Eren Erdem ihmalin belgesini sordu: İhmal değilse geriye tek bir ihtimal kalıyor

Eren Erdem ihmalin belgesini sordu: İhmal değilse geriye tek bir ihtimal kalıyor

Eren Erdem ihmalin belgesini sordu: İhmal de... CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, ABC Gazetesi'nin Ankara'daki terör saldırısından saatler sonra ortaya çıkardığı gizli ibareli "Gerçekleşmesi muhtemel eylemler ve alınması gereken tedbirler" konulu istihbarat raporunu paylaştı. Ankara...

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, ABC Gazetesi'nin Ankara'daki terör saldırısından saatler sonra ortaya çıkardığı gizli ibareli "Gerçekleşmesi muhtemel eylemler ve alınması gereken tedbirler" konulu istihbarat raporunu paylaştı. 

Ankara saldırısında zaafın belgesi ABC'de: Saldırı olacağı biliniyordu

Hava Kuvvetleri Komutanlığı başta olmak üzere raporun çeşitli birimlere gönderildiğini dile getiren Erdem, "Bu belgeyi yayınlayan ve çok önemli bir gazetecilik başarısı ortaya koyan Sayın Merdan Yanardağ'a ve ABC Gazetesi'ne teşekkür etmemiz gerekir. Raporda Türkiye'ye yönelik DAİŞ terör örgütünün askeri noktalara saldırı yapacağı ifade ediliyor. PYD'ye ait terör unsurlarının da sızma yaptığı, raporda vurgulanıyor. Rapor 20 Ocak 2016 tarihli. Aradan 17 gün geçiyor, Ankara'da Meclis'e 5 dakika mesafede saldırı gerçekleşiyor. Bu raporu yayınlayan istihbarat, neden hiçbir tedbir almamıştır; niçin alınmamaktadır? MİT'in haberi olduğu ama engelleyemediği gerçeğiyle yüzleşiyoruz." dedi. 

CHP'li Eren Erdem 28 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısıyla ilgili istihbarat zaafiyeti olduğunu iddia ettti. Hava Harp Okulu Komutanlığı'na gönderilen 20 Ocak 2016 tarihli raporu hatırlatan Erdem neden tedbir alınmadığını sordu.

"İSTİHBARAT MUHALEFETİ İZLEMEKTEN ÜLKEYİ KORUYAMIYOR"
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, dün Ankara'da Parlamento'ya 5 dakika mesafede çok vahim bir saldırı gerçekleştiğini ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini ifade etti. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Erdem, "Büyük bir acı yaşadık. Bir daha yaşanmaması için görevlileri göreve çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

Gizli ibareli bir istihbarat raporu gösteren Eren Erdem, raporda Türkiye'ye yönelik DAİŞ terör örgütünün saldırı yapacağının ifade edildiğini aktardı. Askeri noktalara saldırının yapılacağının belirtildiğini anlatan Erdem, "PYD'ye ait terör unsurlarının da sızma yaptığı, raporda vurgulanıyor. Rapor 20 Ocak 2016 tarihli. PYD mensuplarının sızma içerisinde olduğu ifade ediliyor raporda. Aradan 17 gün geçiyor, Ankara'da Meclis'e 5 dakika mesafede saldırı gerçekleşiyor. Bu raporu yayınlayan istihbarat, neden hiçbir tedbir almamıştır; niçin alınmamaktadır? Ülkeye yönelik bir saldırı yapıldığı söyleniyor. Baktığımız zaman bir tedbir yok. Şimdi birileri çıkıp 'zafiyet yok' diye laflar kullanacaklar. Kimseyi kandırmasınlar; istihbarat, muhalefeti dinlemekten, gözlemekten bu ülkeyi korumaya fırsat bulamıyor." diye konuştu. 

TWITTER'İ ENGELLEYECEĞİNİZE TERÖRÜ ENGELLEYİN
"Twitter'ı engelleyeceğinize terörü engelleyin." diyen Erdem, yaşanılanların kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, herkesin yüzleşmesi gerektiğini söyledi. Erdem, "Böyle bir günde iktidar eleştirilmemeli; doğru. Yekpare tutum sergilenmesi gerekiyor. Bu nedenle ortak deklerasyona imza atma iradesi gösterdik ama ortada ölüm, terör var. Olay yerine ilk intikal edenlerden biri olarak, parçalanmış insan bedenleri gördüm; elim bir terör saldırısı var. İstihbarat birimlerinin, yeterli gayreti göstermemesi bizi endişelendiriyor. Olmuyor, beceremiyor deyip yeniden yapılandıralım. Daha dün istihbarat zafiyetine rağmen MİT'in yetkilerini artıran bir yasa Meclis'ten geçti. MİT'in haberi olduğu ama engelleyemediği gerçeğiyle yüzleşiyoruz." şeklinde konuştu. 

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINİ DİNLETTİ: SİZİN İSTİHBARAT TEŞKİLATINIZ ÇALIŞMIYOR MU?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir konuşmasını dinleten Eren Erdem, bu sözlerin altına imza attığını ifade ederek, "Siz niye bu insanları takip etmediniz? Takip ettiğiniz ortada; işte rapor var. Niye sizin istihbaratınız çalışmıyor? Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözlerinin altına bu kadar imza atacağımı tahmin etmiyordum. Terörle mücadele etmek, asli vazifemizdir. Toplumsal mutabakat ve barışımıza zarar vermesini engelleyeceğiz. Burada ihmal varsa sorumlusu istifa etmeli. Eğer ihmal değilse; geriye tek bir ihtimal kalıyor, kasıt mı vardır, niçin tedbir alınmıyor? Bu iktidar döneminde metropoller, bombalara tutulmuştur. Türkiye'nin bu şekilde örselenmesi ve yurttaşlarımızın katledilmesine göz yummayacağız. Bu hususta muhalefet, bilgilendirilmelidir; zafiyetin sebebi nedir?" sorusunu yöneltti. 

TERÖRE KARŞI BİLDİRİ
CHP'li Erdem, terörle mücadele etmenin asli görev olduğunu, bunun yapılması gerektiğini vurgulayarak, istihbarat teşkilatının, "ekmeğini yedikleri" devletin hassasiyetlerini gözeterek vazifelerini düzgün yapması gerektiğini savundu.

Erdem, "HDP'nin ortak bildiriye imza vermemesi" ile ilgili soru üzerine, "Ortak bildiri, teröre karşı ortak vicdani tutumdur. Bu vicdani tutuma katkı sunmak ya da sunmamak kişilerin tercihidir. Biz CHP olarak böyle bir hassasiyetin dışında kalamayız çünkü yapılan terör saldırısıdır" ifadesini kullandı.

"İLK DEFA YANMIŞ İNSAN BEDENİ GÖRDÜM"
Patlamayı duyar duymaz olay yerine gittiğini dile getiren Erdem, "Hayatımda ilk defa yanmış insan bedeni gördüm. Bu vahşettir, bu barbarlıktır. Herkesin buna karşı pozisyon alması gerekir. Bazı konularda yüksek sesle konuşmak gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"Eren Erdem ihmalin belgesini sordu: İhmal değilse geriye tek bir ihtimal kalıyor" haberi, 18 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Eren Erdem ihmalin belgesini sordu: İhmal değilse geriye tek bir ihtimal kalıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Eren Erdem ihmalin belgesini sordu: İhmal değilse geriye tek bir ihtimal kalıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  2. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  3. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  4. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  5. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  6. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  7. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  8. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  9. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  10. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  11. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  12. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  13. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  14. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  15. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  16. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  17. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  18. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  19. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  20. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
Gündem Haberleri