Efkan Ala: İşi kurgulayan şebeke ortaya çıkarıldı

Efkan Ala: İşi kurgulayan şebeke ortaya çıkarıldı

Efkan Ala: İşi kurgulayan şebeke ortaya çıka... İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara’da yaşanan bombalı saldırının Suriye ile Türkiye PKK’sının ortak eylemi olduğunu açıklayarak, “İşi kurgulayan şebeke ortaya çıkarıldı. Aracın plakası kopyalanmış. Diyarbakır’da...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara’da yaşanan bombalı saldırının Suriye ile Türkiye PKK’sının ortak eylemi olduğunu açıklayarak, “İşi kurgulayan şebeke ortaya çıkarıldı. Aracın plakası kopyalanmış. Diyarbakır’da kırsal bölgeye götürülmüş daha sonra Ankara’ya getirilmiş'' dedi. Ala, saldırıya yönelik güvenlik birimlerinden kaynaklanan hata ve eksikliklerin son derece ciddi biçimde incelendiğini belirterek, gereğinin yapılacağını söyledi.

NTV’ye konuşan Ala, Ankara saldırısına yönelik bilgiler vererek 22 kişinin gözaltına alındığını, bir kişinin ise serbest bırakıldığını belirtti.

''Hızlı bir biçimde’

Ala, yeni gözaltıların olabileceğini de kaydederek, “Bazıları çağrılıp ifadesi alınabilir. Bazı hususlarda şimdiden ön görülemeyen sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bu ifadeler yeni deliller, elde edilen yeni bulgular yeni hareketleri gerektirebiliyor'' dedi. Ala, saldırganın kimliğine yönelik resmi açıklama yapılmasına karşın farklı iddiaların gündeme gelmesini ise şöyle yanıtladı:

“Olay anından itibaren oradaki delillerin toplanması ve bu delillerin değerlendirilmesi aşaması çok hızlı biçimde başladı. Ciddi tedbirler alındı. Burada basın da duyarlı davrandı. Daha önce ortaya çıkan görüntüler ortaya çıkmadı. Terör örgütünün amaçlarına hizmet etmemek lazım bir işi yürütürken. Hemen deliller ele alınınca orada bulunan parmak, el; diğer kişilere ait deliller de var. Bunların hepsi bilgisayar ortamında çok hızlı biçimde eşleştirildi. Ortaya çıkınca kişinin kimliği, daha önceki ilişkileri, nereden girmiş, nerede kaybolmuş; hızlı biçimde ortaya çıkarıldı. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.''

Ala, olaydan üç gün sonra saldırıyı başka bir örgütün üstlenmesi ve saldırganın kimliğine dair farklı bilgiler ortaya atılması üzerine DNA testi yapılacağının anımsatılması üzerine, “Terör örgütünün açıklaması olsa ne olacak olmasa ne olacak. Türkiye birden çok terör örgütü ile mücadele ediyor. Daha önceki terör eylemlerinde DEAŞ’in, bunların birlikte, ortaklaşa yaptıkları diğer terör eylemleri gündeme gelmişti. Dolayısıyla ''şu terör örgütü eylemi üç gün sonra üstlendi...’ PYD üzerinde, YPG üzerinde kalmasın diye; PYD’nin koludur, terörist eylem koludur; üzerinde kalmasın diye herhalde tartıştılar, konuştular PKK’nın uzantısı olan örgüt üzerinden açıklama yapılırsa kendileri bakımından uluslararası platformlarda daha bir YPG’yi aklama operasyonunun doğru olacağı kanaatine varmışlar. Bunlar taktiklerdir. Dezenformasyona yönelik lüzumsuz çabalardır.''

Ala, patlatılan bombaların 18 kilometrelik kavurma tenekeleri ile taşındığına yönelik iddiayı yanıtlarken, “Şu ana kadar olanlar aracın nasıl kiralandığı, kiralandıktan sonra nasıl teslim edilmediği, başkalarına nasıl satıldığı; kimin satın aldığı, nereye götürdüğü; bir müddet normal bir yöntemle kiralandığı süre içinde dolaştığı... PKK terör örgütünü olduğu, YPG’nin olduğu... Bazen de haberi olmayan vatandaşlar da olduğu... Araç sahibi vermiş kiralansın diye... Bu işi kurgulayan şebeke ortaya çıkarıldı'' dedi.

''Plakası kopyalanmış’

İntihar saldırısında kullanılan aracın başka bir aracın rengi, modeli ve plakası ile kopyalandığına dikkat çeken Ala, “Tamamen bir aracın, o model ve o renkli bir aracın plakası kopyalanmış. Aracın Diyarbakır’a gittiği doğru. Sonra Diyarbakır kırsalında bir takım faaliyetlerin olduğu, belki o kişinin de eğitim aldığı, sonra Ankara’ya geldiği; sonra Ankara’nın dışında kapalı kaldığı ve orada yüklendiğine dair bilgilere ulaşıldı'' dedi.

"Efkan Ala: İşi kurgulayan şebeke ortaya çıkarıldı" haberi, 22 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Efkan Ala: İşi kurgulayan şebeke ortaya çıkarıldı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Efkan Ala: İşi kurgulayan şebeke ortaya çıkarıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Gündem Haberleri