Halkevleri'nden Haziran Hareketi'ne birleşik mücadele çağrısı

Halkevleri'nden Haziran Hareketi'ne birleşik mücadele çağrısı

Halkevleri'nden Haziran Hareketi'ne birleşik... Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Günay, darbe girişiminin ardından 18 Temmuz’dan itibaren sosyalist güçlerle bir dizi temasta bulunduklarını ve AKP faşizmine karşı sosyalistlerin ortak bir mücadele cephesi örmesi gerektiğine...

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Günay, darbe girişiminin ardından 18 Temmuz’dan itibaren sosyalist güçlerle bir dizi temasta bulunduklarını ve AKP faşizmine karşı sosyalistlerin ortak bir mücadele cephesi örmesi gerektiğine dair önerileri paylaştıklarını belirtip ortak mücadele çağırısı yaptı.

Sendikaorg'ta yer alan habere göre Günay, faşizme karşı ortak mücadele olanaklarını güçlendirme amacıyla destek verdikleri 20 Kasım Kartal mitinginde de bu önerinin bir karşılığı olduğunu gördüklerini belirterek, sosyalist harekete çağrılarını bir kez de kamuoyuna açık olarak tekrarlamak istediklerini söyledi.

Günay açıklamasını “Faşizme karşı omuz omuza'' eski bir slogan değil en geniş kitlelerin beklentisini, çağrısını ifade etmektedir, sosyalistler bu çağrıya kulak tıkamamalıdır'' cümlesiyle sonandırdı.

Anımsanacağı gibi Halkevleri, Haziran Hareketi'nin kuruluşuyla sonuçlanan 2014 yılı Haziran ve Ağustos ayları arasında yapılan ODTÜ Vişnelik Tesislerindeki toplantılara çağrılmış, ancak bazı gerekçelerle böyle bir birlik içinde yer almayacağını açıklayarak platformdan çekilmişti.

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Nuri Günay’ın açıklamasının tam metni:

FAŞİZME KARŞI BİRLEŞELİM!

Darbe girişiminin ardından -18 Temmuz’dan itibaren- AKP faşizmine karşı sosyalistlerin bir araya gelmesi ve ortak mücadele cephesi örmesi gerektiğine dair önerilerimizi, bu amaçla düzenlediğimiz ortak toplantılarda dile getirdiğimiz görüşlerimizi bir kez de kamuoyuna açık olarak tekrarlamanın gerekli olduğuna inanıyoruz.

20 Kasım Kartal Mitingi, AKP faşizmine karşı mücadelenin ancak sosyalistlerin birleşik önderliğiyle  kitleselleşebileceğini ve hedefine ulaşabileceğini bir kez daha göstermiştir.

ÖDP, HTKP başta olmak üzere  Birleşik Haziran Hareketi  bileşenlerine açık çağrımızdır: Faşizme karşı birlik zamanıdır.

Her gün yeni bir faşist saldırı dalgasıyla karşılaşıyoruz. Bu saldırılar arızi değil, sistematiktir. Hedefi gündelik veya dönemsel değil, uzun erimlidir. Düzen içi, mezhepçi, şovenist, emperyalist politikalarla arasına mesafe koyamayan siyasetler bu saldırıyı durduramaz. Ancak sosyalistlerin önderliğindeki bir mücadele cephesi bu saldırıyı püskürtüp, laik, kamucu, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülke kurabilir

AKP’nin diktatörlük kurma hedefiyle gerçekleştirdiği saldırılarını sendikal ve mesleki örgütlerin çabalarıyla ile durdurmak olası değildir. Politik iddiası olan sosyalist öznelerin adlı adınca inisiyatif alması gerekir. Faşizme karşı bir direniş programı ortaya koyup hayata geçirebilecek, cephesel niteliğe sahip bir mücadele birliği sosyalistler tarafından kurulmalıdır. Mitingler ve diğer eylem ve etkinlikler ancak bu koşulda faşizmi durdurma niteliği kazanabilir. Çağrımızdır: Faşizme karşı sosyalistlerin politik güç birliğini yaratalım.

“Faşizme karşı omuz omuza'' eski bir slogan değil en geniş kitlelerin beklentisini, çağrısını ifade etmektedir, sosyalistler bu çağrıya kulak tıkamamalıdır.

Nuri Günay
Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı

"Halkevleri'nden Haziran Hareketi'ne birleşik mücadele çağrısı" haberi, 27 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Halkevleri'nden Haziran Hareketi'ne birleşik mücadele çağrısı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Halkevleri'nden Haziran Hareketi'ne birleşik mücadele çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  2. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  3. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  4. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  5. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  6. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  7. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  8. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  9. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  10. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  11. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  12. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  13. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  14. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  15. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  16. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  17. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  18. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  19. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  20. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
Politika Haberleri