Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'jurnalcilik' tepkisi

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'jurnalcilik' tepkisi

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'jurnalcilik'... Açıklamada, "Avrupa'da yayın yapan bazı medya organlarında, yurt dışında görev yapan din görevlilerimizin 'ajanlık ve jurnalcilik' ile suçlanması asla kabul edilemez." denildi.Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Diyanet'in...

Açıklamada, "Avrupa'da yayın yapan bazı medya organlarında, yurt dışında görev yapan din görevlilerimizin 'ajanlık ve jurnalcilik' ile suçlanması asla kabul edilemez." denildi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Diyanet'in yaklaşık 40 yıldır Avrupa'da ilgili ülkelerin anayasasına ve kanunlarına göre kurulan sivil toplum kuruluşlarının din görevlisi talebini karşıladığı belirtildi.

Özgün bir model ortaya konan bu ülkelerde bugüne kadar herhangi bir sorun yaşanmadığının ifade edildiği açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının ortaya koyduğu din hizmetlerinin toplumlarda şiddeti değil, her zaman barışı, güveni ve huzuru esas aldığının altı çizildi.

Açıklamada, son yıllarda özellikle Batı'da aşırı sağ fikirlerin, yabancı düşmanlığı ve İslamofobik temayüllerin artmasıyla birlikte söz konusu din hizmetlerine yönelik bazı ön yargılı kuşkuların sürekli gündemde tutulduğunun da bilindiği aktarıldı.

"AJANLIK VE JURNALCİLİK İLE SUÇLANMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Dünyanın büyük bir şiddet sarmalından geçtiği bugünlerde, Diyanet İşleri Başkanlığının sunduğu din hizmetlerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Son günlerde Türkiye'de bazı basın yayın organlarında 'Diyanet MİT gibi çalışıyor' şeklinde gündeme taşınan haberlerin hiçbir gerçekliği yoktur. Bu tür haberlerden sonra Avrupa'da yayın yapan bazı medya organlarında, yurt dışında görev yapan din görevlilerimizin 'ajanlık ve jurnalcilik' ile suçlanması asla kabul edilemez. 40 yıldır Avrupa'da İslam'ın sahih bilgisi, evrensel değerleri, barışa ve güvenliğe vurgu yapan mesajları doğrultusunda görev yapan din görevlilerimize yönelik böylesine çirkin iftiralar atılarak, bunun adeta bir karalama kampanyasına dönüştürülmesi son derece kaygı ve endişe vericidir."

"YABANCI DÜŞMANLIĞI VE İSLAMOFOBİNİN TIRMANDIRILMASIDIR"

Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu tür haberlerin yaygınlaşmasının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yurt dışında Türkiye aleyhine yönelik yürüttüğü algı operasyonlarının bir parçası olduğuna dikkatin çekildiği açıklamada, terör örgütü olduğu tescillenen, darbe girişiminde bulunarak Türkiye'de demokrasiyi ortadan kaldırmaya çalışan, dini istismar eden, özel hayatın dokunulmazlığını ve mahremiyetini ihlal eden, tecessüs yapan FETÖ/PDY'nin yurt dışındaki faaliyetleri hakkında din görevlilerinin uyarılması ve bilgilendirilmesinin, hem cami cemaatinin huzuru, hem birlikte yaşama kültürünün zedelenmemesi hem de Avrupa toplumunun güvenliği açısından hayati öneme haiz olduğu vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi: "Hal böyleyken asıl endişe verici olan ise bu tür yalan haberlere itibar edilmesi, Avrupa'daki bazı siyasi partilerin bunu bir propaganda malzemesi yapması, böylelikle yabancı düşmanlığı ve İslamofobinin tırmandırılmasıdır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın dini vecibelerini ifa etmelerini kolaylaştırmak amacıyla yurt dışında görevlendirilen din görevlilerimizin, görev tanımının dışında herhangi bir faaliyetle iştigal etmeleri söz konusu değildir. Diyanet İşleri Başkanlığının herhangi bir çalışanı, hiçbir
vatandaşımızın özellerini araştırma ve soruşturma gibi bir davranış içinde bulunamaz. Bu, sadece hukuken değil, dini olarak da İslam'ın kesinlikle yasakladığı ve 'tecessüs' olarak adlandırdığı ahlak ilkesinin bir gereğidir. Bu ve benzer hususlarda ortaya çıkabilecek gayri hukuki ve gayri ahlaki durumların Başkanlığımızca inceleme ve değerlendirmeye alınacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır."

"Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'jurnalcilik' tepkisi" haberi, 16 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'jurnalcilik' tepkisi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'jurnalcilik' tepkisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  2. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  3. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  4. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  5. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  6. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  7. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  8. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  9. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  10. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  11. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  12. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  13. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  14. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  15. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  16. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  17. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  18. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  19. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  20. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
Gündem Haberleri