DGM'yi kapatan AKP özel yetkili 'terör mahkemeleri' kuruyor

DGM'yi kapatan AKP özel yetkili 'terör mahkemeleri' kuruyor

DGM'yi kapatan AKP özel yetkili 'terör mahke... HSYK'nın hazırlıklarına başladığı yetki kararnamesi ile darbe yargılamalarının yapılacağı Ankara, İzmir ve İstanbul’da, örgütlü suçlardan açılan davalara bakmakla yetkili "terör mahkemeleri" kurulacağı öğrenildi.???Habertürk'ten Fevzi...

HSYK'nın hazırlıklarına başladığı yetki kararnamesi ile darbe yargılamalarının yapılacağı Ankara, İzmir ve İstanbul’da, örgütlü suçlardan açılan davalara bakmakla yetkili "terör mahkemeleri" kurulacağı öğrenildi.

???Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, adli ve idari yargıda bin 418 kişilik kararname yayımlayan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yetki kararnamesine ilişkin hazırlıklara başladı. Kararnameyle görev yeri değiştirilen hâkimlerin yetkileri belirlenecek. HSYK bu kararnameyle darbe yargılamalarının yapılacağı Ankara, İzmir ve İstanbul'da, örgütlü suçlardan açılan davalara bakmakla yetkili “terör mahkemeleri'' kuracak. Bu mahkemeler mevcut terör mahkemeleri ile birlikte darbe yargılamalarına bakacak. "FETÖ" mensubu olduğu belirlenen 3 bin 390 hâkim ve savcıyı meslekten ihraç eden HSYK, bu isimlerden boşalan yerleri doldurmak ve soruşturmaların etkili biçimde sürdürülmesini sağlamak için bin 418 kişilik takviye kararnameyi 2 Eylül'de yayımlamıştı.

Ankara, İzmir ve İstanbul'a birer "terör mahkemesi" kurulacağı belirtilirken, Ankara ve İstanbul'da kurulacak yeni mahkeme sayısının 2'den fazla da olabileceği ifade ediliyor. Bu mahkemelere ilişkin kararın, bayramdan sonra açıklanması beklenen yetki kararnamesinde yer alması umuluyor. Söz konusu mahkemeler, mevcut terör mahkemeleriyle birlikte darbe yargılamalarına bakacak. HSYK'nin yeni mahkemeleri soruşturmaların tamamlanmasına yakın bir tarihte hayata geçirebileceği de ifade ediliyor. Darbe soruşturmalarının ise 6 ay içerisinde tamamlanacağı hesaplanıyor.

ANKARA VE İSTANBUL'A 3'ER TANE

Yasalaşan yüksek yargı düzenlemesiyle, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarla ilgili soruşturmaların il başsavcılıklarında, açılacak davaların da il merkezlerindeki ağır ceza mahkemelerinde görülmesi hüküm altına alınmıştı. Bu da il merkezlerindeki terör suçlarına bakan mahkemelerin iş yükünün artmasına neden olmuştu. Ankara ve İstanbul'da terör suçlarına bakmakla görevli 3, İzmir'de ise 1 mahkeme bulunuyor. Öte yandan, ilerleyen süreçlerde gerektiğinde bazı büyük illere de ilave "terör mahkemeleri"nin kurulabileceği kaydediliyor.

SİNCAN'DA 900 KİŞİ KAPASİTELİ DURUŞMA SALONU YAPILIYOR

Türkiye genelinde FETÖ mensuplarına yönelik darbe girişimi soruşturmaları kapsamında binlerce kişi tutuklandı. Soruşturmaların tamamlanmasının ardından bu kişilerin yargılanmalarına başlanacak. Bunların önemli bir kısmı Ankara'da yer alıyor. Darbecilerin yargılanması için Sincan Cezaevi Kampusu'nda duruşma salonu yapılıyor. Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olacağı ifade edilen mekân için inşaat çalışmalarına başlandı. 900 kişi kapasiteli olan duruşma salonunun kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

"DGM'yi kapatan AKP özel yetkili 'terör mahkemeleri' kuruyor" haberi, 06 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 06 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan DGM'yi kapatan AKP özel yetkili 'terör mahkemeleri' kuruyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. DGM'yi kapatan AKP özel yetkili 'terör mahkemeleri' kuruyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
Gündem Haberleri