Egemen Bağış ortağı olduğu şirketleri devrediyor

Egemen Bağış ortağı olduğu şirketleri devrediyor

Egemen Bağış ortağı olduğu şirketleri devred... 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının en çok konuşulan bakanlarından Eski Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Beyhan Bağış’ın ortağı olduğu firmaların devredileceğine ilişkin resmi duyuru...

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının en çok konuşulan bakanlarından Eski Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Beyhan Bağış’ın ortağı olduğu firmaların devredileceğine ilişkin resmi duyuru yapıldı. Süreç tamamlandığında Bağış çifti, yeni bir girişimde bulunmaz veya kararlarını değiştirmezse, ticari hayattan çekilmiş olacak.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Egemen Bağış’ın Amrullah Alevcan’la birlikte ortak olduğu “BNB Hazır Giyim firmasının'' yine Amrullah Alevcan’a ait Anatolı Tasarım Firması’na devredilmesine ilişkin ilan 10 Şubat tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı. İlanda, 1 Şubat tarihi itibariyle birleşme kararı alındığına dikkat çekilirken, 6 Şubat’tan itibaren de birleşmeye dair tüm rapor ve tablolaların ilgililerin incelemesine sunulduğu bilgisine yer verildi. Devredilecek olan BNB Hazır Giyim Firmasını, 2009 yılında Beyhan Bağış ve Egemen Bağış kurdu. 20 bin TL sermayeyle kurulan şirketin 19 bin TL’lik hissesinin sahibi Beyhan Bağış, bin TL’lik hissesinin sahibi de Egemen Bağış oldu. Firma, kısa sürede mağaza açılışları yapmaya başladı. Ünlü bir markanın temsilciliğini alarak Astoria, Kanyon ve Demirören AVM’de satış mağazaları açan firma, daha sonra bu şubelerin bir kısmını kapattı. 2012 yılına gelindiğinde ise firmanın sermaye yapısı değişti. Şirketin büyük ortağı Beyhan Bağış hisselerini Amrullah Alevcan’a devretti. Egemen Bağış’ın şirketteki durumu ise korundu.

10 Şubat tarihli ticaret sicil gazetesinde, Beyhan Bağış’ın hissedar olduğu Dekorname Dekorasyon Firması’nın da Anatolı Tasarım Firması’na devredileceğine dair ilan yayınlandı. Devredilme kararının 1 Şubat’ta alındığı belirtilen ilanda, belgelerin ilgililerin incelemesine sunulduğu ifade edildi. Dekorname firmasının kuruluşu da 2011 yılına dayanıyor. Firma Amrullah Alevcan ve Muhammed Hardalaç ortaklığında kuruldu. Aynı yıl Hardalaç’ın hisselerini alan Beyhan Bağış, büyük ortak haline geldi. Devirle birlikte şirketin yüzde 99’u Beyhan Bağış’ın oldu.

DEVRALACAK FİRMA DA YENİ

BNB Hazır Giyim ve Dekorname Dekorasyon Firması’nı devralacak olan Anatolı Firması’nın da yeni bir firma olduğu görülüyor. Kayıtlara göre Ocak ayında Amrullah Alevcan’ın kurduğu firma, şubat ayında da devralma kararlarına imza attı. Anatolı Firması’nı konuyla ilgili aradığımızda ise ismini vermek istemeyen bir yetkili “Süreç başladı'' demekle yetindi.

"Egemen Bağış ortağı olduğu şirketleri devrediyor" haberi, 02 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Egemen Bağış ortağı olduğu şirketleri devrediyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Egemen Bağış ortağı olduğu şirketleri devrediyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  2. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  3. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  4. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  5. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  6. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  7. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  8. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  9. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  10. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  11. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  12. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  13. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  14. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  15. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  16. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  17. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  18. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  19. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  20. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
Gündem Haberleri