Hangi illerde okullar kar tatili?

Hangi illerde okullar kar tatili?

Hangi illerde okullar kar tatili? Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta okullar, bugün öğleden sonra tatil edildi. Çelikhan ilçe kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle okulların...

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta okullar, bugün öğleden sonra tatil edildi. Çelikhan ilçe kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle okulların öğleden sonra ilk ve ortaokulların tatil edildiği duyuruldu.

Kar yağışına rağmen okula gitmeyi başaran öğrenciler, okulların tatil edildiği haberi ile büyük bir sevinç yaşadı. Öğrenciler tatil haberinin üzerine evlerine geri döndü. İlçede kar yağışı yoğun bir şekilde sürerken Çelikhan Belediyesi karla mücadele ekipleri ise kent merkezinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürütüyor.

SAMSUN

Samsun’un Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçelerindeki okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın (çarşamba) için bir gün tatil edildi.

Samsun’un Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışının etkili olduğu bu 3 ilçede eğitime de ara verildi. 28 Aralık Çarşamba günü üç ilçede okulların tatil edildiği açıklandı. Bu bölgelerde kar yağışının gün boyu devam ettiği ve yüksek kesimlerde kar kalınlığının bir metreyi bulduğu belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde bugün sadece taşımalı eğitim yapılan bölgeleri kapsayan kar tatili, 28 Aralık 2016 Çarşamba günü için tüm ilçeyi kapsayacak şekilde uzatıldı.

İki gündür bölgede etkili olan kar yağışından en fazla nasibini alan ilçelerin başında Nurhak geliyor. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 10 santimi buldu. Yüksek kesimlerdeki kırsal mahallelerde ise daha çok etkili olan kar yağışı nedeniyle taşıma merkezlerindeki okullar bugün için tatil edildi. Gündüz saatlerinde de kar yağışının dinmemesi 28 Aralık 2016 Çarşamba günü için de tatil kararı alınmasına neden oldu.

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Karahasanuşağı ve Sultan Korusu grup mahallelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken ilçe genelindeki tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

KARAMAN

Karaman’daki tüm okullar yarın için 1 gün daha tatil edildi. Geçen çarşamba gününden beri okulların tatil olduğu kentte yoğun kar yağışının ardından bazı kişilerin binaların çatılarında biriken karları, canlarını hiçe sayarak temizlemeye çalışması ise dikkat çekti.

Karaman’da 7 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, kentte hayat durma noktasına geldi. Kent merkezinde kar kalınlığı 1 metreye, yüksek kesimlerde de 2 metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle binaların çatılarında kar birikintileri oluştu. 6 katlı bir bina ile 2 katlı bir düğün salonunun çatısında biriken karları, canları hiçe sayarak temizlemeye çalışanların olması dikkat çekti.

Geçen çarşamba gününden itibaren eğitime verilen ara, 1 gün dahauzatıldı. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da yarın da idari izinli sayılacağı belirtildi.

MERSİN

Mersin’in Mut ve Gülnar İlçeleri’nde yeniden başlayan kar yağışı nedeni ile tüm okullar bugün 1 gün süreyle tatildi edildi.

Mut ve Gülnar İlçesi’nde geçen çarşamba günü başlayan ve hafta sonu ara veren kar yağışı, dün akşamdan itibaren yeniden başladı. Mut ve Gülnar ilçe merkezi ve ilçelere bağlı mahallelerde bulunan tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

İSTANBUL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için Perşembe gününe dikkat çekti ve 'yoğun kar yağışı' uyarısı yaptı. Meteoroloji'den sonra bir uyarı da AKOM'dan geldi. AKOM, Perşembe günü başlaması beklenen kar yağışının fırtına eşliğinde olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Meteoroloji, 5 günlük tahmin haritasını güncelledi. Haritada verilen bilgilere göre İstanbul’a kar Perşembe günü geliyor. Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre, Perşembe günü İstanbul, Bolu, Kocaeli Sakarya gibi Marmara ve Batı Karadeniz illerinde yoğun kar yağışı olacak. Perşembe başlayan yoğun kar yağışı 3 gün sürecek ve 1 Ocak’ta İstanbul’u terk edecek. Tahminlere göre; pazar günkü karla karışık yağmur, pazartesi yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak.

BİR UYARI DA AKOM’DAN

İstanbul’da kar yağışı ile ilgili bir uyarı da AKOM’dan geldi. AKOM yaptığı uyarıda fırtına eşliğinde yağacak kara dikkat çekerek, “İstanbul’da çarşamba karla karışık yağmur, perşembe ile 1 ocak pazar günleri arasında ise fırtına eşliğinde (30-80 km/s) kuvvetli kar yağışlarının (3 ila 30 cm aralığında) yaşanacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı ve fırtınanın İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili olacağı tahmin ediliyor'' dedi.

31 ARALIK’TA HER YERDE KAR VAR

Perşembe başlayan kar yağışı tüm yurdu beyaz örtüyle kaplayacak. 3 gün sürmesi beklenen kar yağışı, başta İstanbul olmak üzere ülkenin yeni yıla kar altında girmesine neden olacak. Yılbaşı akşamı Batı Karadeniz ve Adana-Çukurova hariç tüm yurtta kar yağışı görülecek. Hava sıcaklığının düşüşe geçtiği İzmir ve Çanakkale’de de karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak.

YURTTA HAVA

Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Bingöl çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Karadeniz ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz kıyıları, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Akdeniz Bölgesi’nin yüksekleri (Mersin, Kahramanmaraş ve Adana’nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 3

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu 7

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey kıyıları gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 10

Adana: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bu sabah saatlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor 11

Antalya: Parçalı çok bulutlu 15

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 8

Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9

Erzurum: Parçalı çok bulutlu 0

Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu 8

METEOROLOJİ’DEN BİR UYARIDA EGE KIYILARI İÇİN

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Bölgemizde (İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın) etkili olaya devam eden soğuk hava kütlesi sebebi ile; özellikle gece ve sabah saatlerinde sıcaklığın 0 (sıfır) derecenin altına düşmesi beklendiğinden zirai don olayı beklenmektedir. 27/28 Aralık 2016 gecesi: Çanakkale’nin güney ve doğu ilçeleri, Balıkesir ile Manisa il geneli, İzmir ile Aydın'ın iç kesimlerinde hafif; Manisa’nın doğu ilçelerinde orta kuvvette; 28/29 Aralık 2016 gecesi, Güney Ege'nin kıyı kesimleri dışında bölgemiz genelinde hafif; bölgenin iç kesimlerinde orta kuvvette; İzmir ile Manisa'nın doğu ilçelerinde kuvvetli zirai don olayı beklenmektedir. Bölgemiz yarın 27 Aralık 2016 Salı gecesinden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecektir. Bu sebeple 28 Aralık 2016 Çarşamba ve 29 Aralık 2016 Perşembe günleri beklenen karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışlarla birlikte karayollarında buzlanma olayı beklenmektedir. Zirai don olayına karşı üreticilerimizin, buzlanmaya karşı sürücülerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.''

"Hangi illerde okullar kar tatili?" haberi, 28 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hangi illerde okullar kar tatili? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hangi illerde okullar kar tatili? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:15 AKP'li vekilin yanlış yere park ettiği aracını ihbar eden 2 kişiye, 2'şer yıl hapis cezası verildi
  2. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  3. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  4. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  5. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  6. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  7. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  8. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  9. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  10. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  11. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  12. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  13. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
  14. 08:04 Gök gürültülü sağanak geliyor: Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente uyarı
  15. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  16. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  17. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  18. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  19. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  20. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
Gündem Haberleri