Demirtaş'tan Tuğba Hezer uyarısı: Ben olsaydım gitmezdim

Demirtaş'tan Tuğba Hezer uyarısı: Ben olsaydım gitmezdim

Demirtaş'tan Tuğba Hezer uyarısı: Ben olsayd... Gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin soruları yanıtlayan  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir gazetecinin "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'örgüt sınır dışına çıkarsa her şeyi konuşuruz' ve 'elinde kan...

Gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin soruları yanıtlayan  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir gazetecinin "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'örgüt sınır dışına çıkarsa her şeyi konuşuruz' ve 'elinde kan olanlarla hiçbir şey konuşmayız' ifadelerini nasıl yorumluyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Başbakan'ın çağrısının muhatabı PKK'dır. HDP olarak biz kesinlikle çatışmasızlık ortamına dönülmesini destekleriz. Ama buna yanıt vermesi gereken PKK'dır" yanıtını verdi.

'BAŞBAKAN SUR'U YIKTIĞINI KABUL ETMELİ'

Sur'un yeniden imarı konusundaki sorular üzerine Demirtaş, şunları söyledi:

"Başbakan Sur'u kendilerinin yıktığını kabul etmeli. Sur ve Cizre'de, doğrudan kendisinin emriyle tankla, topla yıkım yapıldı. Barikattakiler yapmadılar bu yıkımı. Bunu kirli propaganda malzemesi olarak kullanmaktan vazgeçsinler. Kendileri yıktılar, hükümetin emriyle bütün o ağır tahribat gerçekleşti. Bundan dolayı bir özür borçlular. Çünkü bu normal ve meşru bir sonuç değil. Bir ülke yönetimi, kendi yurttaşlarına karşı sivil yerleşim birimlerinde orduya ait ağır silahlarla operasyon yapıyorsa, bu Cenevre Sözleşmesi'ne aykırıdır, kendi yurttaşlarına karşı işlenmiş ağır bir suçtur. Bunu bir asimilasyon ve tekleştirme fırsatçılığına dönüştürmeye çalışması da pişkinliktir resmen."

'HERKES BU SAVAŞTA HDP'NİN GÜNAHININ OLMADIĞINI BİLİYOR'

"Çatışmalar nedeniyle HDP'nin kan kaybettiğini ve siyaset alanının daraldığını düşünüyor musunuz?" sorusuna Selahattin Demirtaş, şu yanıtı verdi:

"Kesinlikle. Bombalar patlıyor, çatışmalar oluyor, bu kadar ölüm, kan, gözyaşı oluyor diye siyaset alanı genişler mi? Aksine daralır. Ama dense ki 'HDP'nin oy kaybetmesine mi yol açıyor?' Hayır. Siyaset alanını daraltıyor, HDP'yi eritmiyor. Son araştırmalarda 1 Kasım'dan bu yana HDP'nin oylarının arttığı ortaya çıkıyor. Çünkü toplum şunun farkında; HDP topluma gerekli ve savaşı önleyemese bile barış için en büyük şans, HDP'nin varlığıdır. Herkes bu savaşta HDP'nin günahının olmadığını çok iyi biliyor."

'TOPLUMA BİR TAZİYE NEDENİYLE KİMSENİN SUÇLANAMAYACAĞINI ANLATMALIYIZ'

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in taziye evine gitmesiyle ilgili kişisel görüşünün sorulması üzerine, kendisiyle görüştüğünü aktaran Demirtaş, kendisinin en genç milletvekilleri olduğunu, siyasette deneyimi olmadığını, aralarında duygusal olarak en fazla etkilenen kişi olduğunu belirtti.

Hezer'e, "Ben olsaydım öyle bir ortamda gitmezdim" dediğini vurgulayan Demirtaş, "Kendisini çok iyi anlıyorum, niye yaptığını da çok iyi anlıyorum. Ama bu toplum şu anda bunu anlayacak psikolojiye sahip değil. Hükümet kesinlikle kötüye kullanacaktı. Art niyetle yapmadığından hiç şüphem yok. Psikolojik savaş unsuru haline gelmiş olmaktan üzüntü duyduğunu ben de gördüm ama bir taziye nedeniyle kimsenin suçlanamayacağını topluma anlatmamız gerekiyor" dedi.

'HÜKÜMETİN PSİKOLOJİK SAVAŞ OLARAK KULLANMASI ÇOK ÇİRKİN'

"Bunun bir psikolojik savaş unsuru olarak kullanabileceğini görürdüm en azından. Milletvekili ziyaret ettiğinde aile o mudur, çocuğu mudur net değil. Seçim bölgesinde ve tanıdığı bir aile. Bunlar daha yüzde yüz netleşmemiş bile bir anda psikolojik kampanya başlıyor. Siyasetçilerin buna dikkat etmesi gerekiyor. Ne TCK ne de başka kanunda taziyenin suç olabileceğine dair en küçük bir şey yoktur. Hükümetin psikolojik savaş olarak kullanması çok çirkin ama toplum tepki gösterme, eleştirme hakkına sahiptir, biz de bunu anlamak zorundayız. Siyasetçi toplumu tek yönde düşünemez. Çok zor bir denge, çok zor bir durum, HDP ve milletvekillerimiz açısından da zor durumdur. Ama bu tür canlı bomba meselelerinde, genel hassasiyete karşı dikkatli davranmaları gerektiğini kendilerinden rica ettim. AKP'nin bu konudaki saldırılarını anlamak zorunda değiliz ama toplumun genel kaygılarına saygı duymak zorundayız."

 

"Demirtaş'tan Tuğba Hezer uyarısı: Ben olsaydım gitmezdim" haberi, 06 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş'tan Tuğba Hezer uyarısı: Ben olsaydım gitmezdim haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş'tan Tuğba Hezer uyarısı: Ben olsaydım gitmezdim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  2. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  3. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  4. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  5. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  6. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  7. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  8. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  9. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  10. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  11. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  12. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  13. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  14. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  15. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  16. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  17. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  18. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  19. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  20. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
Politika Haberleri