HDP’den Bakan Zeybekci’ye cevap: Aklı lağımda olduğu için dili de lağımda!

HDP’den Bakan Zeybekci’ye cevap: Aklı lağımda olduğu için dili de lağımda!

HDP’den Bakan Zeybekci’ye cevap: Aklı lağımd... Bakan Zeybekci'den HDP'lilerin tutuklanmasına yorum: Devlet, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tutup mahkemeye götürdü!HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin...

Bakan Zeybekci'den HDP'lilerin tutuklanmasına yorum: Devlet, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tutup mahkemeye götürdü!
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin olarak söylediği “Gitmeyeceğiz, hadi gelin götürün bakalım diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, lağımdan çıkan fare gibi ensesinden tuttuğu gibi mahkemeye götürdü'' sözlerine sert bir yanıt verdi.

Bilgen, “Dilini lağıma dolayan zata sadece bir şey söyleyeceğim; dervişin fikri neyse zikri de odur. Belli ki aklı lağımda olduğu için dili de lağımda. Güzel bir fıkra var. Hocaya soruyorlar, ''Hocam tuvalette sakız çiğnemek caiz midir?’ Hoca cevap veriyor: ''Dinen bir sakıncası yok. Ama bilmeyen, başka bir şey çiğnediğinizi sanabilir'' dedi.

KORKTUKÇA SALDIRGANLAŞIYORLAR

Bilgen, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 7. Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı. Bilgen konuşmasında şunları söyledi:

Yeni Şafak’ta yazan AKP’li bir milletvekili köşe yazısında, bilinen bir örnek olan, 'filmin bir sahnesinde duvarda asılı tüfek varsa, filmin bir yerinde mutlaka kullanılır' örneğini veriyor ve "93 yıl önce duvara asılan tüfeğin belki de kullanılma zamanı gelmiştir" diyor. Kime karşı savaşacaksınız? Türkiye’ye dışarıdan bir saldırı mı var? Yoksa artık iç savaş niyetinizi köşe yazılarına yazacak kadar pervasızlaştınız mı?

Korktukça saldırganlaşıyorlar. Saldırganlaştıkça yalnızlaşıyorlar. İçe kapanıyor, içe kapandıkça da daha çok korkuyorlar. Öyle ki, çocuk kanallarından, çocuk derneklerinden bile korkuyorlar.

PUTİN'İN ÖNÜNDE AMUDA KALKACAKLAR

Gençliklerini “Komünistler Moskova’ya'' sloganı ile geçirenler, bugün bütün umutlarını Moskova’ya bağlamış durumda. Müttefikleriyle Minbiç'e, El Bab’a girme izni almanın Putin’in önünde amuda kalkmak olduğunu düşünüyorlar. Putin’in de, bütün tükürdüklerini yalatmakla yetinmeyeceğini, Batı ile ilişkileri en alt düzeye indirmedikleri sürece onlara istedikleri kapıyı açmayacağını iyi biliyorlar.

Bunun içindir ki, başkanlık hesabının Avrupa ile ilişkiler varken mümkün olamayacağını düşünüp Irak’a girmenin hesaplarını yapıyorlar. Sorulmaz mı, 10 Kasım’da güvenlik yok diye Anıtkabir’de yürüyemeyeceksiniz, sonra da Irak’a mı yürüyeceksiniz? Siz daha Anıtkabir’de yürüyemiyorsunuz.

Bazıları da, partimize dil uzatarak kendilerini gizlemeye çalışıyor. Bize en çok küfredenlere bir bakıyorsunuz bir kaç gün önce bir yakını Fethullahçı olduğundan tutuklanmış.

Dün de iki bakan dillerine bizleri dolamış. Bizlere yapılan hakaretin muhatabı, eşbaşkanlarımız ve milletvekillerimiz değil, İzmir’den Van’a bu dava için mücadele eden, HDP'ye oy veren herkestir.

Dilini lağıma dolayan zata sadece bir şey söyleyeceğim; dervişin fikri neyse zikri de odur. Belli ki aklı lağımda olduğu için dili de lağımda. Güzel bir fıkra var. Hocaya soruyorlar, “Hocam tuvalette sakız çiğnemek caiz midir?'' Hoca cevap veriyor: “Dinen bir sakıncası yok. Ama bilmeyen, başka bir şey çiğnediğinizi sanabilir.'' Hayvanlar aleminden söz etmek bir tarım bakanına yakışır, çünkü ahırlardan da sorumlu. Kendisi, ülkeyi aslında kimin dingonun ahırına çevirdiğini biliyor. Ama bu hayvan benzetmelerinde daha ileri gitmesinler. Bizim arkadaşlarımızın, aslanlar gibi gittiğini .ok iyi biliyorlar. 17-25 Aralık’ta kimin nereye saklandığını da tarih yazacak. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı, gece arayıp ulaşamadığı Genelkurmay Başkanını gündüz Meclis’e getirip kahramanlar gibi alkışlatmasının da Türkiye’nin darbe pratiğinde ne anlama geldiğini biliyoruz.

Toplumsal hareketler, toplumsal kazanımlar kalıcıdır. Dernekler gasp edilebilir ama yasalarla kazanılmayanların mühürlerle geri alınamayacağını iyi biliriz. Dernekler mühürlerle açılmadı ki mühürlerle kapansınlar. 

Kıblelerini anket firmalarına göre ayarlayanlar nasıl bir hata yaptıklarını anlayacaklar. Ama bunu sağlayacak olan, bizim çabamız, çalışmamızdır. Kendi eksiklerimizi giderip kararlılıkla yol yürüdükçe, hiçbir baskın, hiçbir rehin almanın onların istediği sonucu sağlayamayacağını onlar da göreceklerdir. Zor zamanlarda önemli olan kuyunun derinliği değil, ipin uzunluğudur. Baskıları göğüsleyecek olan örgütlülüğümüzle ilgili çalışma yaparsak, her durumda biz kazanırız. Ve öyle inanıyoruz. Mutlaka kazanacağız.

Tutuklu eş başkanlardan mesaj

Kongrede, tutuklu eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın mesajları da okundu. 

Yüksekdağ'ın mesajı şöyle:

En başta kadın iradesini ve direnişini selamlıyorum. Saray'ın yeni Türkiye dediğinin ne olduğu belli; yeni bir diktatörlük. Ama bunun için önce kadınların iradesini ve direnişini kırmaları gerekiyor. Bunu çok iyi biliyorlar. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz. Kadın yeni yaşamın gücü ve inşası demek. Ve biz bu gücü her yerde; sokakta, fabrikada, hapishanede, Meclis'te yaratıyoruz ve yaratmaya devam edeceğiz. Kadınca direnirken, kadınca gülüşümüzden vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar kazanacak.

Demirtaş’ın mesajı şöyle:

Öncelikle Genel Kurulunuzu selamlıyor, bütün arkadaşlara sevgilerimi iletiyorum. Duygularımızla, coşkumuzla direnişe olan inancımız ve zafere olan bağlılığımızla aranızdayız. Dört duvarlar hiçbir zaman bu mücadele azmimizi köreltemedi. Bizim şahsımızda sadece bunu başaramayacaklar. Bu zorlu günleri hep birlikte, 24 saat çalışarak, örgütlenerek ve direnerek atlatacağız.

HDK’nin tarihsel rolünü oynayacağı bir hamleyi yapacağınızdan kuşkum yoktur. 

Kongrenin büyük bir moral ve heyecanla tamamlanmasını diliyorum. Genç ve kadın arkadaşlar başta olmak üzere HDK’nin bütün kadrolarına yürekten selamlarımı iletiyorum. 

Şu ana kadar görev yapmış eşsözcüler başta olmak üzere bütün yönetim kademelerine teşekkür ediyoruz. Görev alacak yeni arkadaşlara başarı ve dayanışma dileklerimi iletiyorum. Zafer direnenlerin olacak. Bijî berxwedana gelan. (Yaşasın halkların direnişi.)

"HDP’den Bakan Zeybekci’ye cevap: Aklı lağımda olduğu için dili de lağımda!" haberi, 13 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP’den Bakan Zeybekci’ye cevap: Aklı lağımda olduğu için dili de lağımda! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’den Bakan Zeybekci’ye cevap: Aklı lağımda olduğu için dili de lağımda! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Politika Haberleri