Fethullah Gülen: Mafyanın ağzına azıcık bal sürülebilir

Fethullah Gülen: Mafyanın ağzına azıcık bal sürülebilir

Fethullah Gülen: Mafyanın ağzına azıcık bal ... Erzurum'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasını yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, kapatılan Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (ERGİAD)...

Erzurum'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasını yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, kapatılan Erzurum Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (ERGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Polat hakkında hazırlanan ve Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 27 sayfalık iddianamede, ''örgütün amaca göre örgütlenme stratejisi' bölümünde, örgütün 1970'li yıllardan itibaren uyguladığı ''örgütlenme yöntemleri, taktik ve stratejileri' hakkında önemli detaylara yer verildi.

Örgütün 46 yıldır temel hedefinin Türkiye'de devletin bütün anayasal kurumlarını ele geçirmek olduğunu işaret edilen iddianamede, FETÖ'nün, tabandaki insanları istismar ederek kaynak ve meşruiyet devşirdiği, devlet modeline uygun paralel örgütlenme ile gizlice devletin tüm kılcal damarların sızma, devlet dışında kendisine bağlı bir ekonomik sistem ile şirket birlikleri ve konfederasyonlar kurup zenginler kulübü oluşturarak ulusal ve uluslararası ticarette söz sahibi olmayı amaçladığına yer verildi.

''SORGULAMAYAN, DÜŞÜNMEYEN, MUTLAK İTAATİ ESAS ALAN İNSAN TİPİ YETİŞTİRMEYE YÖNELDİ' İddianamede, örgütün, ''beyin yıkama yöntemi ile sorgulamayan, düşünmeyen, mutlak itaati esas alan insan tipi yetiştirmeye yöneldiği' belirtilerek, örgütün, dinler arası diyalog çerçevesinde semavi dinlerin temsilcileri ile görüşerek İslam adına muhatap göstermeye çalışıldığı ve sınav sorularını hukuka aykırı yollarla ele geçirip kendi mensuplarının sınavlarda başarılı olarak kamu kurumlarına girmesini sağladığı" anlatıldı

Örgütün ürettiği sahte belge ve delillerle kendilerine mensup olmayan kişiler hakkında soruşturmalar açılmasını sağlayarak devlet kadrolarında kendi örgüt elemanlarını yetiştirmeye çalıştığı ifade edilen iddianamede, örgütün böylece devlet içine sızmaya çalıştığına vurgu yapıldı.

''ESNEK OLUN, SİVRİLMEDEN CAN DAMARLARINDA DOLANIN'
İddianamede, örgütün devlet içerisine sızarak özel hiyerarşisi ile illegal kadrolaşmaya gittiğinin örgüt elebaşı Fethullah Gülen'in vaazları, röportajları ile kitapları, taktik ve stratejilerinden anlaşıldığına işaret edilerek, Gülen'in örgüt mensuplarına yönelik şu ifadelerine yer verildi: "Esnek olun, sivrilmeden can damarlarında dolanın. Bütün güç merkezlerine ulaşıncaya kadar hiç kimse varlığınızı fark etmeden sistemin ana damarlarında ilerleyin. Türkiye'deki güç ve kuvveti, cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır. Adliye, mülkiye veya başka hayati bir müessesede bizim arkadaşlarımızın mevcudiyeti öyle ferdi mevcudiyetler şeklinde ele alınıp değerlendirilmemelidir. Yani bunlar gelecek adına bizim o ünitelerde garantimizdir. Bir ölçüde onlar bizim varlığımızın teminatıdır."

İddianamede, Gülen'in geçmişteki bir açıklamasında da ''her yerde, hususen geri kalmış yerlerde mafyanın ağzına azıcık bal sürülebilir' dediği de aktarıldı. İddianamede, FETÖ mütevelli heyetinden olduğu, örgüte en fazla himmet yardımında bulunan kişiler arasında yer aldığı belirtilen kapatılan ERGİAD Yönetim Kurulu Üyesi de olan tutuklu sanık Mustafa Polat'ın ''terör örgütü üyesi olmak' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyor. Polat'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
 

"Fethullah Gülen: Mafyanın ağzına azıcık bal sürülebilir" haberi, 19 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fethullah Gülen: Mafyanın ağzına azıcık bal sürülebilir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fethullah Gülen: Mafyanın ağzına azıcık bal sürülebilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  2. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  3. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  4. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  5. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  6. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  7. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
  8. 08:09 İsmail Saymaz: Kepez’in intikamını ‘teleferik’ ile almak
  9. 08:05 Aytunç Erkin yazdı: 28 Şubat’ın “sır” CD’si 2007’de hazırlanmıştı
  10. 08:03 Meteoroloji uyardı: Kuvvetli rüzgar yurda giriş yaptı
  11. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  12. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  13. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  14. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  15. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  16. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  17. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  18. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  19. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  20. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
Gündem Haberleri