HKP'li Dayı'nın MİT TIR'ları davasında yine karar çıkmadı

HKP'li Dayı'nın MİT TIR'ları davasında yine karar çıkmadı

HKP'li Dayı'nın MİT TIR'ları davasında yine ... Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut, MİT TIR'larını Uluslararası Ceza Mahkemesine taşıdğı için İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın şikayetiyle açılan davada bir kez daha hakim karşısına çıktı. Davanın üçüncü...

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Nurullah Ankut, MİT TIR'larını Uluslararası Ceza Mahkemesine taşıdğı için İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın şikayetiyle açılan davada bir kez daha hakim karşısına çıktı. Davanın üçüncü duruşmasında dosyanın incelenmesi için 16 Mart gününe erteleme kararı verildi. 

Duruşmanın ardında adliye önünde basın açıklaması yapan Ankut, "Halkımıza söz verdik. Bunlardan hesap soracağız" dedi. 

HKP'nin açıklaması şu şekilde;  

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut bir kez daha savaş suçlularını yargıladı:

Eninde sonunda bu mahkemelerde yargılanmaktan kurtulamayacaksınız!

hkp-001.jpg

Halkın Kurtuluş Partisi; MİT TIR’larıyla Suriye’deki Ortaçağcı- Cihatçı gruplara silah ve mühimmat gönderen  dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında savaş suç işledikleri gerekçesiyle Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvurmuştu.

Bu başvuru üzerine Efkan Ala HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut hakkında hakaret, iftira ve suç uydurma isnatlarıyla şikâyette bulunmuştu. Savcılık bu şikayet üzerine “suç atfında bulunmak'' ve “delil ve emareler uydurmak'' iddiaları için kovuşturmaya yer olmadığına karar vermiş ancak kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret edildiği iddiasıyla Ankut hakkında kovuşturma açılmasını talep etmişti. Bu sürecin sonucu olarak Nurullah Ankut hakkında açılan davanın ilk duruşması 20 Ocak tarihinde, ikinci duruşması ise 10 Şubat tarihinde görülmüştü.

İkinci duruşmada HKP’li avukatlar, UCM’ye yaptıkları başvurunun en önemli dayanağı olan MİT TIR’ları Davasının iddianamesinin, tüm sanık savunmalarının örneklerinin ve olay tutanağının örneklerinin Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesinden istenmesi talep etmiş, bu talebin kabulüyle birlikte dava bugüne (7 Mart Pazartesi) ertelenmişti.

Bugün saat 10.30 civarı başlayan duruşmada HKP’li avukatlar hazır bulundu. Duruşmanın başında HKP’li avukatlar bir önceki duruşmada mahkeme tarafından istenen belgelerin Yargıtayca “gizlilik'' gerekçesiyle verilmemiş olmasının tamamıyla hukuk dışı olduğunu belirtti. Söz alan Av. Orhan Özer, kendisinin 40 küsur yıldır duruşmalara katıldığını ancak Sıkıyönetim Mahkemelerinde bile böyle bir uygulamanın görülmediğini belirtti.

Daha sonra söz alan HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut, kendisinin ve partisinin Türkiye’nin AB-D Emperyalistleri ve yerli taşeronlar eliyle bölünmesine karşı mücadele ettiğini, AKP İktidarının işlediği savaş suçlarının gün gibi açık olduğunu, bunun da yapılan savunmalarda belgeleriyle net bir biçimde kanıtlandığını dile getirdi. AKP İktidarının sadece kendi sonlarını hazırlamakla kalmadığını aynı zamanda ülkemizi de uçuruma sürüklediğini belirten Ankut sözlerini “bu insanlık suçunu işleyenler eninde sonunda bu mahkemelerde yargılanacaklardır, yaptıklarının hesabını bir bir vereceklerdir'', diyerek bitirdi.

hkp2.jpg

Duruşma, karar öncesi dosyanın incelenmesi için 16 Mart gününe ertelendi.

Ankara 5’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın her duruşmasında olduğu gibi bugünkü duruşma sonrası da HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut Adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını gerçekleştiren Nurullah Ankut, bugün iktidarda olan AKP’nin tüm kadrolarının tamamıyla Anayasa dışına düştüklerini, bunun en bariz göstergesinin ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Anayasa Mahkemesinin kararına saygı duymuyorum ve bu karara uymuyorum'', şeklindeki sözleri olduğunu ifade etti. Ankut sözlerini “Bu savaş suçluları ne yaparlarsa yapsınlar kaçışları yok. Eninde sonunda bu mahkemelerde halka hesap verecekler, yargılanacaklardır'', diyerek noktaladı.

HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut’un gerçekleştirdiği basın açıklamasının tam metni:

Sevgi ve saygıdeğer arkadaşlarım;

Geçen konuşmamızda demiştik; bunların tamamı Anayasa dışına düşmüş mücrimlerdir, diye. İşte AKP’nin Büyük Patronu birkaç gün önce “ben bu Anayasa Mahkemesinin kararını tanımıyorum, saygıda duymuyorum, ona da uymuyorum'', diye.

O zaman onların işgal ettiği bütün mevkiler, kurumlar bir anda boş düşer. Onların devlet adamı yetkisi bir anda biter. Devlet biter. Bu kurumlar biter. Yani onlar suç işlemeyi nefes alır, su içer gibi bir alışkanlık haline getirmişlerdir. Kendilerini kanun dışı, hukuk dışı saymaktadır onlar…

Bunlar ABD Emperyalistlerine güveniyorlar. AB Emperyalistlerine güveniyorlar. Onlardan aldıkları güçle sonsuza kadar böyle iktidarlarını sürdürebileceklerini sanıyorlar. Ama yanılıyorlar. Fena halde yanılıyorlar. Yolun sonuna geldiler. Fakat ülkemizi uçuruma sürüklüyorlar. Vatanımızı parçalayıp, halklarımızı birbirine düşman ediyorlar. Ama kendilerin de sonunu getiriyorlar.

Halkımıza söz verdik. Bunlardan hesap soracağız. Bunlar nereye giderlerse gitsinler, hesap vermekten kurtulamayacaklar. Ortadoğu’da ABD Emperyalistlerinin katlettiği on milyon Müslüman insanın ölümünde suç ortaklığı etmelerinin, onların kanını dökmelerinin hesabını soracağız bunlardan.

Milyonlarca ağacı sökerek, yok ederek; vurguncu, millete küfreden müteahhitlere peşkeş çekerek, köprüler, havaalanları ve AVM’ler yaptıran bu iktidardan, bu vurgunlarının hesabını soracağız. 17-25 Aralık’ın hesabını soracağız. Abdocan’ların, Özgecan’ların hesabını soracağız. Hiç boşuna bayram etmesinler. Hele hele erken bayram etmesinler. Hesap vermekten, bu Adliyede sanık kürsüsüne çıkmaktan asla kurtulamayacaklar.

"HKP'li Dayı'nın MİT TIR'ları davasında yine karar çıkmadı" haberi, 07 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HKP'li Dayı'nın MİT TIR'ları davasında yine karar çıkmadı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP'li Dayı'nın MİT TIR'ları davasında yine karar çıkmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri