Davutoğlu böyle veda etti: Hayat insana çok şey öğretiyor

Davutoğlu böyle veda etti: Hayat insana çok şey öğretiyor

Davutoğlu böyle veda etti: Hayat insana çok ... AKP MYK toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs'taki olağanüstü kongrede aday olmayacağını söyledi. Davutoğlu, "Görev süremin 4 yıldan kısa sürmesi benim tercihim değil, bir zaruretin...

AKP MYK toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs'taki olağanüstü kongrede aday olmayacağını söyledi. Davutoğlu, "Görev süremin 4 yıldan kısa sürmesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur" dedi.

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı görüşmede alındı.

Bu görüşmenin ardından AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

MYK toplantısında, olağanüstü kongrenin takvimi belli belirlendi. Kongre, 22 Mayıs Pazargünü yapılacak.

1 saat 15 dakikalık gecikmeyle başlayan toplantı, yaklaşık 40 dakika sürdü. 

Başbakan Davutoğlu, saat 14.15'te kameraların karşısına geçti.

galeri-062.jpg

Kongrede aday olmayacağını açıklayan Davutoğlu, bu kararı neden aldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile vefa ilişkisini sürdüreceğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur" dedi.

Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"CANLA BAŞLA ÇALIŞTIM"

"25 yıllık tarihte akademisyen olarak, dışişleri bakanı olarak, başbakan olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak gurur vesilesi olmuştur. Bildiğiniz gibi 28 Ağustos 2014'te kurucu genel başkanımız ve liderimiz Tayyip Erdoğan'dan kutsal emaneti devraldım. Canla başla çalıştım, millet şahidim. 

Bu dönemde yaşadıklarımız  tarihin ve milletin şahitliğinde gerçekleşti. 20 aylık süreç 3 döneme ayrılabilir. Birincisi 62. hükümet dönemidir. Bu dönemde en önemli hedef olarak AK Parti'nin birliğinin muhafazası olmuştur.

"PARTİMİZİN OMURGASINDAN BİR ŞEY EKSİLMEMİŞTİR"

Partimizin omurgasından bir şey eksilmemiştir. Bu konuda bana katkıda bulunanlara teşekkürü bir borç biliyorum. Suhuletle ülkeyi seçime götürmek de hedefimizdi. Birçok kaos senaryoları söz konusuydu. 

Başbakan olduğum anda başlayan bir meydana okuma vardı; Kobani olayları bahane edilerek yapılan terör olayları. Başında bulunduğum bakanlar kurulu döneminde hiçbir yatırım geride kalmamış, hiçbir yatırımda aksama olmamıştır.

"KARİZMATİK BİR LİDERDEN SONRA..."

Karizmatik bir liderden sonra partinin durumunu herkes merak ediyordu.

7 Haziran-1 Kasım arası kritik bir dönemdi. Partimizin çoğunluğu alamaması dolayısıyla puslu havayı sevenler ortaya çıktı. 7 Haziran akşamı partimizde üzüntü vardı. 

7 Haziran'da seçim sonuçları nedeniyle başlarımızın öne eğilmesini gerektirecek bir şey yaşanmadı. Bir bu ülkeyi bir saniye dahi hükümetsiz bırakmadık. Kriz bekleyenler kaos bekleyenler çelikleşmiş bir iradeyi karşılarında buldular.

Zor bir dönemdi. Meclis'te çoğunluğu olmayan bir hükümetin zor kararlar alması gereken bir dönemdi. Başkanlık yaptığım güvenlik zirvelerinde net olarak; madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiş, ülkemiz terörden temizleninceye kadar mücadele edeceğiz dedik.

1 Kasım seçimlerine terör saldırılarına ve tahriklerine rağmen suhuletle gittik. Yüzde 85 katılım ve yüzde 49.5'la gelen AK Parti iktidarı. Yeni bir dönem başlamıştı. Biz bu yeni dönemin çerçevesini arkadaşlarımızla çizdik.

"KİMSE EKONOMİ KONUSUNDA SPEKÜLASYON YAPMASIN"

Terörle mücadele operasyonu başarıyla yürütülüyor. Aldığımız kararlar ne olursa olsun, son ana kadar vazifemiz başında olan bir hükümet vardır. Kurdaki sağlıklı düşüş devam etmektedir. Kimse ekonomi konusunda spekülasyon yapmasın. Ekonomi çevreleri de istikrar ortamının devam edeceği konusunda tereddüt yaşamasın.

"VİZE MUHAFİYETİ KARARI HAYIRLI OLSUN"

Vize muafiyeti konusundaki tavsiye kararı halkımıza hayırlı olsun. Bu dönem güçlü cumhurbaşkanı güçlü başbakan dönemiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediğini hayata geçirmeyi hedefledim. Ben emaneti üstlendim koltuğun hakkını teslim etmek için gece gündüz çalıştım. Bu dönemde önemli bir faaliyet olarak da 81 vilayetimize gittim. Adımımızı basmadığımız vilayet kalmadı.

"22 MAYIS'TA KONGRE KARARI ALDIK"

Partimiz yeni bir dönemin eşiğinde. Son gelişmeler çerçevesinde 22 Mayıs 2016 günü partimizin olağnüstü kongresini yapma kararı aldık. Bu tabloya rağmen seçimleri 1 Kasım'da kaybeden muhalefet liderleri genel başkanlık koltuğunu muhafaza ederken neden siz bu kadar oy almışken aday olmayı düşünmüyorsunuz? Bu haklı bir sorudur.

20160505-2-16557022-9740082,-eva_743nkokbzu_inr4tq.jpg
Başbakan Davutoğlu'nun basın toplantısını oğlu Mehmet Davutoğlu da izledi.

"BAĞDAŞTIRAMADIM"

Son MYK’da bu karar geldiğinde ilk imzayı ben attım ama MYK’daki durumu refik (arkadaş, dost) olma özelliğiyle bağdaşlaştıramadım.

"NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALDIM?"

Bizim dönemlerimiz bir başarı dönemidir. Bu kararı almamda başarısızlık duygusu ya da pişmanlık söz konusu değildir. Neden böyle bir karar aldım? Hayat insana birçok şey öğretiyor.

Hiçbir zaman mevki ve makam talep etmedim. Mutabakatın olmadığı yerde genel başkanlığa aday olmayı düşünmem.

"PAZARLIK YAPMADIM"

Hayatta inandığım hiçbir şeyde geri adım atmadım. Pazarlık yapmadım, mevki makam talebim olmadı. Eskilerin güzel bir sözü vardır, yoldan önce yol arkadaşı... Benimle olmadıkları anda bunu bana söylemelerini isterim.

"ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Genel başkan değişimini doğru buluyorum. Bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ONURU BENİM ONURUMDUR"

Bundan sonrasıyla ilgili olarak 5 temel hukuku gözeteceğimi herkesin bilmesini isterim. Cumhurbaşkanımızla aramızda olan insani kardeşlik hukukudur. Bunla ilgili spekülasyonu doğru görmem. Birçok kez omuz omuza olduk. 

Ne gelişme olursa olsun, cumhurbaşkanımızla son ana kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur. Onun ailesi benim ailemdir. Kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin.

"KONGREDE ADAY OLMAYACAĞIM AMA..."

Türkiye'ye tehditler söz konusuyken olağnüstü kongrede aday olmayacağım ama milletvekili olarak görevimi sürdüreceğim. Aramızdaki iliişki nezih bir dostluk ilişkisidir.

PARTİLİLERE MESAJ: ŞİMDİ BİRLİK VAKTİDİR

Partimize gedik açmaya çalışanların karşısındayım. Teşkilatlarımıza minnet borçluyum. AK kadrolara teşkkür ediyorum. Şimdi birlik vaktidir. Bugüne kadar önünüzdeydim, bundan sonra içinizdeyim diyorum onlara.

"BENİM TERCİHİM DEĞİL, BİR ZARURETİN SONUCU"

1 Kasım'da bize oy veren seçmenlerimize seslenmek isterim. Sizin hukukunuzu korumak için gayret ettik. Görev süremizin 4 yıl sürmemesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur. Seçmenlerime verdiğim vaatler yerine getirildi.

"KİMSEYE SİTEM, ÖFKE, KIRGINLIK TAŞIMIYORUM"

Biliniz ki, Hazreti Mevlana'nın torunu olarak sevgi dışında yüreğimde hiçbir şey yok. Kimseye sitem, öfke, kırgınlık taşımıyorum.

Ülkemin onurunu korumaktan hiç vazgeçmedim. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama yüreğimiz aynı şekilde artmalıdır.

"Davutoğlu böyle veda etti: Hayat insana çok şey öğretiyor" haberi, 05 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu böyle veda etti: Hayat insana çok şey öğretiyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu böyle veda etti: Hayat insana çok şey öğretiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri