Erdoğan: Yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediyoruz

Erdoğan: Yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediyoruz

Erdoğan: Yerli ve milli bir polis teşkilatı ... Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapının teşkilatımız üzerindeki tahribatı gerçekten çok ağır. Emniyet teşkilatını, hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirme mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayım." dedi. Erdoğan,...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapının teşkilatımız üzerindeki tahribatı gerçekten çok ağır. Emniyet teşkilatını, hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirme mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayım." dedi. Erdoğan, yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli illerde görev yapan polismemurlarını Kaçak Saray'da kabul etti.

Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, "Paralel Devlet Yapılanması adı verilen bir şer örgütü, özellikle emniyet ve adalet teşkilatları içindeki mensupları aracılığıyla ülkemizi uçurumun eşiğine getirdi. Geriye dönüp baktığımızda, ülkenin ve milletin başını ağrıtan pek çok musibetin gerisinde bu yapının elemanlarının parmak izlerini, ayak izlerini görüyoruz." dedi.

"Onlar paçavralarını gitsinler tabutlarının üzerine sersinler"

"Bizim bayrağımız hiçbir bayrağa benzemez. Orada renk, şehidimizin kanıdır, hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız, şehidimizin ta kendisidir. Öyle paçavralarla, şunlarla, bunlarla asla..."ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar paçavralarını gitsinler tabutlarının üzerine sersinler. Biz ise bayrağımızı şehitlerimizin tabutunda kullanırız." şeklinde konuştu.

"YERLİ VE MİLLİ BİR POLİS TEŞKİLATI İNŞA EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin ve milletin emrinde olan yerli ve milli bir polis teşkilatının inşa edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Paralel yapının teşkilatımız üzerinde yol açtığı tahribat gerçekten çok ağır. Daha yapılacak çok iş olduğunu biliyorum. Emniyet teşkilatını, yeniden devletinin ve milletinin emrinde, kendi hiyerarşisi içinde hukuk devletine hizmet eden bir yapı haline getirme mücadelenizde sonuna kadar yanınızda olmayı sürdüreceğim" dedi.

"Polis vicdanı olmayanların karşısındadır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı emniyet müdürlükleri binalarının üzerinde gördüğüm çok güzel bir söz var, 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' Gerçekten de ister hırsız ister katil ister terörist olsun, başkasının canına ve malına kasteden kişinin vicdanı olmaz. Sizler,  işte bu vicdansızlarla mücadele ederek, devlet olmanın temel gereği olan toplumun güvenlik ve adalet ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunuyorsunuz." dedi.

"Sizin meseleniz benim meselemdir" diyen Erdoğan, "Size yapılan saldırı bana yapılmış saldırıdır. Sizlerden görevlerinizi arkanızda cumhurbaşkanının, devletin, hükümetin desteği, teşviki, duası olduğunu bilerek yürütmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Terörist, silahıyla milletin üzerinde tahakküm kurmasını engellediği için, hırsızı, dolandırıcısı, kaçakçısı rahatça çalıp çırpmasına izin vermediği için, uyuşturucu satıcısı, gençlerimizin zehirlenmesine mani olduğu için, mafyası, çetecisi, vatandaşlarımızın başına musallat olmasının önüne geçtiği için polisimizi sevmiyor."

"Benim ülkemde tehdit oluşturanlar karşılarında bu devleti bulacaklardır"

Erdoğan, "Benim ülkemde tehdit oluşturan, benim vatandaşlarım için tehdit oluşturan ve bölgemi parçalayan, hendekler, çukurlar, bu tür yerleri açmak suretiyle devletin tüm imkanlarını bu yolda kullanan, devletin belediyeye gönderdiği mali desteği kalkıp da dağa gönderenler, karşılarında bu devleti bulacaklardır, bundan çıkış yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Kimi zaman meslek kuruluşu temsilcisi kimliğiyle, kimi zaman başka sıfatlarla sizlerin üzerine nasıl gelindiğini biliyorum, görüyorum, takip ediyorum. Terör örgütünün güdümündeki partinin özellikle milletvekillerinin, dokunulmazlık zırhlarının arkasına sığınarak polislerimizi nasıl tahkir ve tahrik ettiklerini, onlara nasıl hakaret ettiklerini üzüntüyle izliyorum. Benim de içim içime sığmıyor. Onun için sabrediyoruz, sabretmeye devam edeceğiz. Ama sabrederken bir taraftan ülkemizin içindeki bu sıkıntıyı da bir an önce aşarak evelallah o arzuladığımız günleri de inşa edeceğiz."

"Bu vatanda operasyon kimseye yaptırmayız"

Erdoğan, "Bu vatanda operasyon kimseye yaptırmayız. Yapmaya gayret edenler işte bugün olduğu gibi bedelini bu şekilde öderler ve ödemeye de devam edecekler." ifadelerini kullandı.

Geri Kabul Anlaşması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geri Kabul Anlaşması ile ilgili olarak da "Burada takip edilmesi gereken bir süreç vardır, belli şartlar vardır. Şayet Avrupa Birliği, atması gereken adımları atmaz, taahhütlerini yerine getirmezse, Türkiye de anlaşmayı uygulamaz. Şahsen, benim onayımdan geçecek olan bu tür şeylerde asla bir iade, onay almaz. Çünkü her şey verilen söz neyse, mutabakat metni neyse o metne göre olur." dedi.

"Gönderilenlerin tamamını Türkiye geri alacakmış, Türkiye tampon bölgeye dönecekmiş gibi aslı astarı olmayan ifadelerle, yalanlarla milletimizi tedirgin etmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Geri Kabul Anlaşması'nın sorgusuz, sualsiz, şartsız iadeyi mümkün kıldığını iddia ediyorlar. Bu da hakikati tahrif etmektir, böyle bir şey yok. Zira geri kabul ancak ilgili ülkenin onayı ve rızasıyla yapılabilir. Bu onay ve rıza olmadan böyle bir şey yapılamaz." şeklinde konuştu.

"Ankara’yı, İstanbul’u, Lahor’u neden söylemiyorsunuz?"

Erdoğan, "DAİŞ gibi terör örgütleri ve bunların elinde katledilen binlerce insan ancak maktul kendilerinden olunca Avrupa ve dünya medyasında yer bulabildi. Mesela yatıyorlar kalkıyorlar Brüksel, Paris diyorlar. Ankara’yı, İstanbul’u, Lahor’u neden söylemiyorsunuz? Çok manidardır. Bunların yaklaşımı bu"

"Erdoğan: Yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediyoruz" haberi, 07 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediyoruz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Yerli ve milli bir polis teşkilatı inşa ediyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  2. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  3. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  4. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  5. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  6. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  7. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  8. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  9. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  10. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  11. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  12. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  13. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  14. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  15. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  16. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  17. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  18. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  19. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  20. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
Politika Haberleri