tahliye kararı verdi.

Tahliye kararına gerekçe olarak, “Komuta ettikleri birliklerin darbe girişimine katıldıklarına dair herhangi bir tespitin bulunmaması'' değerlendirmesi yapıldı. Komutanların darbe girişimine katıldıklarına dair delil bulunmadığına dikkat çekilen kararda, “Darbeciler tarafından hazırlanan sıkıyönetim sözde atama listesinde mevcut görevin devamına dair atama kararları hariç darbe teşebbüsüne katıldıklarına dair delil bulunamadığı..'' ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan kararda, “Darbeci askeri kanatla işbirliği içinde olduklarına dair şüphe bulunsa da mevcut delillere göre, sabit ikametgah adresleri olması sebebiyle tahliyelerine karar verilmiştir'' denildi.

Tümgeneral Veli Yıldırım darbe girişiminin ardından yapılan YAŞ toplantısının ardından emekli edilmişti. Tuğamiral Ömer Mesut Ak ise, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile TSK’dan ihraç edilmişti.

"Darbe soruşturmasında ilk rütbeli tahliyesi!" haberi, 14 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Darbe soruşturmasında ilk rütbeli tahliyesi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Darbe soruşturmasında ilk rütbeli tahliyesi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Gündem Haberleri