FBI uyardı: IŞİD, Noel'de vurabilir!

FBI uyardı: IŞİD, Noel'de vurabilir!

FBI uyardı: IŞİD, Noel'de vurabilir! ABD İç İstihbarat Kurumu (FBI) ve Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) Noel döneminde IŞİD'in ABD topraklarında terör saldırısı düzenleyebileceği uyarısında bulundu. FBI ve NSA konuyla ilgili uyarılarını yerel emniyet birimlerine...

ABD İç İstihbarat Kurumu (FBI) ve Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) Noel döneminde IŞİD'in ABD topraklarında terör saldırısı düzenleyebileceği uyarısında bulundu. FBI ve NSA konuyla ilgili uyarılarını yerel emniyet birimlerine ileterek teröristlerin, saldırı hazırlığında olma ihtimali bulunduğun bildirdi. Somut bir tehdidin bulunmadığı belirtilirken yetkililerden yine de olası saldırılara karşı 'uyanık' olmaları istendi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre, saldırıların Noel döneminde kalabalık yerlerde ve kiliselere yönelik düzenlenebileceği belirtildi. FBI ve NSA'in açıklamasından bir süre önce bazı radikal İslamcı internet sitelerinde ABD'deki bazı kiliselerin adlarının yer aldığı listeler yayımlanmıştı. Federal Emniyet Teşkilatı, söz konusu listeyle ilgili bilgi sahibi olduklarını ve konuyla ilgli incelemenin sürdüğünü duyurmuştu.

Amerikan CNN kanalı, istihbarat kurumlarının yerel emniyet birimlerine yolladığı uyarı yazısında 'şüpheli' kategorisinde değerlendirilecek davranışlarla ilgili de detaylı bir açıklama yer aldığını duyurdu.

ABD'DEN MISIR İÇİN SEHAYAT UYARISI

Radikal İslamcılar tarafından düzenlenebilecek olası terör saldırıları ABD gündemini son günlerde yoğun biçimde meşgul ediyor. Geçen hafta Berlin'de bir Noel pazarına düzenlenen terör saldırısından hemen sonra Twitter üzerinden açıklama yapan ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump olayı "İslamcı teröristlerin Hristiyanlara yönelik saldırısı" olarak yorumlamıştı.

Ancak Trump'ın bu açıklamayı yayınladığı esnada Alman emniyet birimlerinin elinde henüz olayın bir saldırı mı olduğu konusunda kesin bir bulgu yoktu. Berlin saldırısından sorumlu tutulan Anis Amri'nin saldırıyla ilgli videosunun internette yayımlanmasının ardından Trump, "net bir dini tehlike"  üzerinde durdu.

Trump, Twitter hesabında, "Bu açıkça gerçeğe dönüşmüş bir dini tehdittir. Böyle bir nefret! ABD ve diğer ülkeler ne zaman karşılık verecek" ifadelerini yazdı.

trm.jpg

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarını Mısır'a yönelik seyahatler konusunda uyardı. Yayınlanan açıklamada, ülkede saldırı tehlikesinin büyük olduğu belirtilirken, aralık ayında bir çok terör saldırısı meydana geldiği vurgulandı. Buna son örnek olarak Mısır'ın başkenti Kahire'de Kıptilere ait bir katedrale düzenlenen saldırı gösterildi.

"FBI uyardı: IŞİD, Noel'de vurabilir!" haberi, 24 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan FBI uyardı: IŞİD, Noel'de vurabilir! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. FBI uyardı: IŞİD, Noel'de vurabilir! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  2. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  3. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  4. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  5. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  6. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  7. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  8. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  9. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  10. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  11. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  12. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  13. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  14. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  15. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  16. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  17. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  18. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  19. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  20. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
Dünya Haberleri