Erdoğan'a 'dokunduğu' için sürülen hakime destek

Erdoğan'a 'dokunduğu' için sürülen hakime destek

Erdoğan'a 'dokunduğu' için sürülen hakime de... İzmir Barosu İlerici Avukatlar Grubu, HSYK’nun Haziran 2016 kararnamesiyle Trabzon'a gönderilen Karşıyaka Yargıcı Murat Aydın'a yazılı bir açıklama yaparak destek verdi.İzmir Barosu İlerici Avukatlar Grubu'ndan yapılan açıklama...

İzmir Barosu İlerici Avukatlar Grubu, HSYK’nun Haziran 2016 kararnamesiyle Trabzon'a gönderilen Karşıyaka Yargıcı Murat Aydın'a yazılı bir açıklama yaparak destek verdi.

İzmir Barosu İlerici Avukatlar Grubu'ndan yapılan açıklama şöyle:

Siyasi iktidarın, kendi hukuk bürolarına dönüştürdüğü yargı mekanizması içinde, siyasi erkin baskısına boyun eğmeyen, meslek yaşamında hukukun üstünlüğü ilkesinden hiç ayrılmayan, bilgi ve birikimiyle başta meslektaşları olmak üzere tüm hukuk camiasına örnek olan Karşıyaka Yargıcı Sayın Murat Aydın; HSYK’nun Haziran 2016 kararnamesiyle Trabzon’a sürgün edildi.

Yargıcımızı sürgün etmekle kalmadılar, kendisi gibi başarılı bir yargıç olan eşini de sürgün ettiler. Sürgüncüler, Sayın Yargıcımıza o kadar kinlenmişler ki, kendisi ile birlikte ailesine de ceza vermek istemektedirler.

Oysa eş durumu tayini; talep üzerine yapılan bir işlemdir. Yargıçlarımızın tayin istemleri olmadığı ve bulundukları bölgede emekli olana kadar kalma hakları olduğu halde bu sürgünler yapılmıştır.

Murat Aydın; Karşıyaka’da görev yaptığı süre içerisinde mesleğinin saygınlığını zirvede tutmuş, kararlarıyla konuşmuş, biz avukatlarla sürekli saygın ilişkiler içinde bulunmuş bir yargıcımızdır. Zalimin zulmüne boyun eğmemiş, rüzgâra göre yön değiştirmemiştir.

Öyle ki, eylem ve söylemleriyle Anayasa’yı ihlal eden, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymadığını ve saygı göstermediğini söyleyen bir diktatör tarafından toplumu sindirme ve korkutma aracı haline getirilen; “Cumhurbaşkanına Hakaret'' suçunun Anayasaya aykırı olduğunu tespit ederek bu suçu tanımlayan TCK 299. maddesinin iptali için Anayasaya Mahkemesi’ne başvurmuştur.

Bu, Murat Aydın’ın son cesur girişimidir. Ancak, kendisi, iktidarın hukuku-yargıyı siyasal hedefleri için kullanmak isteyen eylem ve işlemlerine baştan beri karşı çıkmıştır. Düzenlenen panel, konferans, söyleşi gibi etkinliklerde cesurca görüşlerini açıklamıştır.

Yöneticisi olduğu YARSAV’ın ve yine kendisi gibi yürekli ve cesur diğer yöneticilerinin de ilan ettikleri gibi; “Her dönem şıracılar, şıracının şahidi bozacılar, müfteriler, biatçılar, teslim bayrağı çekmişler, güce secde etmişler, muhbirler oldu ve olacak... Biz olduğumuz yerde duruyoruz, onlar geldi geçti... Devirler devranlar döndü... Biz değişmedik... Değişmeyeceğiz de... Bu da böyle bilinsin...'' diyenlerden olmuştur.

Yargının kurucu unsurlarından birisi olan avukatlar olarak, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerinin ayaklar altına alındığı, ülkemizin hızla ortaçağın karanlığına sürüklendiği ve kardeşin kardeşe kırdırıldığı bu zor günlerde, boyun eğmeyen yargıçlarımızın varlığını görmek umut kaynağımız olmaktadır.

Çünkü biliyoruz ki, boyun eğmedikten sonra yenilmiş sayılmazsınız.

Sayın Yargıcımız Murat Aydın’ı da yenemezsiniz, susturamazsınız. Kendisini Trabzon’da da izlemeye ve yanında olmaya devam edeceğiz. 

"Erdoğan'a 'dokunduğu' için sürülen hakime destek" haberi, 08 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'a 'dokunduğu' için sürülen hakime destek haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'a 'dokunduğu' için sürülen hakime destek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  2. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  3. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  4. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  5. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  6. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  7. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  8. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  9. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  10. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  11. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  12. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  13. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
  14. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  15. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  16. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  17. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  18. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  19. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  20. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
Gündem Haberleri