Demirtaş: Kaçınılmaz bir iç savaşa gidiyoruz!

Demirtaş: Kaçınılmaz bir iç savaşa gidiyoruz!

Demirtaş: Kaçınılmaz bir iç savaşa gidiyoruz! Demirtaş, bu olanlara AB’nin gözlerini kapatmaması gerektiğini de ekleyerek, “AB hükümetleri sanki Erdoğan’dan hoşlanıyor gibi görünüyor'' dedi. Gazetenin Türkiye haberleri uzmanı Marco Ansaldo’ya konuşan Selahattin Demirtaş,...

Demirtaş, bu olanlara AB’nin gözlerini kapatmaması gerektiğini de ekleyerek, “AB hükümetleri sanki Erdoğan’dan hoşlanıyor gibi görünüyor'' dedi. 

Gazetenin Türkiye haberleri uzmanı Marco Ansaldo’ya konuşan Selahattin Demirtaş, Türkiye’de meydana
gelen terör saldırılarının anımsatılması ve “Topraklarında savaş yaşanmasından ötürü acı çeken, üstüne üstlük bir de PKK ve ordu arasında sıkışmış Kürtler suçlanıyor. Sizce Erdoğan neyi amaçlıyor?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

“(Erdoğan) Kürtleri saf dışı bırakmak istiyor. Türkiye’yi zenginleştiren etnik farklılıkları yok etmek istiyor. Sanırım bu oldukça açık. Kürt hafızasına darbe indirmek istiyor. Yani sadece PKK’yı değil, sendikaları, sivil toplumu, tüm Kürt siyasi temsilcileri. Bu durdurulmalı. Ancak Avrupa Birliği (AB) bunun yapılmasına izin veriyor.''

“MERKEL ALMANYA’SI, ERDOĞAN’IN SUÇLARINA GÖZ YUMMAMALI''
Demirtaş, göçmen akınını durdurmak için AB’nin Türkiye ile daha yeni bir anlaşma imzaladığını, bu anlaşmadan şimdi nasıl vazgeçebileceğine dair bir soruya ise “Geçtiğimiz haftalarda Almanya, Norveç, İtalya gibi ülkeleri ziyaret ettim ve Kürt bölgelerindeki değişim sorunlarını ele aldım. Angela Merkel’in Almanya’sı, Erdoğan’ın suçlarına göz yummamalı, mülteciler konusunda kendisini zorda hissetse bile. Böylece Erdoğan’ın liberal olmayan projelerini hayata geçirmesi için serbest bir alan oluşmasına olanak tanıma riski doğuyor. Bu, Avrupa’nın yapmış olduğu çok ciddi bir hatadır'' diye yanıt verdi.

“GEÇMİŞTEKİNDEN DAHA KANLI BİR SAVAŞ YAŞANIYOR''
Demirtaş “(AB), ordu kanalı ile aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin öldürüldüğü ve sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Kürt kentlerinde her gün yaşanan katliamları görmezden gelmemeli. Sizlerin bu konuda bilgi eksikliğiniz var. O halde Türkiye’deki demokrasinin durumuna ilişkin gözlerinizi açmalısınız. Çünkü bir iç savaşa sürükleniyoruz'' diye açıklamalarını sürdürdü.
Muhabirin, “İç savaş mı?'' diye sorması üzerine Demirtaş, “Evet, durum günden güne kötüleşiyor ve şimdi bundan hiçbir şekilde çıkış yok, hiç olumlu bir şey yok. Dinden ilham alan muhafazakar hükümet, Kürtlerle barış süreci için hiçbir çözümü kabul etmiyor'' ifadelerini kullandı.
Sadece birkaç yıl önce yaşanan barış sürecinin neden sonlandığının sorulması ve “Sadece birkaç yıl önce aynı Erdoğan, MİT Başkanı Hakan Fidan’ı PKK lideri Abdullah Öcalan’ın hapis yattığı adaya göndermişti'' hatırlatması üzerine Demirtaş şunları söyledi:

“Barış süreci, Erdoğan için olumlu bir şeydi, çünkü o dönemde Kürtlerin oyunu istiyordu. Bizim toplumumuzun talepleri ise kesindi: sivil bir Anayasa yapılması, egemen faşizmi defetmek ve tam demokrasiye ulaşmak. Erdoğan ise İslami bir milliyetçiliği hedefliyor. Bu yüzden askerle yeniden ortaklığa girdi ve geçmiştekinden daha kanlı olan savaş tekrar başladı.'' 

“AB HÜKÜMETLERİ ERDOĞAN’DAN HOŞLANIYOR GİBİ''
Türkiye’de basın özgürlüğü olmamasından dolayı insanların her şeyden haberdar olmadığını dile getiren Selahattin Demirtaş, “Demokratik bir Türkiye yanlısı gazeteler acı çekiyor, bir de bunun üzerine AB hükümetleri sanki Erdoğan’dan hoşlanıyor gibi görünüyor. Siyasi liderlerimiz, kurumsal olarak yapmamaları gerekmesine rağmen doğrudan Cumhurbaşkanı ile muhatap oluyor, başbakan ile değil. Ben ise böyle yapmıyorum'' diye sözlerini sürdürdü.

Ülkesi için umutlu olduğunu da ekleyen Demirtaş, “Erdoğan, bugün barışın önündeki en büyük engeldir. Ancak daima o yönetmeyecek ki'' dedi. 
Esma Çakır / Roma, 8 Haziran (DHA) -
 

"Demirtaş: Kaçınılmaz bir iç savaşa gidiyoruz!" haberi, 08 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş: Kaçınılmaz bir iç savaşa gidiyoruz! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş: Kaçınılmaz bir iç savaşa gidiyoruz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Politika Haberleri