Dört yaşındaki Rüzgar: Kime anne baba diyeceğim

Dört yaşındaki Rüzgar: Kime anne baba diyeceğim

Dört yaşındaki Rüzgar: Kime anne baba diyeceğim Minik Rüzgar zaman zaman "Ben kime anne- baba diyeceğim" diye sorduğu belirtildi.Antalya'da geçen 20 Ocak'ta polis memuru Ali Çınar, boşanma davası açan eşi Serap Çınar'ı, 4 yaşındaki oğlu Rüzgar'ın gözü önünde beylik tabancasıyla...

Minik Rüzgar zaman zaman "Ben kime anne- baba diyeceğim" diye sorduğu belirtildi.
Antalya'da geçen 20 Ocak'ta polis memuru Ali Çınar, boşanma davası açan eşi Serap Çınar'ı, 4 yaşındaki oğlu Rüzgar'ın gözü önünde beylik tabancasıyla öldürdükten sonra, aynı silahla şakağına ateş ederek yaşamına son verdi. Bu olayın ardından Çınar çiftinin çocukları Rüzgar, yakınlarının yanında kalmaya başladı.

PSİKOLOGDAN GÖNÜLLÜ DESTEK
Yaşanan dramı gazete ve televizyonlardan öğrenen psikolog danışman Selma Akbulut, bir anda kaderi değişen küçük Rüzgar'a psikolojik destek vermeye başladı. Bu süreci gönüllü sürdüren Selma Akbulut, küçük çocuğun ilk günlerde etrafına şaşkın, endişeli ve korkan gözlerle baktığını belirterek, "Yaşı gereği olayı travmatik olarak algılayamaz. Ancak zorlu süreci geride bıraktık" dedi.

"ANNE- BABASININ CENNETTE OLDUĞUNU SÖYLÜYORUZ"
Bu tür durumlarda küçük çocuklara anne ve babasının artık olmadığını anlatmak gerektiğini belirten Selma Akbulut, küçük Rüzgar'ın da artık anne ve babasının yaşamadığını bildiğini söyledi. Rüzgar'ın anne ve baba yokluğunu kabullenmek istemese de bildiğini, ağladığını ve üzüldüğünü vurgulayan Akbulut, anne ve babasının mezarını ziyaret ettiğini de hatırlattı. Selma Akbulut, şunları söyledi: 

"Anne ve babasının olmadığını kabullendi. Rüzgar'a anne ve babasının cennette olduğunu söylüyoruz. Onların çok güzel bir yerde, birbirlerini çok sevdiklerini belirtiyoruz. Hatta, onları her düşündüğünde kendisinin yanında olacağını ifade ederek, olayın oluş şekli silah vesaire gibi kelimeler kullanmıyoruz. Rüzgar'ın görsel olarak trajedik bir görüntüsü yok. Fakat bir zaman sonra olayın oluş biçimini algılama durumuna geldikten sonra travma işte o zaman kendisini gösterebilir. Yine de anne ve babasını özlediğini her fırsatta belirtiyor. Bazen 'Ben kime anne- baba diyeceğim' diye soruyor."

"ÇOCUĞUN YANINDA YAS TUTMAMALI" 
Ölen çiftin yakınlarının Giresun'da olduğunu, Rüzgar'ın da onların yanına yerleştiğini hatırlatan psikolojik danışman Selma Akbulut, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Rüzgar, Giresun'da babaannesinin yanında yaşıyor. Okul süreci başladı, kreşe gidiyor. Çocukla halen telefonla da olsa görüşüyorum. Aileyi yönlendiriyorum. Öncelikle etraftaki insanlar bunu ajitasyona çevirip çocuğun üzerinden bu yası tutmamalı. 'Ah yavrum, çocuğun anne ve babası öldü' gibi üzüntüleri çocuğun karşısında dile getirip ajitasyona girmemeleri lazım. Bu tür olaylarda çocuğu olayların içinde barındırmamak gerekiyor. Çok ayrıntıya girmeden, anne ve babanın hastanede rahatsız olduğu, kurtulamadığı, ölümün de doğum gibi normal olduğunu genel ifadelerle belirtmek gerekiyor. Çocuklara, anne ve babayı fiziksel olarak göremeyecekleri, dokunamayacakları, onları rüyalarında görebilecekleri, her düşündüklerinde anne ve babanın onun yanında olabileceğini anlatmak gerekiyor. Biz Rüzgar'da bu yöntemi uyguladık."
 

"Dört yaşındaki Rüzgar: Kime anne baba diyeceğim" haberi, 28 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Dört yaşındaki Rüzgar: Kime anne baba diyeceğim haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dört yaşındaki Rüzgar: Kime anne baba diyeceğim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  2. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  3. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  4. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  5. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  6. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  7. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  8. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  9. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  10. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  11. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  12. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  13. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  14. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
  15. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
  16. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
  17. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
  18. 00:01 Hastane randevu sistemi değişti! Bundan sonra işleyiş şöyle olacak
  19. 23:58 Transfer işlemi tamamlanıyor: Altay Bayındır, Süper Lig'e dönüş yapıyor!
  20. 23:53 SGK'nın geçmişe dönük prim iadesi fırsatı: Peki kimler başvurabiliyor?
3. Sayfa Haberleri