Dönek solcu Marguiles "pes" dedirtti; Reina katliamından sonra laikliğe saldırdı

Dönek solcu Marguiles

Dönek solcu Marguiles "pes" dedirtti; Reina ... Bir dönem AKP-Cemaat koalisyonunu desteklemesiyle bilinen, 12 Eylül 2010 referandumunda "Yetmez ama evet" sloğanıyla ünlenen liberal solcu Roni Margulies, Reina katliamının ardından laiklik çağrısı yapanlara saldırdı. Margulies'in...

Bir dönem AKP-Cemaat koalisyonunu desteklemesiyle bilinen, 12 Eylül 2010 referandumunda "Yetmez ama evet" sloğanıyla ünlenen liberal solcu Roni Margulies, Reina katliamının ardından laiklik çağrısı yapanlara saldırdı. Margulies'in bu tutumu akıl sağlığı konusunda kuşku yarattı. Dönek solcu Margulies, Türkiye'yi islemcı/mezhepçi faşist bir dikkatörlüğe sürükleyen AKP iktidarını desteklemeye devam ettiğini şu sözleriyle ortaya koydu:

"Türkiye siyaset dilinde 'laiklik' kelimesi laiklik anlamına gelmez. Şifreli bir kelimedir; Atatürk anlamına gelir, din düşmanlığı anlamına gelir. Dindar Müslümanlara onyıllarca eziyet eden Kemalist devlet politikaları anlamına gelir. Dolayısıyla, 'Laiklik elden gidiyor' yaygarası eşliğinde söylenen her şey gerçekte başka bir anlama gelir ve bunu ben de, dindar halk da biliriz."

Cemaat'in operasyon bülteni niteliğindeki yayın organlarından Taraf gazetesinin eski yazarı, DSİP üyesi eski solcu ve Cemaat kumpaslarının aktif savunucusu olan Margulies, 15 Temmuz'dan iki hafta önce yazdığı yazıda, "Bütün Ergenekoncular, bütün Balyozcular, bütün darbeciler şu anda serbest. Hükümet tarafından serbest bırakıldılar. Ellerini kollarını sallaya sallaya geziniyorlar. Ben sizi temin ederim ki, bir araya gelip hükümete karşı darbe planı yapıyorlardır" demişti. Ancak darbeyi ulusalcılar değil, Fethunlahçı çete yapmıştı. Margulies, TSK içindeki Cemaat yapılanmasına yönelik soruşturmanın yönünü de değiştirmeye çalışmıştı. Margulies, T24'e yazdığı son yazısında ise Reina katliamının ardından yapılan laiklik çağrılarına saldırdı. 

Dönem solcu, AKP muhhibi Margulies şunları yazdı:

"Nihayet, gelelim itiraz etme meselesine. Kuşkusuz, itiraz etmek gerek, Mehmet Görmez'e de, tabancalı mankafalara da. Ve itiraz ediliyor nitekim. Ama nasıl?

Laikliğe Çağrı Birlikteliği, Görmez hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa teşvik'ten suç duyurusunda bulunmuş. CHP milletvekili Barış Yarkadaş, "Laikliğe sahip çıkanlara gözdağı" verildiğini belirtmiş. Sol bir örgüt laikliğe çağrı yapmış. İtirazlar hep "laiklik" temelinde. Ben de buna itiraz ediyorum; bu tarzı yanlış buluyorum.

Bu tartışmayı kazanmak için, AKP'yi AKP'nin tabanına şikâyet etmek gerektiğine inanıyorum. Tartışmanın AKP tabanında kazanılması gerektiğini düşünüyorum. Dindar nesil yetiştirmek isteyen Cumhurbaşkanı da, Diyanet İşleri Başkanı'nı da bu tabana hitap ediyor. Biz de öyle yapmalıyız. Mehmet Görmez'e "Yanılıyorsun, benim İsa'yla, Hıristiyanlarla, Noel'le hiçbir sorunum yok" diyecek olan o taban olduğuna göre, şikâyet mercii o olmalıdır.

Ben nasıl iyi biliyorsam, bu taban da iyi bilir: Türkiye siyaset dilinde "laiklik" kelimesi laiklik anlamına gelmez. Şifreli bir kelimedir; Atatürk anlamına gelir, din düşmanlığı anlamına gelir. Dindar Müslümanlara onyıllarca eziyet eden Kemalist devlet politikaları anlamına gelir. Dolayısıyla, "Laiklik elden gidiyor" yaygarası eşliğinde söylenen her şey gerçekte başka bir anlama gelir ve bunu ben de, dindar halk da biliriz.

'Noel kutlanmasın' kampanyalarına karşı itirazımızı eşit vatandaşlık, kardeşlik, karşılıklı höşgörü temelinde yapmak gerek. 'Laiklik' temelinde yapıldığı zaman, maksadın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu ben de, halk da anlıyoruz."

"Dönek solcu Marguiles "pes" dedirtti; Reina katliamından sonra laikliğe saldırdı" haberi, 09 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Dönek solcu Marguiles "pes" dedirtti; Reina katliamından sonra laikliğe saldırdı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dönek solcu Marguiles "pes" dedirtti; Reina katliamından sonra laikliğe saldırdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  2. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  3. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  4. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  5. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  6. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  7. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  8. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  9. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  10. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  11. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  12. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  13. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  14. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  15. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  16. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  17. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  18. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  19. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  20. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
Otomotiv Haberleri