'İktidar, kin ve hakareti toplum dili haline getirdi'

'İktidar, kin ve hakareti toplum dili haline getirdi'

'İktidar, kin ve hakareti toplum dili haline... Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Akaydın, "AKP iktidarının bu ülkeye yaptığı en büyük kötülüklerden biri, kin ve hakareti, toplum dili haline getirmesidir." dedi. Akaydın, CHP Manavgat İlçe...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Akaydın, "AKP iktidarının bu ülkeye yaptığı en büyük kötülüklerden biri, kin ve hakareti, toplum dili haline getirmesidir." dedi. 

Akaydın, CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. İlçe başkanı Aliye Coşar ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi, ülke ve il sorunlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Toplumdaki kin ve nefret dilinin müsebbibi ve yegane sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Akaydın, toplumun kine nefrete, ayrıştırmaya ve ötekileştirmeye değil; sevgiye ihtiyacının olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendi oylarını yüzde 49,5'ta kemikleştirmek için kin ve nefret siyasetini bilinçli bir şekilde yaptığını ileri süren Akaydın, AK Parti'nin kin ve nefret söylemleriyle toplumu germe ve oylarını kemikleştirme oyununa kimsenin prim vermemesi gerektiğini kaydetti. Akaydın, "Bu ülkede en zararlı siyaset insanları ötekileştirmektir. Bugün siyasette en ayıplı tablolardan biride kindarlık ve hareketin toplum dili haline gelmesidir. Bununda sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eskiden bizim çocukluğumuzda bir DP ve CHP, bir AP-CHP ve CHP-DYP'lilerin kendi aralarında siyasi atışması olurdu. Fakat DP'nin son 3 yılı hariç, bir DP'li bir CHP'li ile AP'li bir CHP'li ile bir cezada bir taziyede bir düğünde bir kahvede ve cami çıkışında el sıkışıp, oturup karşılıklık konuşarak hoş sohbet ederlerdi. Maalesef bu kültürü bugün kaybettik. AK Parti iktidarının bu ülkeye yaptığı en büyük kötülüklerden biri, kin ve hakareti, toplum dili haline getirmesidir." diye konuştu. 

Buna rağmen her bir CHP'linin iktidar partisi mensuplarına karşı kibarlığını koruması gerektiğini kaydeden Akaydın, topluma karşı sorumluluklarının olduğunu, hiçbir zaman kin ve nefret politikası peşinde olmayacaklarını açıkladı.

3 BİN KİŞİ YERİNDEN SÜRÜLDÜ

AKP'deki kin, nefret ve hakaret siyasetinin belediyelerde de kendisini gösterdiğine dikkat çeken Akaydın, görev yaptığı 5 yıllık Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, 'bu bir AK Parti'lidir' diye bir tek kişiyi dahi büyükşehir sınırları dışına göndermediğini ifade etti. AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bugüne kadar sayısı tam belli olmasa da 3 binin üzerinde kişiyi sürgüne gönderdiğini, işten attığını ileri süren Akaydın, bunun zulüm olduğunu bildirdi. Akaydın, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Adam çalışmıyorsa CHP'li'de olsa işine son verdiğim olmuştur. İşini yapan bir tek kişiyi büyükşehir dışına gönderdiğim görülmemiştir. Allah yazdıysa bozsun. Bugün AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi 3 bin kişiyi kin ve nefret siyasetiyle ya sürgüne gönderildi yada işten attı. Bunun adı zülumdur arkadaşlar. Bugün Akseki ve İbradı sürgünlerle dolu. 3 bin kişi işinden oldu. İnsanlar mahkemelerle uğraşıyor. Hepinizin bildiği TÜM BEL-SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt olayı var. Bunu adı zulümdür. Bunlar kin ve nefret siyasetinin ürünüdür."

Akaydın ayrıca Antalya'nın en önemli gelirinin turizm ve tarım olduğunu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun turizm destekleriyle ilgili açıkladığı paketi yetersiz bulduğunu, paketin sorunları çözemeyeceğini, Mısır'ın bile turist başı 50 dolar teşvik verdiğini de söyledi. 

"'İktidar, kin ve hakareti toplum dili haline getirdi'" haberi, 22 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'İktidar, kin ve hakareti toplum dili haline getirdi' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'İktidar, kin ve hakareti toplum dili haline getirdi' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Politika Haberleri