'Evrim teorisi eskimiş ve çürümüş bir teoridir'

'Evrim teorisi eskimiş ve çürümüş bir teoridir'

'Evrim teorisi eskimiş ve çürümüş bir teoridir' Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Terörle mücadelenin bu durumda olmasından kaynaklı bedelli askerlik herhangi bir biçimde gündemde değildir. Yakın zamanda da gündemimizde olmayacak" dedi. Kurtulmuş,...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Terörle mücadelenin bu durumda olmasından kaynaklı bedelli askerlik herhangi bir biçimde gündemde değildir. Yakın zamanda da gündemimizde olmayacak" dedi. Kurtulmuş, müfredattan çıkarılan evrim teorisinin eskimiş ve çürümüş olduğunu öne sürdü.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. 

Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle referandumda büyük oranda 'evet' çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler" şeklinde tepki çeken sözlerine açıklık getirdi. Referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Referandum olacak ne sonuç çıkarsa çıksın başımızın üstünde Türkiye yoluna devam edecek" ifadeledelerini kullandı. Bedelli askerliğe ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, "Terörle mücadelenin bu durumda olmasından kaynaklı bedelli askerlik herhangi bir biçimde gündemde değildir. Yakın zamanda da gündemimizde olmayacak" diye konuştu. Kurtulmuş evrim teorisinin müfredattan çıkarılmasına yönelik tepkileri için de, evrim teorisinin eskimiş bir teori olduğunu öne sürdü.

İşte Kurtulmuş'un öne çıkan açıklamaları:

REFERANDUMDAN 'HAYIR' ÇIKARSA...

Referandum önümüzdeki önemli bir meseledir. Ama bu referandumu da şöyle görmemek lazım; her şey bu referanduma bağlı şeklinde görmemek lazım. Referandum olacak ne sonuç çıkarsa çıksın başımızın üstünde Türkiye yoluna devam edecek. Demokrat olmak bunu baştan kabul etmek demektir. Yani referandumdan benim istediğim çıkmazsa bu millet yanlış yapıyor yok böyle bir şey. Bu millet bizim kanaatimizce çok yüksek oranda evet oyu verecektir ama ne karar verirse versin başımız gözümüz üstüne.

Ben hiçbir seçimde net bir oran söylemem. Nihayetinde sandıkta karar milletindir. Rahat bir evet çıkacaktır. Bana rakam söyletmeyin ama...

ERDOĞAN MEYDANDA OLACAK MI?

Şartlara göre kendi vereceği bir karardır. Herhalde 6 aylık programı bellidir. Rutin olarak devam eden programlar var. Zaten her gün sahada olan birisi. Bu sorunun geçerli bir soru olmadığını düşünüyorum. Referandumla ilgili kanaatlerini halkla paylaşabilir. Halkın içinde zaten olacak.

'BEN DE VARIM' KAMPANYASI

Rıdvan'dan başladı zaten. Ben de katıldım. Alişan ile Ece Erken beni davet ettiler ben de katıldım. Demokrasinin güzelliği burada zaten. Burada dikkat etmek gereken şey şu herkes kendi görüşünü açıklamakta özgür. Biri evet ya da hayır dedi diye linç kampanyası yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Herkes rahat olsun. Rıdvan bunu söylediyse kendi içinden geleni söylemiştir.

TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMALARINA YANIT

Söylediğim çok net bilerek çarpıtıldı. Sayın Kılıçdaroğlu'na soru soran muhabir zaten yönlendirici bir soru soruyor. Zaten sayın Kılıçdaroğlu'nun cevabından da anlaşılıyor, 'eğer böyleyse' diyor. Yani dinlemediği ya da okumadığı anlaşılıyor. Bir de diyor ki 'Numan bey gibi birisi' yani benim böyle bir şey söylemeyeceğimi zihnen biliyor. Soru şuydu; Referandum sırasında terör eylemleri artabilir mi? Dediğim şu: Türkiye Suruç katliamından bu yana DEAŞ'ın PKK'nın ve FETÖ'nün saldırısı altındadır. Bu süre içerisinde gerçekten milleti korkutmak terörize etmek milleti canından bezdirmek için terör eylemleri artabilir, suikastlar olabilir. Buna karşı uyanık olalım demek için söylenmiş bir sözdür. Referandumda evet çıkmaması için bu terör örgütleri kullanılabilir. Sonuçta millet gerçekten iradesini ortaya koyduktan sonra terör örgütleri diz çökerler. Hangi akıl hangi ahlak hangi vicdan hükümet terörü destekliyor diye bu cümlelerden bunu çıkartabilir.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Terörle mücadelenin bu durumda olmasından kaynaklı bedelli askerlik herhangi bir biçimde gündemde değildir. Yakın zamanda da gündemimizde olmayacak.

EVRİM TEORİSİ

Kurtulmuş, Evrim teorisinin müfredattan çıkarılmasına ilişkin, "Evrim teorisi eskimiş ve çürümüş bir teoridir" ifadelerini kullandı.

"'Evrim teorisi eskimiş ve çürümüş bir teoridir'" haberi, 29 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 29 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Evrim teorisi eskimiş ve çürümüş bir teoridir' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Evrim teorisi eskimiş ve çürümüş bir teoridir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Politika Haberleri