Karaman'daki skandala AKP yorumu: Yapılacak çok iş var, araştırmıyoruz!

Karaman'daki skandala AKP yorumu: Yapılacak çok iş var, araştırmıyoruz!

Karaman'daki skandala AKP yorumu: Yapılacak ... Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında yaşanan çocuk istismarının ardından Karaman yine bir skandalla gündeme geldi. Yunus Emre Kültür Vakfı’na bağlı Cedit yurdunda çocukların şiddet gördüğü ortaya çıktı. En küçüğü...

Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında yaşanan çocuk istismarının ardından Karaman yine bir skandalla gündeme geldi. Yunus Emre Kültür Vakfı’na bağlı Cedit yurdunda çocukların şiddet gördüğü ortaya çıktı. En küçüğü 10 yaşında olan çocukların denetlenmeyen yurtta yaşadıkları bir velinin şikâyetiyle açığa çıktı. TBMM Çocuk İstismarını Önleme Komisyonu Başkanı Tunç'a  Cumhuriyet'te yer alan Cedit yurdunda 10 yaşındaki bir çocuğun dövüldüğü haberi soruldu. Tunç, somut olayları araştırmadıklarınısöyleyerek, "Komisyon olarak görevimiz bu olaylar neden kaynaklanır, neden önlenemez, önlenmesi için neler gereklidir, hangi tedbirler alınması gerekir. Bizim görev alanımız bu" dedi.

RAPORUN RAFTA KALMAMASI İÇİN

Hazırlayacakları rapor için 3 aylık sürenin yetmeyebileceğini ve bir aylık ek süre alacaklarını da belirten Tunç, "Raporumuz bu sorunları aza indirecek önerilerle dolu olacaktır. O raporun da rafta kalmaması ve uygulamaya geçmesi konusunda da komisyon üyelerimiz hassas" diye konuştu.

TBMM Çocuk İstismarını Önleme ve Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Moralimizi bozan ve zaman zaman haberlerde duyduğumuz çocuk istismarı olaylarının en aza indirilebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara sahip çıkmak hepimizin görevidir" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk İstismarını Önleme ve Araştırma Komisyonu, üyeleri, 54 yaşındaki Muharrem Büyüktürk'ün 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ve yargılama sonucu 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı olayın meydana geldiği Karaman'a geldi. 9 AK Parti, 4 CHP, 1 MHP ve 1 HDP'den olmak üzere 15 milletvekilinden oluşan araştırma komisyonu üyeleri, Karaman'daki bir otelde çocuklarla ilgili olan Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Rehberlik Uzmanları, Psikologlar ile Sosyal Hizmet Uzmanları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile toplantı düzenledi.

'ÇOCUKLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ'

Basın kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Çocuk İstismarını Önleme ve Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, çocukların çok önemli olduğuna dikkat çekerek onların en iyi şartlarda yetiştirilmesi, sağlıklı ortamlarda eğitim hayatlarını sürdürmesinin ailelerinin ve devletin de görevi olduğunu söyledi. Bu anlamda son yıllarda önemli gelişmeler olduğuna dikkat çeken Tunç, çocuk mahkemelerinin kurulduğunu, Türk Ceza Kanunu'nda çocuk istismarını önlemek için cezaların arttırıldığını anlattı.

'ÇOCUK İSTİSMARININ YAŞANMAMASI İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ'

Yaptıkları toplantılarda alınması gereken tedbirlerle alakalı yeni hususların karşılarına çıktığını ifade eden Tunç, "Eğer bir yerde çocuk varsa bu bir risk alanıdır. Burada çalışacak olan öğretmen ve onların hizmetlerinde bulunan herkesin belirli bir eğitimden geçmesi yönünde komisyonumuza öneriler sunuldu. Bu anlamdaki tekliflerimizi rapor halinde ilgili kuruluşlara ve en başta TBMM'ye Genel Kurulu'na sunacağız. Bu tür moralimizi bozan ve zaman zaman haberlerde duyduğumuz çocuk istismarı olaylarının en aza indirilebilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara sahip çıkmak hepimizin görevidir" dedi.

'MORALİMİZ BOZULUYOR'

Çocuğun üstün yararının gözetilmesi gerektiğini belirten Tunç, şöyle konuştu:

"Bu konuyu araştırırken ya da bu konuyla ilgili haberler yapılırken çocuğun üstün yararının gözletilmesi lazım. Bu konuda son yıllarda farkındalık arttığı için haberlerin çok olması insanımızın tabi ki moralini bozuyor. Acaba 'Bu olaylar çok mu arttı? Neden sürekli gündeme geliyor' şeklinde. Bizim derdimiz bu haberler hiç yapılmasın. Yapılmaması içinde hepimiz gerekli tedbirler almak zorundayız. Çocuklarımızı koruyucu her türlü tedbiri alacak güçte olan bir devletiz."

'YAPILACAK ÇOK İŞ VAR'

Bu konuda yapılacak çok iş olduğuna dikkat çeken Tunç, "Çocuk izleme merkezlerinin tüm yurtta yaygınlaşması, (şu anda 24 ilde var) yine çocukların eğitim gördüğü barındığı yurtlarda denetimlerin sıklaştırılması, okuldaki rehber öğretmenlerin sayısının artması bu anlamda yapılacak çalışmalar var. Rehber öğretmenler eskiden çok daha sayısı azdı. Şu anda belirli bir artış trendinde. Yeterli mi değil. Bunun sayısının daha da fazla olmasını, hatta her sınıfa bir rehber öğretmen mümkünse yetiştirilmeli. Üniversitelerimize de burada çok büyük görevler düşüyor. Bu anlamdaki uzmanları bir an önce yetiştirip devletinde bu alanda kadroları açıp çocuklarımızın hizmetine sunmamız gerekiyor" dedi.

"Karaman'daki skandala AKP yorumu: Yapılacak çok iş var, araştırmıyoruz!" haberi, 14 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Karaman'daki skandala AKP yorumu: Yapılacak çok iş var, araştırmıyoruz! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karaman'daki skandala AKP yorumu: Yapılacak çok iş var, araştırmıyoruz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri