Davutoğlu'nun AYM açıklamasında dikkat çeken detay

Davutoğlu'nun AYM açıklamasında dikkat çeken detay

Davutoğlu'nun AYM açıklamasında dikkat çeken... Başbakan Ahmet Davutoğlu AYM’nin, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği karar için ilk kez konuştu. Ankara’da KKTC Başbakanı Kalyoncu ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuyla ilgili soruya...

Başbakan Ahmet Davutoğlu AYM’nin, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği karar için ilk kez konuştu. Ankara’da KKTC Başbakanı Kalyoncu ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuyla ilgili soruya yanıt veren Davutoğlu “Konu iki gazetecinin görüş beyan etmesi değildir. Esas itibariyle konu, Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardım malzelemeleri ile ile ilgilidir'' dedi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı danışmanı Mustafa Akış’ın açıklamalarına ise “Devletin başı da hükümetin başı da bellidir'' bir yanıtı verdi.

AYM’nin verdiği karara ''kısmı’ olarak tepki gösteren Davutoğlu “AYM sadece tutuklu yargılamaya ilişkin karar verebilir. Yargı süreçleri tamamlanmadan Anayasa Mahkemesi’ne başvuralamaz.İlerleyen bir davayı etkilemeye kimsenin hakkı yok'' dedi.

ERDOĞAN’IN AYM’Yİ ELEŞTİRMESİNE İLİŞKİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AYM’ye karşı yaptığı “Kararı tanımıyorum saygı da duymuyorum'' açıklamasını da değerlendiren Başbakan “Siyasiler eleştiriden azade değilse yargı kurumları da değil. Tüm kurumlar aldıkları kararlar nedeniyle eleştirilebilirler'' dedi.

MUSTAFA AKIŞ’IN AÇIKLAMASINA İLİŞKİN

Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mustafa Akış’ın, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’u eleştiren sözlerine ilişkin ise “Sayın Kurtulmuş’un açıklamasına yönelik başdanışmanın açıklaması bana gelmiş değil. Varsa böyle bir açıklama cevap verme tutumu içine girmem. Devletin nihai başı anlamında Cumurbaşkanı'nın ve hükümetin başı olarak Başbakan’ın yetkileri herkes tarafından bilinir. Bunların tartışılmasını doğru görmem. Yorum da yapmak istemem ama Başbakan’ın bir bürokratın yorumu üzerine açıklama yapmasını doğru görmem'' dedi.

SUR'DAKİ OPERASYONLAR VE DEMİRTAŞ'IN SUR'A YÜRÜYÜŞ ÇAĞRISI

Türkiye'nin her santi metre karesinde kamu düzenini sağlama bizim görevimiz. Bundan taviz vermeyiz. Bütün güvenlik birimleri talimatlandırılmıştır. Bazı sokağa çıkma yasağının devam etmesi vatandaşlarımızın zarar görmemesi için alınmış bir tedbirdir. İçeride kim kalmış kim varsa çıkabilmesi için her türlü ortam yaratılıyor. Sur'da içeride olanlar teslim olsunlar. Demirtaş'ın provokatif çağrı yaptığını herkes biliyor. Silahlanın çağrısı yaptığı da biliniyor. Canlarımız sokakta yatarken devleti katil olarak gösteriyordu. Bunların hepsi Demirtaş'ın sicilidir.

MECLİS BAŞKANI'NIN DAVETİNE AK PARTİ'NİN CEVABI

Biz de mektubumuzu Meclis Başkanlığı'na gönderdik. Biz CHP gibi bir dayatmada bulunmadık. Biz de 'başkanlık olmazsa biz de olmayız' demedik.

MUSTAFA AKIŞ, KURTULMUŞ’A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Dündar-Gül hakkındaki AYM kararı için, ''Uymuyorum, saygı da duymuyorum'' açıklaması yapan Erdoğan için ''Sayın Cumhurbaşkanımız AYM kararıyla ilgili kendi kişisel düşüncelerini açıklamış, kendi kişisel konumunu ortaya koymuştur'' demişti.

Bu açıklamaya Erdoğan’dan Başdanışmanı aracılığıyla tepki gelmişti. Başdanışman Akış, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Cumhurbaşkanı, Anayasamıza göre ''devletin ve hükümetin’ başıdır ve Anayasanın uygulanmasını gözetir. (Md.104) AYM son kararında; 148. Md’ye aykırı bir biçimde yerel mahkeme yerine geçerek karar vermiş, tabii hâkim ilkesini ihlal etmiştir. Cumhurbaşkanımızın, AYM kararını eleştirmesi, kişisel konumlanma değil; devletin ve hükümetin başı sıfatıyla bir açıklamadır'' demişti.

"Davutoğlu'nun AYM açıklamasında dikkat çeken detay" haberi, 02 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu'nun AYM açıklamasında dikkat çeken detay haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu'nun AYM açıklamasında dikkat çeken detay 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri