Hüsnü Mahalli: Bu suçlamayla muhatap olmak benim için onur kırıcıdır

Hüsnü Mahalli: Bu suçlamayla muhatap olmak benim için onur kırıcıdır

Hüsnü Mahalli: Bu suçlamayla muhatap olmak b... Sosyal medya aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağıladığı ve Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Gazeteci Hüsnü Mahalli savcıya verdiği ifadesinde "Bana isnat etmiş...

Sosyal medya aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağıladığı ve Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Gazeteci Hüsnü Mahalli savcıya verdiği ifadesinde "Bana isnat etmiş olduğunuz suçlamayı anladım. Öncelikle şu sözü belirtmek isterim ki, ben 2011 yılının ortalarında ve Arap Baharı olarak tabir edilen döneme kadar mevcut hükumet politikalarını desteklemekteydim. Bu konuda yazı ve söylemlerim de mevcuttur.

Ancak, belirttiğim dönemlerden sonra hükümetin bu yöndeki politikalarını eleştirmeye başladım. IŞİD, El Nusra gibi terör örgütlerinin gerek sosyal medya gerekse yazılı ve görsel basın ve diğer platformlarda yaptıkları propaganda faaliyetlerinin içeriği açık kaynaklardan tespit edilebilmektedir. Ben söz konusu tespitlere dayanarak hükumetin bu konuda duyarlı olmasını, bu gibi değerlendirmelerin ülkemizi ve hükumetimizi uluslararası camiada zor durumda bırakacağını, duyarlı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak belirttim. Bu söylemlere muhatap olan hükümetimizin ve devletimizin uluslararası camiada mağdur olmaması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ve milletinin zor durumda kalmaması için uyarılarda bulundum.

Atılı suçlamaya muhatap olmak benim için onur kırıcıdır. Benim, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin saygınlığını zedeleyebilecek şekilde bir olgu itham etmem söz konusu değildir. Ben 2011 yılına kadar, hükümetimiz ile Ortadoğu ülkeleri arasında dostluk ilişkileri kurulmasına ve geliştirilmesine aracılık ettim, hükumetimize bu konuda danışmanlık da yaptım.

Ben Ortadoğu'da tanınan bir gazeteciyim. Türkiye Cumhuriyeti adına danışmanlık yaptığım için Arap medyasında benim için Türk ajanı söyleminde bulunulmuştur. 2011 yılı Şubat ayında da, dönemin başbakanının tavsiyesiyle Türk vatandaşı oldum.

Anlattığım nedenlerle suçlamayı kabul etmiyorum. Benim Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ve Cumhurbaşkanına hakaret etmek söz konusu olamaz ve kendime hakaret olarak sayıyorum. Ayrıca benim nörolojik MS hastalığım bulunmaktadır. Gözaltındayken rahatsızlanmam sonucu doktorların tedavi görmem yönündeki ısrarlarına rağmen ifade vermek amacıyla adliyeye geldim. Yeniden hastanede tedavi olmam gerekmektedir. Sağlık sorunlarımı devlet büyüklerimiz de bilmektedir" dedi.

"Hüsnü Mahalli: Bu suçlamayla muhatap olmak benim için onur kırıcıdır" haberi, 15 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hüsnü Mahalli: Bu suçlamayla muhatap olmak benim için onur kırıcıdır haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hüsnü Mahalli: Bu suçlamayla muhatap olmak benim için onur kırıcıdır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  2. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  3. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  4. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  5. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  6. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  7. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  8. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  9. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  10. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  11. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  12. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  13. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  14. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  15. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  16. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  17. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  18. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  19. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  20. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
Gündem Haberleri