Harabeden Ata Evi'ne

Harabeden Ata Evi'ne

Harabeden Ata Evi'ne Ata Evi'nin ziyaretçileri, izletilen filmlerle tarihe yolculuk yaparken, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk hakkında da bilgi ediniyor. Bir süre restoran olarak işletilen, kapandıktan sonra adeta harabeye dönen alanı yoğun çalışmaların...

Ata Evi'nin ziyaretçileri, izletilen filmlerle tarihe yolculuk yaparken, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk hakkında da bilgi ediniyor. Bir süre restoran olarak işletilen, kapandıktan sonra adeta harabeye dönen alanı yoğun çalışmaların ardından, Kurtuluş Savaşı ruhunun en iyi hissedilebileceği noktalardan biri haline getirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir'e gelenlerin Ata Evi'ni ziyaret etmeden kente girmemelerini istedi. 

Bornova Belediyesi tarafından tarihe yakışır şekilde yenilenerek hizmete açılan mekanda işgal yıllarına ait eşyalar, dönemin askeri ve halk hareketini ifade eden fotoğraflarla maketler yer alıyor. Atatürk ile ilgili bir çok kitabın da bulunduğu Ata Evi'nde gösterilen bilgilendirici videolar ve belgeseller de ziyaretçilerin duygusal anlar yaşamasına neden oluyor. Geçen 9 Eylül'de açılışı yapılan Ata Evi, 10 Kasım'da da saat 08.00- 17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR NOKTA
Belkahve'nin yalnızca Bornova ve İzmir için değil Türkiye için de önemli bir nokta olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Burası, İzmir'in kurtuluşunun son stratejilerinin belirlendiği ve büyük Atatürk'ün İzmir'e girmeden önce kentimizi izlediği, 'Bu şehre bir şey olacak diye çok korktum' dediği nokta. Biz burayı göreve geldikten sonra Ata Anı Evi yapalım istedik. Hem Atamıza ve şehitlerimize ait anıları burada paylaşalım hem de fotoğraf ve kitapları çocuklarımıza, yurttaşlarımıza gösterelim, Kurtuluş Savaşımızı unutturmayalım, verilen mücadeleye karşılık hatıra olsun istedik. Belkahve'ye de böyle bir yer yakışırdı" dedi.

"GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"
Ata Evi'ni yeniliklerle geliştirmek istediklerini kaydeden Başkan Atila, "Değerli fotoğraf sanatçılarımızla üç boyutlu tekniği de kullanarak Atatürk'ün sesinden görselle ilerletmek istiyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'le de görüştük, ondan da rica ettik, bizi kırmadı, buraya Atamızın balmumu heykelini koyup, buraya bir akım olsun istiyoruz. İzmir'e giren herkes buraya uğramadan, kahvemizi içmeden geçmesin istiyoruz. Burası bu şekilde olmalıydı. Herkesin tüylerinin diken diken olduğu, verilen onurlu mücadeleyi hatırlayıp kente öyle girmesini istiyoruz. Bornova Belediye Başkanı olarak yıl içinde en önemli konuşmamı 9 Eylül'de doğum günümüzde, burada yapıyorum, burası bizim için çok önemli. Çünkü İzmir'in kurtuluşu Türkiye'nin doğum günü. Buraya gelen vatandaşlarımız, hem Ata Evi'nde, Atamızla ilgili anıları, kitapları, fotoğrafları görme şansına sahip olabilecek hem de o döneme ait matara, kılıç ve bayrak gibi bir çok doneyi görebilecek. Turizm anlamında da buranın bir çekim merkezi olacağını düşünüyoruz. Ayrıca o döneme ait klip ve belgesellerin gösterimi yapılacak" diye konuştu. 

HARABEDEN ATA EVİNE
Söz konusu alanın bir süre restoran olarak kullanıldığını, restoranın kapanmasının ardından adeta harabeye döndüğünü söyleyen Başkan Atila, "Her 9 Eylül'de buraya geldiğimde, bir vatandaş olarak buranın bir anı evi olması gerektiğini düşünürdüm. Bu da Belediye Başkanı olunca bize nasip oldu. Burası daha önce Özel İdare'ye aitti, 2014 yılında Özel İdare kapanınca belediyemize geçti. Hiç düşünmeden projelerini ortaya koyup çalışmaları başlatmak isterken Valilik tarafından elimizden alındı. Daha sonra bu karara karşı geldik ve itirazımız kabul edildi, tekrar bize verildi. Biz de restorasyonu yapıp 9 Eylül'de de burayı halkımızın hizmetine açtık" dedi

"Harabeden Ata Evi'ne" haberi, 10 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Harabeden Ata Evi'ne haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Harabeden Ata Evi'ne 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  2. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  3. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  4. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  5. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  6. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  7. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  8. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  9. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  10. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  11. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  12. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  13. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
  14. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  15. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  16. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  17. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  18. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  19. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  20. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
Gündem Haberleri