''Kapatma Darbesi yaşanıyor’

''Kapatma Darbesi yaşanıyor’

''Kapatma Darbesi yaşanıyor’ CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, KHK ile yayınlarına son verilen İMC TV ile Hayatın Sesi TV’yi ziyaret etti. Kanal yöneticileri ve çalışanlarıyla görüşen Yarkadaş, “4 Ekim 2016, tarihe kara bir gün olarak geçecek’’...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, KHK ile yayınlarına son verilen İMC TV ile Hayatın Sesi TV’yi ziyaret etti. Kanal yöneticileri ve çalışanlarıyla görüşen Yarkadaş, “4 Ekim 2016, tarihe kara bir gün olarak geçecek’’ dedi.
 ?
KHK ile kapatılan TV’lerin İstanbul’daki merkezlerine giden CHP Medyaya Yönelik Baskıları İzleme Komisyonu Üyesi – İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP iktidarı, 15 Temmuz darbe girişimini istismar ediyor. Darbeyi bahane ederek, sol – sosyalist – yurtsever ve devrimci yayın organlarını susturuyor. Bunun adı Kapatma Darbesidir’’ dedi.
 
''’ANAYASA ORTADAN KALDIRILIYOR’’
 
AKP’nin KHK ile ortaya koyduğu uygulamaların anayasal suç içerdiğini belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“İktidar, anayasanın iki maddesini ortadan kaldırıyor. Anayasa’nın 30. maddesi, hiçbir basın kurumunun araçlarına el konulamayacağını, müsadere edilemeyeceğini söylüyor. 36. madde ise halkın haber alma hakkının, hükümet tarafından güvence altına alınması gerektiğinin altını çiziyor. Bugün hükümet, her iki maddeyi de ortadan kaldırma suçu işliyor.’’
 
''’AKP, FARKLI DÜŞÜNCELERE DÜŞMANCA DAVRANIYOR’’

 
AKP’nin yaratmaya çalıştığı bu karanlık düzenin mutlaka sona ereceğini de belirten Yarkadaş, “Biz, herkesin düşüncesini özgürce ve sınırsızca ifade edebilmesini savunuyoruz. AKP ise beğenmediği her düşünceyi, kendisini rahatsız eden her fikri karanlıkta boğmaya çalışıyor’’ dedi.

unnamed-073.jpg
 
TEK SESLİ BİR DÜZEN
 
Kapatılan her gazete, radyo ve TV’nin Türkiye’yi çoraklaştırdığını  belirten Yarkadaş, “Demokrasi, çoğulculuk rejimidir. AKP ise çoğulculuğu yok etmek ve toplumu tek tip hale getirmek istiyor. Kimse, farklı bir ses, farklı bir fikir duymasın istiyorlar’’ ifadesini kullandı.
 
Halkın haber alma hakkının engellendiğini, bunun da KHK ile yapıldığını belirten Yarkadaş, “Bu karanlık düzene direnecek, itiraz edecek ve bu karanlığı aydınlığa çevireceğiz. Bizi buluşturan ortak talep demokrasidir, düşünceyi ifade özgürlüğünü savunma ilkesidir’’ dedi.
 
''’MAHKEME KARARI YOK’’

 
Kapatılan kanalların en kısa sürede açılması gerektiğini ve bunun için mücadele edeceklerini belirten Yarkadaş, “TV’ler ve radyolar, haklarında hiçbir mahkeme kararı olmadan kapatılıyor. Eğer bu kanallar suç işlediyse, buna ilişkin mahkeme kararı nerede?’’ diye sordu.
 
Bakanların, polis raporlarına göre TV – radyo ve gazete kapattığını belirten Yarkadaş, “Emin olun, bu kanalları niye kapattıklarını, kararların altına imza atan bakanlar bile bilmiyor’’ dedi. İstanbul’da 23 yıldır yayın yapan Yön Radyo’nun, RTÜK’ten tek bir uyarı cezası dahi almadığı halde kapatılmak istendiğini belirten Yarkadaş, “Türkülerden korkanlar, gerçeklerden de korkacaklardır’’ ifadesini kullandı.
 
KIYIM VE FERMAN
 
KHK’ların ''’Kıyım Hükmünde Kararname’’ olarak adlandırılması gerektiğini de belirten CHP’li vekil, “Bu KHK’lar adeta bir ferman gibi dolaşıma sokuluyor. Ama bunlar da tarihteki fermanların akıbetinden kurtulamayacak’’ dedi.
 
''SİZ NEDEN BURADA DEĞİLSİNİZ?’
 
TV’lerin kapatılmasına itiraz ettikleri ve TV binalarına gittikleri için kendilerini bazı gazetecilerin eleştirdiğini de belirten Yarkadaş, ''’Bize (Oralara niye gidiyorsunuz?) diye soruyor, utanmazca özeleştiri istiyorlar. Bize (Niye oraya gittiniz?) diye soracaklarına, (Ben neden orada değilim?) sorusunu kendilerine sormaları gerekir’’ diye konuştu. 
 

"''Kapatma Darbesi yaşanıyor’" haberi, 04 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ''Kapatma Darbesi yaşanıyor’ haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Kapatma Darbesi yaşanıyor’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  2. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  3. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  4. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  5. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  6. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  7. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  8. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  9. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  10. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  11. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  12. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  13. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  14. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  15. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  16. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  17. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  18. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  19. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  20. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
Politika Haberleri