Erdoğan Putin'e mektup yazdı, Rus pilot için özür diledi!

Erdoğan Putin'e mektup yazdı, Rus pilot için özür diledi!

Erdoğan Putin'e mektup yazdı, Rus pilot için... Uluslararası kaynaklar, Kremlin Sözcüsü'nün, "Erdoğan'ın Putin'e mektup yazarak Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle özür dilediğini belirtirken, ingilizce metinlerde "Apologized" yani "özür" ifadesini kullandı....

Uluslararası kaynaklar, Kremlin Sözcüsü'nün, "Erdoğan'ın Putin'e mektup yazarak Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle özür dilediğini belirtirken, ingilizce metinlerde "Apologized" yani "özür" ifadesini kullandı. Yerli haber kaynakları ise "Özürü", "Üzüntü" olarak, yani İngilizce anlamına uygun olmayan şekilde okurlarına taşıdı! Kaçak Saray kaynakları da Erdoğan'ın Putin'e yazdığı mektubu teyit etti. 

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin'e mektup yazarak af dilediğini duyurdu. BBC Türkçe, Erdoğan'ın 'Af dilerim' demek olan 'İzvinitye' ifadesini kullandığını belirtti.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak af dilediği belirtildi.

Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta, hayatını kaybeden Rus pilotun ailesinin acısını paylaştığı ve "Tüm kalbimle acılarını paylaşıyorum" dediği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubunda, Rus pilotun öldürülmesi olayına karışan Türk vatandaşı hakkında soruşturma açıldığını vurguladığı da belirtildi.

Erdoğan ayrıca Rusya-Türkiye ilişkilerinin tekrar eski haline gelmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi.

İşte Erdoğan'ın Putin'e yazdığı mektuptaki ifadelerin orijinali:

«? ???? ??? ??? ???????? ???? ?????????? ? ???????? ?????????????? ????? ????????? ??????????? ?????? ? ?????? ????????. ???? ??????? ???????? ?? ????. ????? ??????????? ?????? ?? ???????????? ??? ???????? ?????. ?? ??? ?????????? ???? ? ??????? ??????????? ?????? ?? ?????? ? ????? ??????????»
 
“Uzuntumu ve icten bassagligi  dileklerimi ölen pilotun ailesine iletmek  istiyorum ve ve özür diliyorum. Tüm kalbimle acılarını paylaşıyorum. Rus pilotun ailesini de Türk ailesi olarak kabul ediyoruz. Verilen acıların ve zararın hafifletilmesi için gerekli tüm tedbrileri almaya hazırız.''

Erdoğan ''özür dilerim’ ifadesini kullandı

Peskov’un söylediğine göre, mesajında Rus pilotun ölümü nedeniyle taziye dileklerini ileten Erdoğan, ''Özür dilerim’ cümlesini kullandı.

Erdoğan’ın özür mektubu, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşması ve Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik’e tahliye kararı verilmesi ile aynı güne denk geldi.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde bugün düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönündeki temasların seyri konusundaki sorusunu şöyle yanıtlamıştı: “Bu yönde de güzel gelişmeler var. Yakında paylaşacağız.''

ERDOĞAN 'ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ' DEMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Putin'den düşürülen uçağın pilotu için özür dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Rusya'dan özür dilemeyeceğiz" yorumu akıllara geldi.

Erdoğan, CNN'le yaptığı röportajda "Özür dilemesi gereken biz değiliz, özür dilemesi gereken bizim hava sahamızı ihlal edenlerdir. Şu anda silahlı kuvvetlerimizdeki bizim pilotlarımız kendi görevlerini ifa etmişlerdir, nedir o da? Angajman kurallarının ihlalidir, gereğini yerine getirmişlerdir. Olayın aslı budur" demişti.

"Erdoğan Putin'e mektup yazdı, Rus pilot için özür diledi!" haberi, 27 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Erdoğan Putin'e mektup yazdı, Rus pilot için özür diledi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan Putin'e mektup yazdı, Rus pilot için özür diledi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  2. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  3. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  4. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  5. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  6. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  7. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  8. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  9. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  10. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  11. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  12. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  13. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  14. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  15. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  16. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  17. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  18. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  19. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  20. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
Dünya Haberleri