İTÜ yönetimi skandal uygulamayı onayladı: İşte gericilerin imza metni!

İTÜ yönetimi skandal uygulamayı onayladı: İşte gericilerin imza metni!

İTÜ yönetimi skandal uygulamayı onayladı: İş... Rüzgar Doğaç Nacak / ABCGeçen aylarda bir grup gerici önceden karma olarak kullanılan okul havuzunda sadece kadın ve sadece erkek seanslar talep eden dilekçe vermişti. Gericilerin konuyla ilgili okulda yaptığı provokasyonlarla ilgili...

Rüzgar Doğaç Nacak / ABC

Geçen aylarda bir grup gerici önceden karma olarak kullanılan okul havuzunda sadece kadın ve sadece erkek seanslar talep eden dilekçe vermişti. Gericilerin konuyla ilgili okulda yaptığı provokasyonlarla ilgili okul yönetimi tarafından bir girişimde bulunulmazken, verilen dilekçeler neticesinde İTÜ yönetimi gerici talebi kabul etti ve havuz kullanım saatlerini yeniden düzenledi.

Eskiden tüm seansları karma olan İTÜ havuzunda, sadece kadınların havuzu kullanabileceği seanslar Perşembe günü 13.30-15.30 arası ile Pazar günü 18.00-20.45 arası olurken; sadece erkeklerin havuzu kullanabileceği seanslar ise Perşembe günü 10.30-12.30 arası ile Cumartesi günü 18.00-20.45 arası şeklinde belirlendi. 

itu.png

ABC haberin ulaştığı, gerici taleplerin bulunduğu dilekçe ise şöyle:

screenshot_2018-01-13-17-33-07-1.png

İTÜ içindeki laiklik yanlısı açıklamalarıyla tanınan Perspektif Dergisi Yayın Kurulu da bu duruma tepki gösteren "Teknik Üniversite Karma Yüzer" başlıklı bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Okulumuzda ''Yılbaşı kutlanmasın’ eyleminden tutun ''Müzik, sanat, tiyatro, spor neden zararlıdır’ içeriğine sahip bildiri dağıtımına kadar türlü türlü gerici faaliyetlerine tanık olduğumuz bir grubun, havuzda kadın-erkek birlikte yüzülmemesi için imza topladığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Üniversiteler konumu gereği her toplumda bilimin ve aydınlanmacılığın kalesi olmuştur. Gerici zihniyetin üniversitelerde yeri yoktur. İTÜ Perspektif Dergisi Yayın Kurulu olarak sürecin takipçisi olacağız.'' 

perspektif-dergisi.png 

'KADIN-ERKEK OMUZ OMUZA YAN YANA'
Fikir Kulüpleri Federasyonu İTÜ ise yaptığı açıklamada laiklik,  kadın ve erkek eşitliği vurguları ön plandaydı.

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

İTÜ Rektörlüğü, yürürlüğe koyduğu son uygulamasıyla, karma olan havuzları cinsiyet ayrımı gözeterek; havuz seanslarında, kadınların ayrı erkeklerin ayrı gireceği şekilde laiklik değerlerini zedeleyici bir düzenlemeye imza atmıştır.

Üniversitemizde, müziğe, sanata, tiyatroya, spora haram gözüyle bakıp, bu yönde bildiriler dağıtan, "yılbaşı kutlanmasın" diye eylem yapan gerici gruplar rektörlük tarafından desteklenmektedir. Saray iktidarı ve yandaş rektörler, çağdas, laik ve bilimsel olması gereken üniversitelerimizin sarsılmaz duvarlarını aşındırma girişimlerinde bulunmaktadır.

'Laiklik' açıktır ki, kavram olarak hiçbir şekilde kadın-erkek ayrımı gözetmemeyi esas alır. Ülkemizde, kadını toplumsal hayattan soyutlama ve özne konumundan koparma amaçlı saldırılar bilinçli olarak, aşama aşama gerçekleştirilmekte ve ilerletilmektedir. 'Dini kisveler' ve güya 'toplumsal duyarlılık' şemsiyeleri ardına gizlenen sapık düşüncelerin savunuluş biçimleri esassızdır ve özgür düşünce olarak savunulmaları gülünçtür.

Kadın-erkek ayrımı gözeten hiçbir düşünce özgürlüğe tabi tutulamaz ve toplumsal hayatın yönü dini kurallara göre tayin edilemez.

Adalet, eşitlik ve özgürlük değerlerinin ayaklar altında paspas edilmeye çalışıldığı ülkemizde, çağdaşlık temeli ölçütünde hangi fikirlere ilerici değer atfedileceği önemlidir. Fikirlerin özgürlük kıstası, çağdaş medeniyet değerleri göz önüne alınarak değerlendirilmelidir.

Gericiliği toplumda meşrulastırmaya yönelik atılan hiçbir adım kabul edilemez. 2 seanslık bir düzenleme olarak sunulan, havuz hakkındaki bu ayrımcı uygulama, topluma aşama aşama getirilmeye çalışılan haremlik-selamlık toplum modelinin üniversitemizdeki deneysel tezahürüdür.

''Kadın’, toplumsal hayatın bir öznesi ve yaratıcısıdır. ''Kadın’ı, pembe otobüslere, dört duvar aralarına, karanlığa hapsetmeye çalışma çabalarının ön adım uygulamaları hiçbir şekilde kabul edilemez.

Biz İTÜ öğrencilerinin, laiklik ve çağdaşlık mücadelesi kadın-erkek omuz omuza ve yan yanadır.

Ülkeyi karanlığa götürmeye çalışacak her adım, güçlü tarihsel köklere ve birikimlere dayanan ilericiliğin duvarlarına çarpacaktır. Kadın-erkek yan yana örülen mücadelemiz, üniversitemizi ve ülkemizi aydınlık bir geleceğe kavuşturana dek direnişini sürdürecek ve "İTÜ ASIRLARDIR ÇAĞDAŞ" sloganını kendine şiar edinip her kampüste, her derslikte haykıracaktır.

"İTÜ yönetimi skandal uygulamayı onayladı: İşte gericilerin imza metni!" haberi, 13 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İTÜ yönetimi skandal uygulamayı onayladı: İşte gericilerin imza metni! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İTÜ yönetimi skandal uygulamayı onayladı: İşte gericilerin imza metni! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  2. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  3. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  4. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  5. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  6. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  7. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  8. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  9. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  10. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  11. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  12. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  13. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  14. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  15. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  16. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  17. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  18. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  19. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  20. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
Gündem Haberleri