İzmir cemaatçiye, gericiye bir tokat daha atmaya hazırlanıyor!

İzmir cemaatçiye, gericiye bir tokat daha atmaya hazırlanıyor!

İzmir cemaatçiye, gericiye bir tokat daha at... CHP’nin Taksim Meydanı’nda düzenlediği ve Gezi Direnişi’nden bu yana görülen en büyük kitleselliğe ulaşan mitingin ardından şimdi de İzmirliler sokağa çıkıyor. Yarın saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak...

CHP’nin Taksim Meydanı’nda düzenlediği ve Gezi Direnişi’nden bu yana görülen en büyük kitleselliğe ulaşan mitingin ardından şimdi de İzmirliler sokağa çıkıyor. Yarın saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak miting de ülke sokaklarının cemaatçi darbe girişimi ardından cihatçılara, gericilere bırakılmaması adına, darbe girişiminin rejim değişikliği için bahane olarak kullanılmasına karşı önemli bir karşı duruş; laiklik ve Cumhuriyet'in temel değerlerine sahip çıkma anlamına gelecek.

Miting kararını açıklayan CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl,

"4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da Gündoğdu Meydanı’nda yeni bir büyük buluşma gerçekleştirmek üzere karar aldık ve resmi başvurumuzu yaptık. Parti bayrağı kullanılmayacak, amblemimiz olmayacak. Elimizde Atatürk posterler ile Türk bayrağı olacak. Gündoğdu Meydanı’nı da Taksim Meydanı gibi hep birlikte gelincik tarlasına dönüştüreceğiz bayraklarımızla'' dedi.

“78 milyon vatandaşımız davetli''

Bingöl, “Gündoğdu Meydanı bizim mitingimize tahsis edildi. Bu mitingi biz düzenliyor olabiliriz. Genel Başkanımız gelecek, Taksim’de olduğu gibi çok önemli açıklamalarda bulunacak. Ancak bu mitinge 78 milyon vatandaşımız davetlidir. Hangi siyasi parti, hangi sivil toplum örgütü, hangi hemşehri derneği, hangi meslek odası olursa olsun bu mitinge davetlidir. İnanıyorum ki Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım dolacak, hatta o meydanın dışında denizden meydanı doldurmak adına ulaşmaya çalışan deniz araçları da mitingimize çok daha farklı anlam yükleyecek. Herkesi davet ediyoruz. Herkes o mitingin, büyük buluşmanın sahibidir, asli unsurudur diye bakıyoruz.'' İfadelerini kullandı.

“Askeri ve sivil darbelere karşıyız''

Açıklamasında 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da değerlendirmede bulunan Bingöl,
“15 Temmuz akşamından itibaren Türkiye’nin gündemini işgal eden tek bir konu var. Bu konu çok uzun süre konuşulacak, incelenecek ve değerlendirilecek. Hala olay bütün açıklığıyla ortaya çıkmadığı gibi birçok soru işaretini de beraberinde taşıyarak bugüne kadar geldi. 15 Temmuz akşamı ordudaki Fethullahçı cunta parlamenter sistemimize yönelik darbe girişiminde bulundu. Bu darbe girişimine karşı Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden beri açık bir şekilde darbelere karşı sürdürdüğü karşı tavrını daha olayın gerçekleşmeye başladığı ilk andan itibaren net bir şekilde ortaya koydu. Darbe girişimine kim ya da kimler başvuruyor olsa dahi bu tür girişimler başarılı olsa da olmasa da tavrımız açık. Her türlü darbeye karşıyız. Askeri ve sivil darbelerin tamamına karşıyız. Parlamenter sistem çok ama çok değerli. Parlamenter demokratik sistem güçlendiği sürece bu tür darbe girişimleri asla karşılık bulmayacaktır.''

İstanbul İl Başkanı da destek için İzmir’de

Taksim Meydanı’nda düzenlenen başarılı mitingin önemli mimarlarından İstanbul İl Başkanı Cemal Canbolat da İzmir’e davet edildi ve örgütlenme sürecine destek vermek adına kente geçti. CHP’nin çağrısı ile Taksim’de gerçekleşen miting başta Birleşik Haziran Hareketi, Tabipler Odası İstanbul Şubesi, Halkevleri, EMEP gibi çok sayıda sol örgütün de desteği ile büyük bir şölene dönüşmüş ve darbe girişimi ardından sokaklara egemen olacağı korkusu duyuran gericiler için de tablonun istedikleri gibi olmayacağına dair önemli bir işaret olmuştu.

"İzmir cemaatçiye, gericiye bir tokat daha atmaya hazırlanıyor!" haberi, 03 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İzmir cemaatçiye, gericiye bir tokat daha atmaya hazırlanıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir cemaatçiye, gericiye bir tokat daha atmaya hazırlanıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Politika Haberleri