'Hem Türkiye hem Ortadoğu kana bulanmak isteniyor'

'Hem Türkiye hem Ortadoğu kana bulanmak isteniyor'

'Hem Türkiye hem Ortadoğu kana bulanmak iste... Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Mehmet Tüm, Ali Akyıldız, Selina Doğan ve Sibel Özdemir, Orhan Sarıbal ile Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil TBMM'de Maraş katliamı üzerine basın toplantısı...

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Mehmet Tüm, Ali Akyıldız, Selina Doğan ve Sibel Özdemir, Orhan Sarıbal ile Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil TBMM'de Maraş katliamı üzerine basın toplantısı düzenledi.  

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Hakverdi; Ülkenin yoğun gündeminin bulunduğunu, özellikle son haftalarda büyük terör saldırılarının yaşandığını ifade ederek, son olarak Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürüldüğünü söyledi. Yaşananların tamamının ülkenin birliğine, bütünlüğüne, ülkeyi şiddetin içine çekmeye yönelik çabalar olduğunu belirten Hakverdi, "Özellikle emperyal devletler tarafından hem ülkemiz hem Ortadoğu kana bulunmak isteniyor. Ülkenin birliğine, bütünlüğüne ve Cumhuriyet'in temel ilkelerine yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz." dedi.

Hakverdi, açıklamasında; “Ülke, geldiği noktada teröre teslim edilmek üzeredir. Bu yüzden ana muhalefet partisi olarak iktidarı uyarıyoruz; derhal tedbirler alınmalıdır.'' dedi

Türkiye'yi karıştırmaya yönelik benzer çalışmaları 1978'de Kahramanmaraş'ta yaşadıklarını da vurgulayan Hakverdi, şunları söyledi:

"Maraş'ta yüzlerce canımızı kaybettik. Bugün hala Maraş katliamının nedenleri aydınlatılmamıştır, failleri bulunmamıştır. O gün bu katliamın üzerlerine gidilmediği gibi daha sonra yaşanan benzer katliamların da üstü örtülmüştür. Biz bu gidişe bir son vermek istiyoruz. Bu katliamların gerçek sorumluları ve nedenleri ortaya çıkarılmalıdır.

Katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarının acılarını dahi yaşamalarına izin verilmiyor. Birkaç yıldır güvenlik gerekçeleri ile Maraş katliamının anma törenleri yasaklanıyor. Vergi aldığı vatandaşını koruyamıyorsa iktidar derhal bu görevi bırakmalıdır. Buradan Maraş Valisine sesleniyorum, hemen kaldır o yasağı; İçişleri Bakanına sesleniyorum hemen kaldırın o yasağı; Başbakan’a sesleniyoruz hemen kaldırın o yasağı.''

Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil ise Kahramanmaraş'ta yaşanan olayları anma etkinliği için Türkiye'ye geldiklerini ancak Valiliğin buna izin vermediğini söyledi.

"'Hem Türkiye hem Ortadoğu kana bulanmak isteniyor'" haberi, 20 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Hem Türkiye hem Ortadoğu kana bulanmak isteniyor' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Hem Türkiye hem Ortadoğu kana bulanmak isteniyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  3. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  4. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  5. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  6. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  7. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  8. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  9. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  10. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  11. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  12. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  13. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  14. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  15. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  16. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  17. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  18. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  19. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  20. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
Politika Haberleri