Hedef haline getirilen CHP'li ABC'ye konuştu

Hedef haline getirilen CHP'li ABC'ye konuştu

Hedef haline getirilen CHP'li ABC'ye konuştu Hakkında çıkan haberlerle kamuoyunda ve özellikle sosyal medyada yoğun tartışmalara neden olan CHP Kocaeli gençlik kolları başkanı Murat Erinç hakkındaki iddialarla ilgili olarak muhabirimiz Çağdaş Gökbel’e açıklamalarda...

Hakkında çıkan haberlerle kamuoyunda ve özellikle sosyal medyada yoğun tartışmalara neden olan CHP Kocaeli gençlik kolları başkanı Murat Erinç hakkındaki iddialarla ilgili olarak muhabirimiz Çağdaş Gökbel’e açıklamalarda bulundu.

Tartışma yaratan sözlerine açıklık getiren Erinç, esas olarak yetmez ama evetçi liberalleri hain olarak hedef aldığını ve sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.

Kocaeli CHP gençlik kollarının Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ın idamlarının 44’üncü yılında düzenlediği anma etkinliğinde yaptığınız konuşma yoğun tepkilere neden oldu. O gün tam olarak ne anlatmak istediğinizi bizimle paylaşır mısınız?
Anlatılmak istenen aslında gayet açık ve netti. Ancak, haber başlığının yanlış atılması ve açıklamamın eksik yazılması durumu buraya kadar getirdi maalesef… Gereksiz gündem meşguliyeti oldu ve insanların peşin yargılamalarına maruz kaldım. Tanımadıkları bir insan için yanlış bir habere göre yorum yapıp hüküm vermek doğru bir tarz değil. Örgütümüz içinde de bu konuda eleştirilerini sunan arkadaşlarımız oldu, ancak beni bizzat arayıp doğruluğunu teyit etmelerini isterdim. Bu örgüt içimizdeki mahremimiz olduğu için buralarda bunu konuşmayacağım elbette, ancak kırgınlık olmadı diyemem.

Şimdi gelelim ne anlatmak istediğime…

''Vatan hainleri ile işbirliği içinde olan komünist ve tehlikeli oluşumlardan uzak durun’ cümlenin tamamıdır. ''komünistlerden uzak durun’ ile dağlar kadar fark var. Kastedilen güruhu kısaca tanımlamamız gerekirse; yetmez ama evetçiler, geçmişte devrimci mücadelede bulunmuş ancak günümüzde sistemin çarkında yoldan dönenler, günümüz iktidarına destek olan, çıkarcı döneklerden kastedilmiştir. Aslında sözün içeriğinde gerçekten sol, sosyalizme inanmış ve hala bu uğurda mücadele eden, bedel ödeyenlerle, yukarıda saydıklarımı birbirinden ayırt eden gerçek solculara sahip çıkan bir söz… Kullandığım tabirin de sonuna kadar arkasındayım…

Bu konuşmanız ilk önce Kocaeli Manşet gazetesinde haber oldu ve daha sonra çeşitli haber siteleri de bu haberi alıntılayarak yayınladılar. Bu gazeteler sizi arayıp konuyla ilgili olarak sizden bilgi talep ettiler mi?

Hayır… Ülkemizde gazetecilik artık çok kolay, alırsın demeci sansasyonel bir başlık atarsın, sonra açıklamayı yapan adam ne demiş, neyi anlatmaya çalışmış umurunda olmaz. Sen attığın iddialı başlıkla internet ortamındaki tıklanma sayını artırırsın, sonra da reklam almaya çalışırsın tıklanma tirajınla… Kapitalist düzen işte!

Tüm bu yaşananları ve sosyal medyada size yönelik olarak gösterilen tepkiyi nasıl yorumluyorsunuz?

Acımasız… Tanımadıkları bir insan için, dünya görüşü hakkında bir gram bilgi sahibi olmadıkları bir insan için bu kadar hakarete varan tutumlar ilk önce sol bilince sığmaz. Bir insan kendine solcu diyorsa şayet, araştırmalıdır, peşin hüküm vermemelidir, yanlış gördüğü bir şey var ise hakaret yerine izah yöntemini tercih etmelidir. Ama sanal dünyada 3-5 devrimci söz yazıp bir de parkalı fotoğrafın varsa bu ülkede devrimci oluyorsun. Şizofreni ile tanımlamak lazım bence bu durumu. Ayrıca okumuyor, cahil gibi onlarca yazı gördüm. Bu yorumlara hiç kırılmadım, hiç üzülmedim. Her okuduğumda kahkaha attım. Kütüphanemi görmek isteyenler, bizzat benimle iletişime geçebilir, misafirim olabilirler.

Son olarak ülke meselelerine ilişkin bir soru yöneltmek isterim. Başkanlık sistemi denilen şey bir şekilde getirilmek isteniyor, CHP Ana muhalefet partisi olarak sizce bu hayalin önüne geçebilecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi şu anda ana muhalefet partisi olmasına rağmen meclisteki varlığı ve ülke siyasetindeki etkisi AKP zihniyeti için her zaman korku olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bu ülkedeki parlamenter sistemin, üniter devlet yapısının garantörü ve bekçisidir. Sorunuzda da ifade ettiğiniz gibi başkanlık sistemi sadece düşlerinde kalacak bir maceraları olacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi, dünyada eşi benzeri olmayan, emperyalizm ile mücadelede muharebe meydanlarında temelleri atılmış bir partidir, o yüzden meclisteki durumu dışında, sadece varlığı bile dış güçler tarafından beslenen içimizdeki hain oluşumların korkusu olmaya devam edecektir.

"Hedef haline getirilen CHP'li ABC'ye konuştu" haberi, 09 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hedef haline getirilen CHP'li ABC'ye konuştu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hedef haline getirilen CHP'li ABC'ye konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Gündem Haberleri