Engelli öğrenciye okulda müdür yardımcılarından dayak!

Engelli öğrenciye okulda müdür yardımcılarından dayak!

Engelli öğrenciye okulda müdür yardımcıların... İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki Özel Eğitim Merkezi Meslek Lisesi’nde öğrenim gören işitme engelli S.Y.’nin bir odaya kapatılıp iki müdür yardımcısı tarafından 10 dakika boyunca dövüldüğü ileri sürüled. Anne...

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki Özel Eğitim Merkezi Meslek Lisesi’nde öğrenim gören işitme engelli S.Y.’nin bir odaya kapatılıp iki müdür yardımcısı tarafından 10 dakika boyunca dövüldüğü ileri sürüled. Anne E.Y. çocuğuna darp raporu alarak suç duyurusunda bulundu.

Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, Tepekent’te bulunan okul, iki öğretmenin öğrencileri sınıfa kilitlemesinin ardından sınıfta kalan engelli öğrencilerden Y. T., R.M. ve C.K.’nin, kız çocuğu D.T’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gündeme gelmişti. Bu engelli öğrenciler hakkında soruşturma başlatılmış, polis ve savcılık çocukların ifadelerini almıştı.

Engelli öğrenciyi odaya kilitleyip dakikalarca dövdüler

[3]

Bu olaydan aylar sonra aynı okul bu kez dayakla gündeme geldi. İddiaya göre olay 2 Haziran günü meydana geldi: Müdür yardımcılarından Ç. Ö. ve S.A. işitme engelli 11. sınıf öğrencisi  S.Y.’yi bir odaya kilitledi ve 10 dakika boyunca darp etti. Engelli öğrencinin gözünde morluk ve kolunda kızarıklar oluştu.

darp3.jpg

Okulda aynı zamanda servis hostesi ve temizlik görevlisi olarak çalışan anne E.Y. darp raporu aldı.

Oğlunun iki müdür yardımcısı tarafından dakikalarca darp edildiğini anlatan E.Y., odada müdür yardımcısı Ç. Ö.’nin oğlu S.Y ''yi arkasından kollarını kavrayıp tutarken S.A.’nın da  yumrukla ve tekmeyle dövdüğünü, odadaki dayağın yaklaşık 10 dakika kadar devam ettiğini belirtti.

darp.jpg

Müdür yardımcısından savunma: O hak etmiştir

Anne E.Y. odaya girmek istediğini, ancak buna izin verilmediğini, oğluna neden bu muamelenin yapıldığını sorduğunda ise müdür yardımcılarının “O hak etti bunu''diye bir yanıt verdiğini söyledi.

Büyükçekmece başsavcılığına suç duyurusunda bulunan anne E.Y. olayı anlatmak ve şikayetçi olmak için gittiği İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Artan’dan,  “Bundan bir şey çıkmaz. En çok para cezası verirler. Uğraşmana gerek yok'' yanıtını aldığını kaydetti.

darp2.jpg

''Kürt olduğumuz için…’

Anne olayın başak bir boyutu olduğunu, Kürt oldukları için bu muameleyle karşılaştıklarını iddia ederek, müdür yardımcılarından S.A.’nın oğlu S.Y.’ye  Kürt olmasından kaynaklı,“Sen teröristsin, dağa mı çıkacaksın'' gibi sözler sarf ettiğini ifade etti.

S.Y. olaydan sonra bir daha okula devam edemedi.

Okuldan ayrılmak zorunda kalan engelli öğrenciler var

Okulda yaşananlar bununla sınırlı değil. Aynı okulda temizlik görevlisi N.İ. da işitme engelli oğluna dönük davranışları nedeniyle müdür yardımcısı S.A. hakkında hem BİMER’e de hem de valilik ve savcılığa başvurarak yasal işlem başlatılmasını talep etti. Anne N.İ. Diken’e müdür yardımcılarının engelli öğrencilere kötü davrandığını belirterek okulda görev yapan öğretmenlere “En ufak yaramazlık yapanlar hakkında tutanak tutun. Disipline verelim, gönderelim gitsin'' dendiğini söyledi.

Şikayetlerden sonra yanına okuldan bir rehber öğretmenin geldiğini dile getiren N.İ. “Müdürün eli kolu uzundur. Senin başın belaya girer. Sen işini kaybedersin'' diye üstü kapalı uyarıldığını ifade etti.

Oğluna doğru düzgün bir eğitim verilmediğini belirten anne N.İ., daha önce de K.T. ve O.D. adlı engelli çocukların müdür yardımcılarının bu davranışları ve kötü muameleleri yüzünden okulu bıraktığını ifade etti.

Eğitim Sen sekreteri: Açığa alınmalılar

Eğitim Sen ve engelli dernekleri gelecek hafta bir basın açıklaması yaparak dayakçı müdür yardımcılarının görevden uzaklaştırılmasını talep edecek.

Eğitim Sen 7 Nolu Şube Hukuk sekreteri Zeynel Özgün şunları söyledi: “Bu okulda skandal denebilecek boyutta olaylar yaşanıyor. Engelli çocuklar, yetersiz ve liyakatsiz yöneticilerin beceriksizliklerine kurban edilmiş. Okulda eğitim-öğretim açısından büyük bir eksiklik olmasının yanında çocuklara yönelik şiddetin, ''okuldan atma’ adı altında çocukların eğitim hakkının engellenmesi de söz konusu. Okulda yönetimden kaynaklı olduğunu düşündüğümüz sistematik bir sorunlar zinciri var. Bu olayların ortaya çıkmasından okul yöneticileri kadar ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri de sorumludur. Yaşanan şiddet olayı ve diğer mağduriyetlerle ilgili sorumluların hesap verebilmesi için Eğitim Sen olarak biz de gerekli girişimlerde bulunacağız. Yapılması gereken ilk işin, çocuğa şiddet uygulayan iki okul yöneticisinin açığa alınması olduğunu düşünüyoruz. Diğer sorunların çözümü için de hem duyarlık oluşturmak hem de gerekli girişimlerde bulunmak için Eğitim Sen olarak üzerimize düşen sorumluluğu mutlaka yerine getireceğiz.''

"Engelli öğrenciye okulda müdür yardımcılarından dayak!" haberi, 11 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Engelli öğrenciye okulda müdür yardımcılarından dayak! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Engelli öğrenciye okulda müdür yardımcılarından dayak! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  2. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  3. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  4. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  5. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  6. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  7. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  8. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  9. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  10. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  11. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  12. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  13. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  14. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  15. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  16. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  17. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  18. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
  19. 00:00 Yeni virüs korkutuyor! Günde 3500 kişi ölüyor, ölümler artıyor
  20. 23:52 Karahan açıkladı: "Enflasyonla mücadele önceliğimizdir
Gündem Haberleri