Fatih Terim: Oyuncularımı yedirtmem

Fatih Terim: Oyuncularımı yedirtmem

Fatih Terim: Oyuncularımı yedirtmem Basın toplantısında ilk olarak sözü Mehmet Topal aldı. İşte Topal'ın sözleri;"A Milli futbolcu Mehmet Topal, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Onlar da yeni jenerasyon. Seyirci avantajımızı kullanmak istiyoruz. Bu iki...

Basın toplantısında ilk olarak sözü Mehmet Topal aldı. İşte Topal'ın sözleri;
"A Milli futbolcu Mehmet Topal, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Onlar da yeni jenerasyon. Seyirci avantajımızı kullanmak istiyoruz. Bu iki maç çok önemli, hedefimiz 6 puan. Hırvatistan gibi zor deplasmandan 1 puan aldık. Hocamızın dediği gibi yenemiyorsak da yenilmeyelim. Hocamız nerede görev verirse orada oynayacağım, fark etmiyor. Takım adına konuşacak olursam, bu bizi olumsuz etkiliyor. Biz konsantrasyonumuzu Dünya Kupası'na gitmeye verdik. Biz tecrübeli olduğumuz için üstesinden geliyoruz ama kadro ile ilgili haberler genç arkadaşlarımızı üzüyor. Kötü oynadığımız zaman, hedeflere ulaşmadığımız zaman istediğiniz her şeyi söyleyin ama böyle iki maç öncesi destek olmalısınız." dedi.

"OYUNCULARIMI YEDİRMEM"

Türk futbolunun gelişimi için marka değerinin artırılması için katkısı, bilgisi, projesi kim varsa geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bizzat onlara da kapımın açık olduğunun sizlerin huzurunda açıklamak istiyorum. Gelelim diğer konulara... Burdaki emekçiler lütfen söylediklerimden alınmasınlar. Şimdi çoğunuz yine milli takım öncesi maç öncesi yaşanan servis edilen yazılan söylenen duyumla, yalanla beslenmeden dolayı patlamamı kızmamı ağzıma geleni söylememi istiyorsunuz. Ama beklentileri karşılayamacağım kusura bakmayın. Planların aleti olmayacağım. Görevimin ve pozisyonumun sorumluluğu üzerinde davranmaya ve ihtiyacımız olan sağduyaya ve sakinliği göstermeye çalışacağım, bu sakinliğe özen göstereceğim. Hepiniz biliyorsunuz ve görüyorsunuz ki son günlerde çıkan milli takım kadsonua aldığım ve almadığım oyuncularla ilgili şahsımla ve oyuncularımya ilgili. Haksızca ve karalayıcı ifadelerden gerçekten büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. 

Ordan duydum burdan duydum diye ortaya atılan çirkin iftiralarla ilge ilgili tek tek mücadele edeceğimi bilmenizi isterim. Oyuncularımla alakalı ahlaksızca haber ve yorumlara izin vermeyeceğimden emin olabilirsiniz. Geçmişte olduğu gibi. Ben kendi açımdan gerekeni söylemişken. Bedelini ödemeyi göze almış ve hatta milli menfaatleri kendi dünya duruşunun ve karakterinin önüne koyarken sağduyu ve aklı selim düşünceden çıkarak beni planlarının önünde görenlere kendimi de kadroya aldığım veya almadığım oyuncularımı da yedirmem. 

Kadroya aldığım ve almadığım oyuncular bu ülkenin bir evladıdır. İçimde bulunduğum durumu özetleyen bir atasözü var. 'Göz o ki dağın arkasını göre akıl o ki başına geleceğini bile. İçinde olduğum dağın arkasını ve sislerin arkasındaki gerçekleri görmeye daha yeni başladılar. 

Suni yıpratma çabası içinde olanlara kendimi de, kadroya aldığım veya almadığım oyuncularımı da yedirmem. Türk futbolunun geleceği için herkesi sağ duyuya davet ediyorum. Birlik olmaya ihtiyacımız var. İçinde bulunduğum dağın arkasını ve sislerin arkasındaki gerçekleri görmeye herkes daha yeni başladı. Daha nitelikli ve daha kaliteli bir spor medyası için sizlerden ricada bulunuyorum.

"HEPSİNİN BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR"

Ahımız var diyenlerin başımız üzerinde yeri var. Bu şekilde beni eleştirenler kıymetliler. Bunu herkes bilsin. Saygı çerçevesine eleştiren herkesin başımızın üstünde yeri var. Hepinizin yaptığı işin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Sizin bekledikleriniz olduğu gibi, benim de istediklerim oluyor. İstemeden gönlünü kırdıklarım, geçmişteki manipüle edilmiş bilgilerden ahımız var diyenler, hepsinin başımın üstünde yeri var. Kadroda olmayan oyuncularım hakkında soru almayacağım. Cevaplamak istemediğim için değil. Genç oyuncularım etkilenmesin diye. Şimdi Ukrayna ve İzlanda maçı ile ilgili sonu varsa alacağım.

'EMRE MOR'U KAZANDIRANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Emre Mor son 3 ayda kalbimize giren bizi meşgul eden çok yetenekli bir oyuncu. Sonsuz teşekkür ediyoırum onu kazandıranlara... Çok doğru bir transfer yaptı bence Dortmund'a giderek ve süre almasına çok memnunum. Çok güzel işler yapacağına inanıyorum. Her geçen gün iyiye gidiyor. Süre aldıkça daha da iyi olacak. 10-15-50 dakika hiç önemli değil yeterki oynasın. Oyunu özellikle son bölgede zaten olağanüstü yetenekleri var kimsede olmayan bir de arkadaşlarıyla kontakt olarak oynarsa çok daha iyi olur. Burada seyircimizle birlikte iyi işler yapacağını düşünüyorum. Şu sabrı hepimiz göstermeliyiz. 18-19 yaşındak ibir gençten bahsediyoruz. 3-4 ay önce küçük bir takımda yani ekonomik olarak küçük bir ekip birden bire Türkiye Milli Takımı daha sonra Dortmund'a gitti. Herlşeyi dört dörtlük bekleyemeyiz herkese tanıdığımız töleransı ona da tanıyacağız. Allah zeval vermesin.

SHEVCHENKO AÇIKLAMASI

Shevchenko ile kısa bir süre çalıştık ama dünyanın en büyük oyuncularında bir tanesi tartışlmasız. İtalya tarihininin unutulmazları arasına girmişti. Büyük futbolcu kimliğiyle yetinmeyerek teknik adamlıkta da bilgiler edilnerek daha donanımlı olacağına yürekten inanıyorum. Tanıyacağınız çok beyefendi bir sfutbolcuydu ve büyük bir antrenör olacak. Ustanın çıarğı çıarğın ustayı Kaybedersek gidip elini sıkmaktan büyük zevk alırım bunu hakeden bir insan. Zaman zaman görüşüyoruz telefon veya rastlaştığımız bu yüzden çok mutluyum. Ukrayna'nın başında olduğu için biraz daha dikkatli olmalıyız.

'ÖMER BENİM EVLADIM'

Ömer Toprak açıkcası yaşanan bir olaydan sonra almadık. Onun sakatlıkları oldu olmadı. Yarın yine olmayabilir. Arkadaşlar ben burada inanın bana yani şahsi bir işim kimseyle olması mümkün değil. Antalya'da prim meselesi değil dedim getirdiğiniz prim meselesine bağladınız. Sonuç olarak bunlar olur. Ama şunu hiç unutmayın. Benim bir gün herhangi bir oyuncuya geniş kadroyu göndermediğim olmadı. Ömer'e biz hep gönderdik bakış açıp hep buydu. Ömer benim evladım, futbolcum hep yle oldum. 

CANER, GÖKHAN VE HASAN ALİ KALDIRIM AÇIKLAMASI

Caner'e gelince açıklamasını yaptım. Ben istedim bunu belirttim. Hasan Ali iyi olsaydı belki hiç almayacaktım. Bu benim kendi tasarrufum. Bu bir... İkincisi Caner'in bir de sağlık durumu var. Hem Hasan Ali'nin sağlık durumu hem Caner'in sağlık durumu var. İkisi de sıkıntılı doktorlarımız görüşüyor. Bugün ilk kez idmana çıkacak. Hasan Ali kadroya geliyordu son dakika Fenerbahçe ve Milli Takım doktorları görüştüler ve olmadı. Bizim için önce sporcu ve insan sağlığı geliyor. Esasları budur.

Gökhan'ı almadım bu kez yani Ömer ve Gökhan mevzusundan dolayı değil. Ömer ile Gökhan sadece olmaz Hakan'da olur. onlar iyi arkadaş oldular biz dışarıda kaldık. Onlar tamir ederler, etmeliler doğru yolu bularak.

FORVET AÇIKLAMASI

Mevlüt Fransa'da iyi oynuyor. Enes, Hollanda'da önemli bir rol üstlendi. Yunus ve Cenk de bu sezon çok iyi... Biri yapamazsa öbürünü sokarız. O yüzden bu sayıları çoğaltacağız. Bir sürpriz yapacaktır. Hoffenhaim'da bir oyuncu var daha olmadı.Türkiye'nin her tarafındaki oyuncuları kadroya almaya çalışıyoruz. Okay var. Lig maçları, iyi ve kötü osnuçlar bunları unutup milli maça hazırlanmak gerekiyor. Bu çocuklara sahip çıkmak gerekiyor. Allah yolumuzu açık etsin. Hepinize sevgiler, saygılar iyi akşamlar...

"Fatih Terim: Oyuncularımı yedirtmem" haberi, 05 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fatih Terim: Oyuncularımı yedirtmem haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fatih Terim: Oyuncularımı yedirtmem 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Spor Haberleri