Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşmasında dikkat çeken detaylar!

Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşmasında dikkat çeken detaylar!

Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşmasında dikkat çek... Orhan Şahin / ABCAKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü 15 Temmuz anma etkinliklerinde yaptığı konuşmada "50 milyonluk Türkiye'nin geleceğinin kurtarıldığını" söyleyerek ilginç bir çıkış yaptı. Erdoğan'ın...

Orhan Şahin / ABC

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü 15 Temmuz anma etkinliklerinde yaptığı konuşmada "50 milyonluk Türkiye'nin geleceğinin kurtarıldığını" söyleyerek ilginç bir çıkış yaptı. Erdoğan'ın konuşmasının satır aralarında dikkat çeken bir diğer ifade ise darbecilerin halk tarafından engellendiğini öne sürdüğü, "En ağır silahlar vatandaşlarımıza karşı acımasızca kullanıldı. Ama milletimin elinde sadece bayrağı ve imanı vardı" ifadeleriydi.

Erdoğan Türkiye'nin Fethullahçı çetenin işgal girişiminden kurtarıldığı günde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik doğruluktan uzak ve ağır hakaret içeren sözleri ise gözden kaçmayan bir diğer nokta oldu. 

ERDOĞAN BÖLÜYOR MU?
Erdoğan'ın halkın tamamının karşısında olduğu kanlı girişimin yıl dönümünde sarf ettiği sözleri ise 'Bütünleştirmeye değil, ayrıştırmaya çalışıyor' yorumlarına neden oldu. Erdoğan'ın böyle bir günde bütün ulusu birleştirici bir üslupla kendi meşruiyetini de güçlendirme şansı varken bunu kullanmaması ve ayrıştıcı-düşmanlaştırıcı bir dile savrulması toplumun geniş kesimlerinde tepki çekti. 

KİM BU 50 MİLYON?
Türkiye'nin nüfusunun 80 milyon olmasına rağmen Erdoğan'ın 50 milyon vurgusu kafalarda karışıklık yarattı. Bu "50 milyonluk Türkiye" sözlerinin bir dil sürçmesi olup olmadığı ise anlaşılamadı. Erdoğan'ın bu sözleri eleştirilirken '50 milyonluk Türkiye' ifadesi ile sadece AKP ve MHP'ye oy veren vatandaşları kastetmiş olabileceği yorumlarının yapılmasına neden oldu. 

istanbul1.jpg

AKP'nin aldığı en yüksek oy oranının yüzde 49 olduğu anımsandığında, bu rakam 80 milyonluk Türkiye'nin 39-40 milyonuna denk geliyor. Erdoğan'ın 50 milyon ifadesi ile Anayasa referandumunda oluşan AKP-MHP ittifakına vurgu yaptığı yorumu, siyasi kulislerde konuşulan en önemli başlıklar arasına şimdiden girdi...

HEDEFİNDE KILIÇDAROĞLU VARDI
Erdoğan'ın konuşmasında dikkat çeken başlıklardan bir diğeri ise böyle bir günde ülkenin ana muhalefet partisinin liderini hedef almasıydı. 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Halk Partisi darbe girişimine karşı direnmiş, Meclis'in bombalanması sırasında CHP'liler de cuntanın karşısında durmuştu. Kılıçdaroğlu, meclis Başkanı İsmail kahraman'ın çağırısı üzerine hızla Ankara'ya giderek Meclis'te darbecilere karşı önemli bir konuşma yapmıştı.

Buna karşılık, Fethullahçı Çete ile ülkeyi 11 yıl birlikte yöneten, darbeci arkerlerin TSK'de terfi almasını ve kritik görevlere getirilmesini sağlayan, Adliye ve Emniyet Örgütü'nü Cemaate teslim eden, Cumhuriyete karşı Gülen ile dinci bir ittifak kuran AKP lideri Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Terbiyesiz, ahlaksız" gibi siyaset terminolojisine ait olmayan, eleştiri sınırları içinde sayılamayacak ve nezaket dışı bir üslupla saldırdı. Erdoğan, CHP ile Kılıçdaroğlu'nu da birbirinden ayırmaya çalışarak, parti liderini yalnızlaştırma ve aklınca imha etme taktiği izledi.

CUMHURİYETÇİ SUBAYLAR DİRENDİ

Bir diğer nokta ise Erdoğan'ın darbe girişiminin durdurulmasına yönelik sözleri oldu. Darbenin milletin imanıyla engellendiğini öne süren Erdoğan, "En ağır silahlar vatandaşlarımıza karşı acımasızca kullanıldı. Ama milletimin elinde sadece bayrağı ve imanı vardı" dedi. Erdoğan darbe girişimine direnen Atatürkçü, yurtsever subaylara ilişkin tek bir söz dahi etmemesi dikkat çekti. Darbenin başarısızlığa uğramasının en büyük nedeni, karargahlarda FETÖ'cülere karşı Atatürkçü subayların direnişiydi. 

Eğer bu meseleyi açmak gerekirse...

catisma1.jpg

Darbe gecesi kimsenin bilmediği, Erdoğan'ın ve yandaşların görmezden geldiği olaylardan biri Balyoz davasında yargılanan ve 3'er yıl hapis yatan üç subayın beylik tabancalarını alıp Jandarma Genel Komutanlığı'na koşup, darbecilerle sabaha kadar çatışmasıydı.

AKP-Cemaat işbirliğiyle kotarılan Balyoz davasından 16'şar yıla mahkum olan, 3 yıl hapiste kaldıktan sonra kumpasın çökmesiyle serbest bırakılarak beraat eden Jandarma Genel Komutanlığı Plan Prensipler Başkanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Daire Başkanı Kurmay Albay Aziz Yılmaz ve Kurmay Albay Ali Demir, kendilerine katılan Albay Nurettin Alkan ve Albay Güven Şağban ile darbecilere sabaha kadar direnip, karargahın düşmesine engel olmuştu. daha sonra Tuğgeneral olan Nurettin Alkan çatışmalar sırasında sol omuzundan vurularak yaralanmıştı.

15 TEMMUZ'UN KAYIP SİLAHLARI

Erdoğan'ın sözlerindeki bir diğer açmaz da sokağa çıkan kitlenin tamamen silahsız olduğu yönündeki sözleri. 

Peki bu 'imanlı ve silahsız' kitle, gerçekten de Erdoğan'ın dediği gibi mi? 

Hatırlatalım; 

1) 15 Temmuz gecesi köprüde linç edilerek katledilen Murat Tekin ve Ragıp Enes Katran'ın katilleri hala bulunamadı.

ragip1.jpg

Ragıp Enes Katran

murat1-001.jpg

Murat Tekin

Darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde darbecilerin yanı sıra komutanlarının 'tatbikat' diyerek okullarından çıkardığı Hava Harp Okulu öğrencileri de vardı. Tekin ve Katran da ne olduğundan habersiz köprüye götürülenler arasındaydı, kimseye kurşun sıkmadılar. Ragıp Enes Katran köprüdeki kalabalık tarafından linç edilirken, arkadaşı Murat onu kurtarmak için yöneldi, onu da öldürdüler.

2) Ankara'da ucu 15 Temmuz'a dayanan cinayet

Ankara’da Mustafa Maraş, tartıştığı traktör sürücüsünü öldürdü, kardeşini de yaraladı. Cinayette seri atış yapabilen MP-5 kullanıldı. Satışı yasak silahı kullanan Maraş, savunmasında, “Silahı 15 Temmuz darbe gecesi Ankara Emniyet’nin önünde dağıtmışlardı'' dedi. Valilik yaptığı açıklamada teşkilat mensuplarına dağıtılan silahlardan sadece  bir MP-5 makineli tabancanın bulunamadığını belirtmişti. 

3) Osmanlı Ocakları'nda uzun namlulular

osmanli1.jpg

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde Ankara’da Osmanlı Ocakları’na mensup olduğu iddia edilen kişilerin uzun namlulu silahlar ile fotoğraf çektirmesi dikkat çekmişti. Bunun üzerine Ankara Valiliği de Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece kayıtsız bir biçimde silah dağıttığını açıklamıştı. 

4) Adalet Yürüyüşü'ne MP-5'li tehdit!

aybek1.jpg

Adalet Yürüyüşü sırasında AKP Gençlik kolları yönetim kurulu üyesi Mehmet Aybek sosyal medyada MP5 silahlı bir fotoğraf paylaşmıştı. Fotoğrafı vur de vuralım, öl de ölelim notuyla paylaşan Aybek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan gözaltına alınmıştı. Kontrol şartıyla sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı.

"Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşmasında dikkat çeken detaylar!" haberi, 16 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşmasında dikkat çeken detaylar! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın 15 Temmuz konuşmasında dikkat çeken detaylar! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  3. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  4. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  5. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  6. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  7. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  8. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  9. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  10. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  11. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  12. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  13. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  14. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  15. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  16. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  17. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  18. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  19. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  20. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
Gündem Haberleri