Fikri Sağlar'dan Uğur Mumcu mesajı

Fikri Sağlar'dan Uğur Mumcu mesajı

Fikri Sağlar'dan Uğur Mumcu mesajı Fikri Sağlar'ın açıklaması şöyle:"Ülkemizin ve Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Uğur Mumcu, 24 yıl önce bugün katledilmiştir. Uğur Mumcu’nun kelimeleri ve düşünceleri hala nefesimizde, hala en...

Fikri Sağlar'ın açıklaması şöyle:

"Ülkemizin ve Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden biri olan Uğur Mumcu, 24 yıl önce bugün katledilmiştir. Uğur Mumcu’nun kelimeleri ve düşünceleri hala nefesimizde, hala en büyük sırların anahtarı niteliğindedir.
Bugünleri gören ve yazan, tetikçilerin arkasındaki gerçek failleri ve bu işten kazanç sağlayanları tüm bağlantıları ile ortaya çıkaran Mumcu, aslında kendinden önce katledilenlerin can hakkını en çok sorgulayan, araştıran kişiydi! Onun katledilişi iddialarında ve düşüncelerinde, gerçeğe ne kadar yaklaştığının en açık kanıtıydı.

Ocak ayı ülkemiz için, aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimiz için, biz geride kalan ve mücadeleye devam edenler için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay… Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Özdemir Sabancı Ocak ayında yitirdiklerimiz…
Işığın gün yüzüne çıkaracağı karanlık işlerden, kapalı kapılar ardında yürütülen karanlık ilişkilerden beslenenler hep korkmuşlardır; aydınlardan ve aydınlatanlardan. Bu korku öyle derin ve sinsidir ki, karşılarında engel gördükleri, kim varsa yok ederek susmaya mahkûm ederler.

Türkiye 90’lardan beri faili meçhuller bataklığıdır. Mumcu’nun ve diğer birçok suikaste kurban gidenlerin eceli, göz göre göre gelmiştir. Bu yüzden olsa gerek, failleri meçhul olarak kalmıştır! Güldal Mumcu’nun anlattığı üzere, 1992 yılındaki basın yemeğinde Koman, "toplumda sansasyon yaratacak şahıslara yönelik suikastlar düzenleneceği'' istihbar ettiklerini kayıt edip, “hatta içinizden biri hedef olabilir'' dedikten sonra, ''Ama biz önlersek böyle bir şey olmaz'' demişti.
Ve… Hepimizin bildiği gibi bu konuşmadan 6 ay sonra, 24 Ocak 1993 günü Teoman Koman’ın söz konusu yemekli basın toplantısına katılanlardan biri olan UĞUR MUMCU bir suikast sonucu öldürüldü.

Madem biliyordunuz neden önlemediniz?

Ya da Uğur Mumcu cinayetini çözmekle görevli olan dönemin DGM Savcısı Ülkü Coşkun’un “Bu işi devlet yapmıştır, siyasi iktidar isterse çözer'' sözüne istinaden soruyorum;

Biliyordunuz da bunca zamandır neden çözmediniz?

24 yıldır ne bu sorulara cevap verildi, ne de bir şeyler değişti. Yine aydınlar, düşünürler bir şekilde ortadan kaldırıldı. AKP her ne kadar “faili meçhulleri bu ülkede AKP bitirdi'' dese de durum öyle olmadı. Hrant Dink, Rahip Sontoro, Necip Hablemitoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu, Tahir Elçi ve daha birçok faili meçhul suikastler AKP döneminde yaşanmıştır. Yeni anayasa değişikliği ile tek adam rejimi ile artarak devam edeceği aşikârdır. 

Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu davaların hep birlikte takipçisi olacağız, aydınlık bir Türkiye için aydınların yanında olacağız."

"Fikri Sağlar'dan Uğur Mumcu mesajı" haberi, 23 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Fikri Sağlar'dan Uğur Mumcu mesajı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fikri Sağlar'dan Uğur Mumcu mesajı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  2. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  3. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  4. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  5. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  6. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  7. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  8. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  9. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  10. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  11. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  12. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  13. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  14. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  15. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  16. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  17. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  18. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  19. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  20. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
Gündem Haberleri