Financial Times: Batı Rusya'yı durdurmalı

Financial Times: Batı Rusya'yı durdurmalı

Financial Times: Batı Rusya'yı durdurmalı Yazı özetle şöyle:"Vladimir Putin, Rus askeri gücünü uzun bir süredir bilinen acımasızlığıyla kullanıyor. Beşar Esad rejimine karşı, isyancıların ana kalesi durumundaki Halep, Rusya'nın hava desteğindeki Suriye ordusu tarafından...

Yazı özetle şöyle:

"Vladimir Putin, Rus askeri gücünü uzun bir süredir bilinen acımasızlığıyla kullanıyor. Beşar Esad rejimine karşı, isyancıların ana kalesi durumundaki Halep, Rusya'nın hava desteğindeki Suriye ordusu tarafından kuşatılıyor."

"Putin'in uçakları, muhaliflerin elindeki bölgelerde, hastanelere füze atıyor. Ilımlı muhalefetten arta kalanlar eziliyor. Bir dönemin zor durumdaki paryası Esad, despotluğunu yeniden kuruyor."

"Rusya'nın eylemleri tüm Batı'yı alarma geçirmeli. Zira bunlar, NATO müttefiki Türkiye ile Rusya arasında bir savaşa yol açabilir. Binlerce mülteciyi daha Avrupa kapılarına gönderebilir; doğu-batı, güney-kuzey arasında bölünen AB yeniden sınanabilir. Ve son olarak, birçok kişi haklı olarak Kırım'ın ilhakından iki yıl sonra Putin'in dokunulmaz biçimde hareket etmesine neden izin verildiğini soruyor."

"Rusya Cumhurbaşkanı Suriye'de ana oyuncu çünkü Başkan Barack Obama, iç savaş sırasında eyleme geçmek konusunda karar veremedi. Rejime karşı savaşan ılımlı güçlere sınırlı destek sağladı. 2013'te Şam'a karşı füze saldırısı düzenlenmemesine karar verdi. Böylece Esad'ın, Amerikan Yönetimi'nin kimyasal silah kullanımına ilişkin kırmızı çizgisini geçmesine izin verdi."

“ÖNCELİKLER FARKLI''

"Batı'nın harekete geçmemesi, kaçırılmış fırsatlardan daha fazlasını ifade ediyor. Daha derin bir ayrılığı yansıtıyor. Putin'in amacı açık. Esad'ı desteklemek ve Rusya'nın Orta Doğu'daki ağırlığını tesis etmek. Putin'in rakipleri bölünmüş durumda. ABD öncelikli olarak IŞİD'i, Türkiye Kürtleri yenmek istiyor. Suudi Arabistan da İran'ı devre dışı bırakmaya odaklanmış durumda."

"İç savaşın kritik zamanlarında Financial Times, Esad'ın kontrol altında tutulması için ABD öncülüğündeki güçlerin askeri harekata girişmesi tezini destekledi. Ama artık bu seçenek masada değil. Çünkü ABD ile Rusya arasında çatışma riski yaratabilir. Askeri teçhizat hatta kara birlikleri gerektirir. Obama, buna karşı çıktı ve savaşta gücünü kaybetti."

"Bu yüzden ABD ve müttefikleri başarılabilir hedeflere odaklanmalı. Öncelikle Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğin savaşa dönüşme riskini ortadan kaldırmalı. Türkiye, Rusya'nın yarattığı kaostan yararlanan Kürtleri top ateşine tutmaya devam etmesi parlama noktalarından biri olabilir. Washington Türkiye'yi ve Kürtleri itidalli olmaları konusunda ikna etmeli. NATO'nun beşinci madde çerçevesinde Türkiye'ye desteği kuşkulu hale getirilmemeli ancak Türkiye Kürt meselesinde sorumlu davranmalı."

"Hepsinden önemlisi ABD ve AB, Rusya'ya eylemlerinin bedeli olacağı mesajını vermeli. ABD ve müttefikleri Putin'in yeniden düşünmesini sağlayacak yollar bulmalı."

"Financial Times: Batı Rusya'yı durdurmalı" haberi, 18 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Financial Times: Batı Rusya'yı durdurmalı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Financial Times: Batı Rusya'yı durdurmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  2. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  3. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  4. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  5. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  6. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  7. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  8. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  9. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  10. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  11. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  12. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  13. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  14. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  15. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  16. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  17. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  18. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  19. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  20. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
Dünya Haberleri